سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر در گذشته کسی تریاک مصرف می کرد بعد از ۲۰ سال معتاد خیابانی می شد، اما هم اکنون با مصرف موادمخدری مانند شیشه فرد معتاد ظرف ۴ تا ۶ سال معتاد خیابانی میشود.
به گزارش افکارنیوز، پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به طرح شناسایی معتادان متجاهر در سطح شهر تهران اظهار کرد: حدود یک میلیون و ۳۰۵ هزار نفر مصرف کننده مستمر در سال ۱۳۹۰ طی اجرای چندین طرح شناسایی معتادان متجاهر در تهران شناسایی شدند که شیوه اجرای این طرح با اقداماتی که در سال ۹۴ در این راستا انجام شد متفاوت است.
وی افزود: تعداد مصرف کنندگان موادمخدر در سال ۹۴ طی اجرای طرح شناسایی معتادان متجاهر در استانهای مختلف به ۳ میلیون و ۳۹۴ هزار نفر رسید.
افشار با اشاره به کاهش تعداد معتادان متجاهر شناسایی شده در سال ۹۴، گفت: تعداد معتادان متجاهر شناسایی شده طی اجرای طرح مشابه با همان متدولوژی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسید و این میزان نسبت به تعداد خام معتادان کاهش یافته است.
وی با اشاره به باورهای مردم نسبت به تعداد معتادان متجاهر خیابانی اظهار کرد: با توجه به تغییر الگوی مصرف و مواد جدید افراد زودتر خیابانی می شوند، یعنی مهارت های خود را زود از دست می دهند. به عنوان مثال اگر در گذشته کسی تریاک مصرف می کرد بعد از ۲۰ سال معتاد خیابانی می شد، اما هم اکنون با مصرف موادمخدری مانند شیشه فرد معتاد ظرف ۴ تا ۶ سال معتاد خیابانی میشود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان اظهار کرد: معتادان متجاهر بیشتر در دید مردم هستند، اما آنها معرف تعداد معتادان کشور نیستند و از این ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در RSA، بالای یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر معتاد واقعی هستند، بیرون از اردوگاه های اجباری نخواهند ماند.