همایش بررسی آسیبهای اعتیاد و راهکارهای مداخلات روانشناختی در محیطهای نظامی و انتظامی با حضور نیروهای نظامی و انتظامی استان از سپاه، مرزبانی، نیروی انتظامی، پدافند هوایی، هوانیروز و یگانهای مختلف ارتش در سالن همایش فجر انقلاب نیروی زمینی ارتش در منطقه شمال شرق برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهیم قربان زاده دبير شورا در پنل تخصصي همایش بررسی آسیب های اعتیاد و راه کارهای مداخلات روان شناختی در محیط های نظامی و انتظامی گفت: مواد مخدر و روانگردان مصرفی در کشور و استان به ترتیب فراوانی تریاک، حشیش، گراس و گل، هرویین، کریستال و شیشه است.
وی اظهار کرد: در سالهای ۹۰ تا ۹۴، به دلیل افزایش چشمگیر برنامه های آموزش عمومی و پیشگیری از اعتیاد و ساماندهی بخش اعظمی از معتادان ماده ۱۶، روند اعتیاد در این استان ثابت مانده و حتی اندکی نیز کاهش یافته است.
قربان زاده گفت: برگزاری ۳۸۰۰ کارگاه و دوره آموزشی تخصصی و ۱۲۰ همایش و سمینار آموزشی پیشگیری از اعتیاد از جمله فعالیت های این شورا از ابتدای امسال تا پایان آذرماه بوده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي ادامه داد: برپایی ۱۱۰ نمایشگاه سیار، دوره های آموزشی پیشگیری از اعتیاد برای هزار و ۴۲۰ مبلغ مذهبی و فعالیت های پیشگیری از اعتیاد در ۷۱۲ مسجد استان توسط روحانیان مستقر و مبلغان مذهبی و همچنین برگزاری بیش از ۶۰۰ برنامه ورزشی در قالب های مختلف از دیگر اقدامات این شورا در ۹ ماهه امسال بوده است.
وی گفت: ۲۷۵ سازمان مردم نهاد در حوزه های پیشگیری، درمان و صیانت اجتماعی در خراسان رضوی فعالیت می کنند و از ابتدای امسال برای سه هزار و ۲۰۹ نفر از ترک کنندگان اعتیاد در زمینه های مختلف مانند خیاطی، کفاشی، منبت کاری، قالیبافی، فیروزه تراشی، پرورش شتر مرغ فرصت اشتغال ایجاد شده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي اظهار کرد: براساس اسناد قانونی بالادستی همچون سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر، سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، نقشه راه مبارزه همه جانبه با موادمخدر، روانگردانها و پیشسازها و مبتنی بر ‘رویکردی اجتماعی’ تهیه و تدوین و در استان توسط کمیته های تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شامل مقابله با عرضه، فرهنگ پیشگیری، توسعه مشارکتهای مردمی و سازمان های مردم نهاد، درمان و حمایت های اجتماعی، حقوقی و قضایی اجرا شده است.
کنترل درونی مهمترین عامل پیشگیری
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی هم در این همایش گفت: کنترلهای درونی مهمترین عامل پیشگیری از آسیب های اجتماعی است و باید به سمت افزایش توانمندسازی خودکنترلی افراد حرکت کنیم.
حمیدرضا پوریوسف افزود: آموزش سربازان و جوانان خوب است اما نباید فقط به صورت تئوری باشد بلکه باید مبنی بر توانمندسازی و مهارت افزایی انجام شود.
وی با بیان اینکه مهارت آموزی از جنس سبک زندگی بهتر است، افزود: تعدیل شرایط محیط زندگی، ایجاد روابط بهتر و تغییر نگرش از اموری است که در پیشگیری از اعتیاد نقش دارد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در منطقه شمال شرق هم در این همایش گفت: شرایط یگانهای آموزشی در بخش های مختلف، نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.
امیرسرتیپ دوم ستاد رضا آذریان افزود: همه فرماندهان یگانهای آموزشی نسبت به سربازان و کارکنان خود مسئولیت شرعی، اخلاقی و عرفی دارند تا محیط پادگان و مراکز نظامی و انتظامی را به گونه ای درآورند که سرباز علاوه بر یادگیری اصول و فنون نظامی، نسبت به خطرات و آسیب های اجتماعی هم آگاه شود.
وی ادامه داد: مراکز مشاوره خوب و فعال و همچنین توجه به ورزش سربازان و کارکنان نظامی باید مورد توجه فرماندهان قرار گیرد و پیشگیری از آسیب های احتمالی را مقدم بر درمان بدانند.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی هم با اشاره به تقسیم بندی آسیبها به ۲ نوع بنیانی و بحرانی، افزود: دروغ، عدم وفای به عهد از جمله آسیب های بنیانی و طلاق و اعتیاد در زمره آسیب های بحرانی به شمار می روند.
سیدکمال حسینی ادامه داد: آسیب های بنیانی اثر بسیاری بر آسیب های بحرانی دارند چنانکه یکی از عوامل طلاق دروغ هایی است که طرفین به یکدیگر می گویند و باعث سلب اعتماد و ایجاد شک و گمان نسبت به رفتار هم و در نهایت جدایی می شود.
وی اظهار کرد: در نخستین قدم بررسی آسیب های اجتماعی باید با خود صادق باشیم و نسبت به آماری که در واقعیت جامعه وجود دارد دقت کنیم تا بتوانیم با روبه رو شدن با واقعیت ها، نسبت به رفع مشکلات برنامه ریزی کنیم.
تقویت اجتماعی شدن براي پیشگیری از اعتیاد
مسئول اجرایی این همایش به خبرنگار ایرنا گفت: تقویت اجتماعی شدن امر پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در راستای اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر، تقویت حساسیت فرماندهان و مدیران نسبت به گسترش اعتیاد و مواد مخدر در محیط های نظامی و انتظامی، ایجاد جو اعتماد در بین کارکنان دارای اختلال سوء مصرف مواد به منظور مراجعه برای ترک اعتیاد از اهداف این همایش است.
اعظم نیکخواه افزود: اطلاع رسانی و اطمینان بخشی برای شرکت در جلسات گروه درمانی و کلاسهای آموزش پیشگیری از اعتیاد، تشریح مشکلات روحی و روانی ناشی از اعتیاد بر خانواده ها و ارتقای سطح دانش مشاوران مراکز نظامی و انتظامی در نحوه برخورد با کارکنان دارای مشکل سوء مصرف مواد از دیگر اهدافی است که در این همایش دنبال می شود.
وی گفت: در برپایی این همایش قرارگاه عملیاتی شمالشرق ارتش، فرمانده آماد و پشتیبانی نزاجا و موسسه لبخند زندگی و با حضور نیروهای نظامی و انتظامی استان از سپاه، مرزبانی، نیروی انتظامی، پدافند هوایی، هوانیروز و یگانهای مختلف ارتش همکاری کردند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۱۱٫۰۱