دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان هرمزگان گفت: ساماندهي، مراقبت و درمان معتادان متجاهر موجب كاهش عوارض فردي و اجتماعي و اقتصادي ناشي از اعتياد و كاهش جرايم خرد و بزههاي اجتماعي ميشود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر هرمزگان؛ محمود حسينپور در جلسه اين شورا گفت: براساس شيوعشناسي انجام شده در دو جمعيت عمومي و جمعيت كارگري استان هرمزگان و با در نظر گرفتن شرايط كلي استان، معتادان متجاهر را بين ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ نفر ميتوان تخمين زد كه جمعي از آنها در فصل پاييز و زمستان از ساير استانها به اين مكان مهاجرت ميكنند.
وي افزود: از طرفي ساماندهي، مراقبت و درمان اين افراد (اعم از درمان نگهدارنده يا كاهش آسيب ) ميتواند ضمن كاهش عوارض فردي و اجتماعي و اقتصادي ناشي از اعتياد، موجب كاهش جرايم خرد و بزههاي اجتماعي و بهبود چشمگير در روحيه اجتماعي عموم جامعه از طريق بهسازي محيطهاي شهري شود.
دبير شورا تاكيد كرد: براي رسيدن به هدف مطلوب و داشتن شهري با چشم انداز مطلوب حتما بايستي همزمان با ساماندهي معتادن متجاهر نسبت به تعيين تكليف ساير جمعيت هاي خيابان خواب و خيابان گرد شامل متكديان خياباني و حرفهاي ،كودكان بد سرپرست در معرض آسيب ،اتباع بيگانه(متكدي و …)،كارگران روز مزد جوياي كار، زباله گردها اقدام كرد.
حسين پور عنوان كرد: هدف اصلي طرح نو و بديع جمعآوري معتادان متجاهر از خيابان ها، انجام درمان مداوم و مستمر و تلاش در جهت كارآفريني و اشتغال و تامين معيشت آنان از طريق بكارگيري در كارگاههاي بخش خصوصي همكار، براي ۵۰۰ نفر در فاز اول طرح و براي ۱۰۰۰ نفر در طي يك سال آينده ميباشد و همچنين براي ساير جمعيت هاي ذكر شده در قبل نيز طرحهايي اجمالي پيشنهاد ميشود.
اسدالله هادينژاد معاون مقابله با عرضه و اموربين الملل ستاد مبارزه با موادمخدر نيز ضمن حضور در اين جلسه گفت: مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در اولويت بندي اعتياد را به عنوان اولين آسيب اجتماعي قرار داده و در جمع بندي ۵ جلسه اي كه در بحث آسيب هاي اجتماعي با مسئولين ارشد كشور داشته اند بر انجام كارهاي خلاقانه و جديد در حوزه پيشگيري اوليه از اعتياد تاكيد نموده اند.
هادي نژاد افزود: در مجموع همه اقدامات صورت پذيرفته در استان خوب است اما بايد توان را در حوزه پيشگيري اوليه از اعتياد گذاشت و با بسيج همه امكانات و منابع تلاش نمائيم تا كسي به چرخه خانمان سوز اعتياد وارد نشود.
معاون مقابله با عرضه و اموربين الملل ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص طرح ساماندهي معتادان متجاهر در استان عنوان كرد: لازم است مسيري را انتخاب نمائيم كه عوامل خسارت را به سمت درآمدزايي سوق دهيم و سازكاري تعريف نماييم كه اين افراد دوباره عود نكنند.
وي ضمن تشكر از اقدامات دستگاه هاي مقابلهاي استان بخصوص پليس مبارزه با موادمخدر در مبارزه با سوداگران مرگ افزود: كشفيات موادمخدر در سواحل جنوب افزايش پيدا كرده و پيش بيني مي گردد اين روند تشديد شود از اين درصدد هستيم امكانات درياباني را سامان داده و در مقابله با ورود و عرضه موادمخدر و روانگردانها نيروي دريايي سپاه و ارتش را با عوامل انتظامي دخيل در اين امر همراه كنيم.
بهروز اكرمي معاون سياسي،امنيتي و اجتماعي استانداري از دستگاههاي مقابلهاي استان خواستار همفكري و به اشتراك گذاشتن اطلاعات خود جهت افزايش كشفيات در استان و رساندن كشفيات استان به مينگين كشوري شد و افزود: لازم است پليس مبارزه با موادمخدراستان با همكاري ساير دستگاه ها تمام انرژي خود در حوزه مقابله با ورود و عرضه موادمخدر و روانگردان ها متمركز كند.
اكرمي در خصوص طرح ساماندهي معتادن متجاهر در استان گفت: لازم است اين طرح پس از تخصيص منابع مالي جهت راه اندازي اوليه مكانهاي مدنظر به مرحله اجرا در آمده و با محوريت فرمانداري ها و همكاري تعاون،كار و رفاه اجتماعي استان و شهرداري بندرعباس كارگران فصلي جوياي كار در سطح استان ساماندهي گردند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر هرمزگان۹۶٫۱۱٫۰۱