• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73617اخبار امروز : 5
10

در حوزه پیشگیری نیازمند نگاهی تحول گرا ، نوگرا و کیفیت گرا هستیم

  • کد خبر : 42643
  • ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵

    مشاور دبیرکل و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در کارگاه توانمندسازی و تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد ویژه روحانیون و ائمه جماعات کیش، در سخنانی با اشاره به نوع نگاه در زمینه پیشگیری از اعتیاد گفت: در حوزه پیشگیری نیازمند نگاهی تحول گرا ، نوگرا و […]

    
مشاور دبیرکل و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در کارگاه توانمندسازی و تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد ویژه روحانیون و ائمه جماعات کیش، در سخنانی با اشاره به نوع نگاه در زمینه پیشگیری از اعتیاد گفت: در حوزه پیشگیری نیازمند نگاهی تحول گرا ، نوگرا و کیفیت گرا هستیم.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش، کارگاه توانمندسازی و تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد ویژه روحانیون و ائمه جماعات کیش با حضور امام جمعه اهل تشیع و تسنن و همچنین روحانیون و ائمه جماعات کیش در دفتر شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش برگزار شد.


مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در این کارگاه به موضوع آسیب های اجتماعی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: در حوزه آسیب های اجتماعی ۵ اولویت وجود دارد که در هر استان با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری باید به آنها توجه بسیار شود.


وی آسیب اعتیاد را در بین این ۵ آسیب اولویت اول از دیدگاه مقام معظم رهبری دانست و افزود: اعتیاد فاجعه بزرگی است که خانواده ها با آن مواجه هستند و عدم اطلاع آنها از اعتیاد و گمان اعتیاد فرزندان را باید بهتر پیگیری کرد تا در پیشگیری از اعتیاد به حد مطلوبی برسیم.


صرامی با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری گفت: آنچنان که در حوزه نماز و مبانی دینی خانواده ها نگران هستیم باید در حوزه اعتیاد همانند حوزه یادگیری نماز برای فرزندان اهتمام بورزیم.


وی افزود: پدیده اعتیادیک فرهنگ صادراتی غرب به کشورها از جمله ایران اسلامی است و باید آموزش عدم مصرف مواد مخدر را در دوران کودکی آموزش و برنامه های دقیقی در این زمینه داشته باشیم.


وی فقدان و فقر اطلاعات در بین جوانان را زمینه گرایش به مصرف مواد در راستاي یافتن آرامش، لذت کاذب و رهایی از اضطراب‌ها و افسردگی‌ها عنوان کرد و افزود: ضعف تفریحات کافی و گریزگاه‌های کافی برای نوجوانان و جوانان زمینه را برای گرایش به سمت مواد مخدر ایجاد کرده است.


صرامی با بیان اینکه متاسفانه سیستم هوشمند مواد مخدر هرزگاهی ماده جدیدي را ارائه مي‌كند و در پی افزایش مصرف‌کننده و مشتری‌مداری است، به باورهای غلط در خصوص مصرف ماده گل و ماری‌جوانا اشاره کرده و گفت: گاهاً این تصور وجود دارد که این مواد اعتیادزا نيستند، در صورتی که این دو ماده توهم‌زایی چند برابری نسبت به حشیش دارند و قطعا اعتياد به آنها شرایط ناگواری را برای نوجوانان و جوانان در پی خواهد داشت.


مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه بیکاری، فقر، تورم و نبود فضایی برای تخلیه اجتماعی جوانان پیش زمینه را برای مصرف مواد فراهم می کند افزود: با وجود بیش از ۵۰ دستگاه فرهنگی در کشور باید زمینه ساز و کار های فرهنگی در جامعه طوری باشد که جوانان کمتر دچار فریب‌های فرهنگی شوند.


صرامی با بیان اینکه در عصر شتابان تغییرات اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته ایم افزود: باید با نگاهی تحول گرا ، نوگرا و کیفیت گرا در حوزه تعلیم و تربیت حرکت کنیم .


این مدرس دانشگاه هجمه آسیب موادمخدر را سنگین عنوان کرد و گفت: سونامی ای که تحت عنوان مواد مخدر هر گاه ممکن است درب یک خانه، مدرسه، دانشگاه  و دگر مؤسسات هدف را بزند و به بیانی دیگر درد و نگرانی ما فقط افغانستان و تولید نیست، ما باید دشمن و سیستم مقابل خود را بشناسیم که دارد با هوشمندی، نو آوری و متناسب با عصر مدرنیته تولید می کند و محصول شوم خود را وارد بازار میکند، چرا که این دشمن هوشمند نیازهای نسل هزاره سوم را می شناسد و متناسب با آن تولید و کار می کند.


وی تاکید کرد : هر چه میزان آگاهی به صورت مستمر به آحاد افراد جامعه انتقال داده شود و سطح مهارت آنها و والدین افزایش یابد ، نظارت و کنترل بر فرزندان آسان تر شده وحجم ایمن سازی افزایش خواهد یافت.


صرامی با اشاره به طرح سئوال های مختلف در این کارگاه آموزشی برای پیشگیری از اعتیاد گفت: همه می گویند عزم ملی نیاز است، خانواده ها دنبال این هستند که دولت و مسئولین باید مقابله کنند، اما اولین توصیه این است که با دوری از انکار و پنهان کاری ، بحث شیوع و خطر را مورد پذیرش قرار بدهیم، آنگاه به تولید اتاق های اندیشه ورز هستیم که خانواده، مدرسه، دانشگاه، حوزه های علمیه و… با بهره گیری از یک خرد جمعی به چاره اندیشی درست بپردازند و باید مسئله اجتماعی مقابله با اعتیاد به یک دغدغه فردی مبدل شود.


وی افزود: انتظار این است که بجای تعارفها ، تولید محصولات کم بازده و چند سخنرانی  و همایش ، با بازاریابی اجتماعی بتوانند محصولاتی را تولید و ظرفیت ها و فضاهائی را ایجاد کنند که کفایت مقابله با تهاجمات و آسیب ها را در محور مبارزه و پیشگیری داشته باشد، این نیازمند فکر و اندیشه است و باید این کسری اندیشه و فکر  را زدود.


دکتر صرامی با ذکر این نکته که باید متوجه و هوشیار باشیم که باید آگاهانه به مقابله با آسیب برویم نه منفعلانه بدنبل آن حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: این دغدغه باید برای یک پدر و مادر و یک مدیر مدرسه و به ترتیب مسئولین مؤثر وجود داشته باشد و لذا همه مخاطبین و متولیان باید در یک اتاق فکر بیایند آسیب و دامنه آن را بشناسند ، دامنه خطر را درک و تحلیل کنند و برای مقابله نسخه های اجرائی تدبیر کنند.


مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در خاتمه گفت: باید کاری کنیم که در محور پیشگیری هدف های فرهنگی به رفتارهای فرهنگی مبدل شود تا همه مخاطبین و مسئولین هوشمندانه با آن به مقابله برخیزند.


گفتنی است در این جلسه روحانیون و ائمه جماعات کیش، سئوالات خود در زمینه های مختلف در راستای مبارزه با موادمخدر مطرح و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر به آنها پاسخ داد.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش۹۶٫۱۱٫۰۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=42643

برچسب ها