دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان گفت: در راستاي اجراي برنامههاي كاهش آسيبهاي اجتماعي بويژه اعتياد و با هدف توسعه و گسترش نشاط اجتماعي جشنواره بازيهاي بومي و محلي با رويكرد پيشگيري از اعتياد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدهادي مرعشي در اين رابطه گفت: اين جشنواره با حضور گروههاي فرهنگي و هنري ورزشي استانهاي خراسان رضوي و جنوبي كرمان و سيستان و بلوچستان و همچنين رييس فدراسيون ورزش روستايي كشور، مديركل توسعه ورزش روستايي كشور و رئيس اداره فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر و جمعي از مديراني استاني برگزار شد.
وي افزود : در اين جشنواره ورزشكاران در رشتههاي طناب كشي، چوب كشي، كشتي كچ گردان، خسو خسو، هفتسنگ مهارتي و زو به رقابت پرداختند و در نهايت تيمهاي خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان به مقام قهرماني و نائب قهرماني دست يافتند .
همچنين جعفري رئيس فدراسيون ورزش روستايي كشور گفت: افزون بر ۲۰۰ هزار نفر در كشور به صورت سازمان يافته زير پوشش فدراسيون ورزش هاي روستايي و بازي هاي بومي و محلي هستند .
وي افزود : يكي از برنامه هاي مهم اين فدراسيون هم افزايي و هماهنگي بيشتر با سازمان ميراث فرهنگي است تا بتوان از اين ظرفيت براي ثبت ملي و جهاني بازهاي بومي و محلي اقدام كرد.
وي اظهار كرد : با توجه به لزوم برنامه ريزي جامع براي مقاله با معضلات اجتماعي به ويژه اعتياد يكي از رويكرد هاي اين فدراسيون مبارزه با آسيب هاي اجتماعي از طريق گسترش و ترويج بازي هاي بومي و محلي است.
براهويي رئيس هيت ورزش هاي بومي و محلي استان نيز در اين جشنواره گفت : اهميت برگزاري چنين جشنواره هاي را نبايد از منظر دور نگه داشت چرا كه ورزش هاي بومي بخشي از هويت فرهنگي و اجتماعي مردم اين مرز و بوم هستند و احياء اين ورزش ها به زنده نگه داشتن بخشي از ميراث و تمدن ايراني كه متشكل از فرهنگ اقوام مختلف كمك مي كند كاركرد ورزش هاي بومي در كنار حفظ سلامتي جسمي و روحي در فرهنگ و زيست اجتماعي و سبك زندگي هر جامعه اي ريشه دارد .
وي افزود: با توجه به تفاوتهايي كه در ورزشهاي بومي و محلي در هر جامعه قوم و سنتي كه وجود دارد برگزاري جشنوارههاي منطقهاي ملي و بين المللي راه را براي آشنايي بيشتر اقوام ملل و اقتباس آنها از سنن ورزشي يكديگر و گسترده شدن دايره رواج و توسعه بسياري از ورزش ها و بطور خلاصه تقويت زمينه هاي همبستگي و نزديك شدن اقوام و ملل به يكديگر و يافتن ريشه هاي مشترك دانشي و فرهنگي آنان هموار ميكند .
برگزاري كارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد
محمد هادي مرعشي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گفت : كارگاه آموزشي پيشگيري اوليه از اعتياد با هدف آگاهي بخشي عمومي ويژه جمعي از اهالي منطقه ۴ شهر زاهدان با حضور رئيس اداره فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر در فرهنگسراي وحدت برگزار شد .
مولوي سنجراني امام جماعت اهل سنت مسجد نورالعين در اين كارگاه گفت : بزرگترين عامل اعتياد در بين مردم دوري جستن از معنويت است . اگر بررسي كنيم مي بينيم كه افرادي مردمي كه عبادت مي كنند و واجبات و مستحبات را بجا مي آورند به اعتياد روي نمي آورند .
وي در ادامه افزود : نحوه ارتباط والدين با فرزندان و آگاهي والدين از ارتباطات فرزندان با همسالان خود در جلوگيري از اعتياد جوانان بسيار موثر است و آگاهسازي و اطلاع رساني به مردم از عوارض و خطرات مواد مخدر و همچنين نحوه صحيح برقراري ارتباط با فرزندان در اولويت است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان۹۶٫۱۱٫۰۷