مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در کارگاه توانمندسازی و تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد ، در سخنانی گفت: فقر آگاهی میزان آسیب پذیری جوانان در برابر آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش، طرح توانمندسازی و تربیت مربی پیشگیری از اعتیاد ویژه دانشآموزان دوره متوسطه دوم، با حضور مشاور دبیرکل و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در جزیره کیش برگزار شد.
حمید صرامی در این کارگاه با بیان اینکه در عصر دگرگونیهای فزاینده ما با سرعت تحولات و سرعت شتابان تغییرات در عرصههای اجتماعی، در عرصه فرهنگ، ارزشها و مباحث اقتصادی مواجه هستیم، اظهار کرد: این سرعت تغییرات ارمغانهای منفی به دنبال خواهد داشت که یکی از آنها بحث رشد آسیبهای اجتماعی است.
وي گفت: بشر در قرن بیست و یکم وارد دگرگونیهای پیچیدهای شده است که با چند مؤلفه همراه است و اگر همه متخصصان و اندیشمندان عرصه تعلیم و تربیت به این ویژگیها توجه نکنند، قطعا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: در مطالعاتی که در جامعه جهانی صورت گرفته است حجم و دایره آسیبهای اجتماعی افق وسیعتری را به خود میگیرد.
اين مقام مسئول در ستاد ادامه داد: سه نظام اجتماعی که در تیررس این آسیبها قرار گرفتهاند شامل اولین نهاد خانواده، دومین نهاد مدارس، دانشگاهها و محیط آموزشی و سومین نهاد محلههای شهری و روستایی است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور راس آسیبهای اجتماعی را یک مثلث سه ضلعی شامل اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی و مباحث سوء اخلاقی و روابط سوء جنسی دانست و گفت: دشمنان برای ترویج این سه آسیب جدی از ابزارهایی همچون برخی شبکههای اجتماعی و شبکههای ماهوارهای و بیش از ۱۰۰ شبکه پورنوگرافی قابل دسترس در سطح کشور استفاده میکنند.
صرامي اظهار کرد: آمارهای جدید بیانگر این است که دستگاههای فرهنگی باید گامهای وسیعتر و جدیتری در حوزه کاهش تقاضا بردارند و اگر این اتفاقات نیفتد قطعا با مشکلات جدیدتری مواجه خواهیم بود.
وی گفت: در طرح توانمند سازی ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت و پتانسیل۸۰ مربی آموزشی در مدارس جزیره کیش انتقال مفاهیم مهارتی پیشگیری از اعتیاد اقدام کنیم.
وی ادامه داد: این کارگاه ها با هدف انتقال مهارت و آگاهی ها در حوزه پیشگیری از اعتیاد با انتقال سبک فرزند پروری به پدران و مادران نیز با توجه به حجم تهدیدهایی که نسبت به نوجوانان و جوانان کشور از طریق سیستم هوشمند و خلاق اعتیاد در کشور مواجه هستیم برای ایمن سازی دانش آموزان دوره متوسطه دوم برگزار می شود.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: تحقق کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد که مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه پیش بینی کردند را از دیگر اهداف این کارگاه عنوان کرد.
دکتر صرامی با تاکید بر اهمیت و نقش پیشگیری از اعتیاد اظهار داشت : اگر بتوانیم از گرایش افراد به سمت آسیب های اجتماعی چون مواد مخدر،محرک و توهم زا، مشروبات الکلی و روابط سو اخلاقی جلوگیری کنیم مصداق احیای نفس انسانها است.
وی گفت : احیای نفس اقدامی است که پیامبران گرانقدر نیز به دنبال آن بودند و امروز این مسئولیت نصیب ما شده تا در جهاد مقدس و مبارزه با مواد مخدر گام برداریم.
صرامی با بیان اینکه در عصر شتابان تغییرات اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته ایم افزود: باید با نگاهی تحول گرا، نوگرا و کیفیت گرا در حوزه تعلیم و تربیت حرکت کنیم .
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پایان اظهار داشت: تحقیقات نشان می دهد که فقر آگاهی و آموزشهای مهارت در جوانان و نوجوانان و میزان آسیب پذیری را در میان آنان افزایش می دهد بگونه ای که امروز با تغییر مصرف در حوزه دختران و افراد تحصیل کرده مواجه هستیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش۹۶٫۱۱٫۰۱