دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در نخستين همایش صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در فرمانداری شهرستان كلات خواستار تمرکز ویژه بر پیشگیری از اعتیاد در محیط خانواده به عنوان مهمترین کانون تربیتی و رشد و تعالی فرزندان شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربانزاده در اين جلسه گفت: در سالجاري و بر اساس اولويتهاي ابلاغي ستاد مبارزه با مواد مخدر رویکرد اصلی استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر کاهش آسیبهای اجتماعی اعتياد، اثربخشی بیشتر اقدامات پيشگيرانه در جامعه هدف و استفاده حداکثری از امکانات دولتي و سازمانهاي مردم نهاد برای مبارزه با این پدیده شوم است.
وي با تشریح سلسله اقدامات مبارزه با مواد مخدردر استان اظهار داشت: تحقیقات و مطالعات جدید نشان میدهد که باید برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر همیشه اقدامات پیشگیرانه در اولویت برنامهریزیها باشد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي با برشمردن تبعات زيان بار اعتياد و تأثير منفي آن بر جامعه خاطر نشان كرد: با توجه به سياستهاي كلان كشور در امر مبارزه با مواد مخدر، در تمامي سطوح مقابله، پيشگيري، درمان و كاهش آسيبهاي اعتياد بايستي نگاه متوازن انجام پذيرد تا شرايط مطلوب براي سالمسازي جامعه با عزم جدي و همت همگاني و همكاري دستگاههاي ذيربط صورت گيرد.
قربانزاده با اعلام اینکه حدود ۶۰ درصد زندانیان استان در ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم جرائم مواد مخدر، و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در استان معتاد هستند افزود: این آمار نگران کننده و مستلزم افزایش سطح تعامل و هم افزایی و تلاش دستگاه ها در مبارزه با مواد مخدر است.
وی افزود: توجه ویژه به آموزش پیشگیری از اعتیاد در تمامی کانونه های هدف از جمله خانواده، محیط کار، محلات شهری و روستایی، محیط های آموزشی با اولویت زنان ، جوانان، کودکان و اجرای دقیق فعالیت های پیشگیرانه در محیطهای آموزشی ، توجه جدی به فضاهای کاری و صنعتی، تربیت نیروهای متخصص در امر پیشگیری از اولویتهای فرهنگی و پیشگیری هستند.
دبير شورا با تاكيد بر همكاري بينبخشي دستگاههاي عضو شورا در امر مبارزه با موادمخدر گفت: مبارزه همه جانبه و فراگير با بليه شوم اجتماعي موادمخدر در سايه تلاش مضاعف و تعامل و همكاري بين دستگاههاي عضو شورا با شتاب بيشتري صورت ميگيرد و مسائل و مشكلات پيشرو راحتتر حل و فصل و تصميم لازم براي رفع آن اتخاذ ميشود.
قربان زاده تصریح کرد: هدف اصلي در این راستا، کاهش تقاضا یعنی پیشگیری، درمان و حمایت های اجتماعی است و سیاست محوری ستاد هم به سمت مبارزه همه جانبه و متوازن، بدون غفلت از عرضه است.
وی پیشگیری اولیه را اصلی ترین اولویت و سیاست کلیدی در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: جلوگیری از بروز اعتیاد و شیوع، دو هدف مهم در این زمینه بوده و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد نیز در طول برنامه پنج ساله، هدف گذاری شده است كه در اين راستا برنامهریزی به منظور استمرار و پایداری برنامههای پیشگیری در سطح شهرستان و پرهیز از فعالیتهای مقطعی، اتخاذ تدابیر لازم به منظور حضور و مشارکت جدی مردم و خانوادهها در زمینههای پیشگیری و کاهش آسیب و ایجاد دغدغه در کلیه مسئولین و گروه های مرجع شهرستان اعم از ائمه جمعه و جماعت- اعضاء شورای اداری – حوزه های علمیه-شورای فرهنگ عمومی –اساتید دانشگاه و … به منظور مداخله موثرتر در امر مبارزه با مواد مخدر مورد تاكيد مي باشد.
گفتني است؛ نخستين همایش صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در فرمانداری شهرستان كلات در محل سالن اجتماعات فرمانداري شهرستان كلات با حضور فرماندار ، امام جمعه، دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، فرمانده انتظامي استان، معاون دادستان عمومي و انقلاب مركز استان، اعضاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر،سازمان هاي مردم نهاد شهرستان كلات برگزار شد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۱۱٫۰۴