• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
5

شيوع اعتياد بين زنان؛ بنيان خانواده‌ها را نشانه گرفته است

  • کد خبر : 42714
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: شيوع اعتياد بين زنان؛ بنيان خانواده‌ها را نشانه گرفته است لذا تنها راه كاهش شيوع مواد مخدر صنعتي ميان زنان، اجراي برنامه‌هاي آموزشي و فرهنگ‌سازي است. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان، محمدحسین همتی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه […]


دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: شيوع اعتياد بين زنان؛ بنيان خانواده‌ها را نشانه گرفته است لذا تنها راه كاهش شيوع مواد مخدر صنعتي ميان زنان، اجراي برنامه‌هاي آموزشي و فرهنگ‌سازي است.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان، محمدحسین همتی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان سرخه كه به ریاست فرماندار اين شهرستان برگزار شد، گفت: اعتياد به موادمخدر، طلاق، حاشيه‌نشيني و مفاسد اجتماعي و اخلاقي را آسيب‌هاي اولويت‌دار مورد تاكيد مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي) برشمرد و گفت: جهت اقدام مشترك دستگاه‌هاي عضو شورا مي‌بايست نسبت به رفع اين آسيب‌ها اقدام مشترك انجام دهند.


وي در ادامه آگاه‌سازي افراد در مورد خطرات و مضرات مواد مخدر، افزايش مهارت‌هاي زندگي همچون تصميم‌گيري، حل مسئله، ارتباطات فردي و اجتماعي، كنترل خشم، نه گفتن، دوست‌يابي، فرزندپروري و آموزش سبك و مدل زندگي خانوادگي، صيانت از خانواده و اجراي متوازن هر سه نوع مداخلات پيشگيري همگاني، انتخابي و موردي را مهمترين استراتژي‌هاي پيشگيري از اعتياد برشمرد.


دبير شورا همچنين مشاركت همگاني اعم از دولتي و غير دولتي در مداخلات پيشگيرانه، تقويت فعاليت‌هاي جايگزين بجاي مواد براي ارضاء نيازهاي رواني و اجتماعي نوجوانان و جوانان، مشاوره و مداخله حين بحران، ارتقاء فرهنگي و باورهاي مذهبي، توجه به تفاوت‌هاي فرهنگي، ديني و مذهبي، اجتماعي، اقتصادي و جنسيتي را ديگر استرانژي‌هاي پيشگيري از اعتياد خواند و گفت: مداخلات پيشگيري بايد مستمر و پايدار باشد و بر بالاترين سطح شواهد موجود متكي باشد.


همتي در بخش دیگری از سخنان خود استراتژي‌هاي پيشگيري از اعتياد را در قالب فعاليت‌هاي متمركز بر فرد،  متمركز بر آموزش و آگاه‌سازي والدين، متمركز بر معلمان و دانش‌آموزان، فعاليت‌هاي پيشگيري با استفاده از رسانه‌ها، فعاليت‌هاي پيشگيري از طريق محل‌هاي كار و مكان‌هاي تجمع و فعاليت‌هاي پيشگيري از طريق جماعت ها و جامعه  قابل انجام دانست.


وي؛ راه اندازي نمايشگاه دائمي پيشگيري اوليه از اعتياد، پيگيري جدي تحقق مفاد برنامه ملي ششم مندرج در سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد، كارزار رسانه‌اي ترويج هنجارهاي ضد اعتياد و سبك زندگي سالم و عاري از اعتياد، اجرايي كردن مفاد سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد در كانون‌هاي هدف، برنامه‌ريزي براي غني‌سازي اوقات فراغت دانش‌آموزان و اهتمام در ارائه ايده براي ارتقاء و بهبود روند اجتماعي شدن مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روانگردان‌ها را از انتظارات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان از آموزش و پرورش استان و شهرستان برشمرد.


دبير شورا همچنين برنامه‌ريزي در خصوص توليد بسته‌هاي آموزشي پيشگيري اوليه از اعتياد با انجام بازاريابي اجتماعي و نيازسنجي گروه‌هاي هدف، شناسایی خانواده‌ها و کودکان در معرض خطر، مداخله در بحران، حمایت اجتماعی، مشاوره،آموزش، حمایت و مددكاري و شناسایی و آموزش عمومی کودکان بازمانده از تحصیل، آموزش پیشگیری از اعتیاد به مشاوران و معلمان به عنوان بازوهای اصلی اجرای برنامه پیشگیری ازاعتیاد در مدارس، استفاده بهینه از کتب پیشگیری  اولیه از اعتیاد و رفتارهای پر خطر  برای مقاطع تحصیلی  ابتدایی، دوره اول و دوم متوسطه را از ديگر انتظارات شورا ذكر كرد.


همتي افزود: زمينه‌سازي براي ايجاد محيطي امن، با نشاط و پويا با گسترش اماكن تفريحي و ورزشي و ايجاد زمينه غني‌سازي اوقات فراغت دانش‌آموزان گام مؤثري براي كاهش آسيب هاي اجتماعي و مواد مخدر است.


وي بيان داشت: توجه به افزايش گرايش به اعتيادآورهاي صنعتي که شايع‌ترين آنها مواد محرک است امري ضروري است، چرا به گفته بسياري کارشناسان اين مواد که عمدتا با تبليغ دروغين اعتيادآور نبودن عرضه مي‌شوند، در حال ربودن گوي سبقت از مواد مخدر صنعتي در جذب مشتري هستند، زيرا برخلاف مخدرهاي سنتي چون ترياک و هرويين، از بو و شکل و رنگ خاص برخوردار نيستند و در انواع بسيار متنوع يافت مي‌شوند.


همچنين مویدی‌زاده فرماندار سرخه در اين جلسه به مشکلات و کمبودهای اقتصادی تاثیرگذار در ابتلای جامعه به معضل اعتیاد و تاثیر آن در بین جوانان اشاره داشت و افزود: نواقص و کمبودهای فرهنگی از دلایل اصلی است که جوانان و نوجوانان به جهت عدم آگاهی از اثرات سوء مصرف مواد مخدر به دام این پدیده شوم گرفتار می‌شوند.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان۹۶٫۱۱٫۰۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=42714

برچسب ها