• امروز : چهارشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 7 May - 2025
کل پست ها: 73589اخبار امروز : 0
7

مبارزه اجتماعی با مواد مخدر به تلاش همگانی نیاز دارد

  • کد خبر : 42255
  • ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۶

یک کارشناس دستگاه قضایی در مورد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به افزایش معضل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی، مقابله با این وضعیت به تلاش همگانی نیاز دارد. محمد مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امروزه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی […]


یک کارشناس دستگاه قضایی در مورد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به افزایش معضل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی، مقابله با این وضعیت به تلاش همگانی نیاز دارد.


محمد مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امروزه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و افزایش جرایم به دلیل گرایش برخی از افراد با دلایل مختلف به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است .


 وی اظهار کرد: همچنین دلیل مشکلات مواد مخدر به‌خاطر تاثیرات مخرب و نابود‌کننده موادمخدر بر سیستم عصبی مغز انسان است.
مقدم با بیان اینکه سلول‌های عصبی پس از آسیب ترمیم‌ناپذیر بوده و پس از نابودی نیز هیچ جایگزینی ندارند، ادامه داد: با مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی مهم‌ترین ویژگی رفتاری انسان یعنی قدرت یادگیری و تصمیم‌گیری مختل شده یا از بین می‌رود و حالت ضعف در اراده در افراد معتاد به مواد مخدر مشهود می‌شود.


این کارشناس دستگاه قضایی تصریح کرد: افزایش تقاضای مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی از سوی افراد معتاد، گرایش معتادان به دلیل ناتوانی در اجرایی کردن مهارت‌های فردی خود و از دست دادن توان شخصی به سمت خرده‌فروشی مواد مخدر، افزایش سرقت، اخراج از محل کار، از دست دادن روابط میان فردی مناسب، افزایش طلاق، درگیری‌های فردی و قتل از مهم‌ترین آسیب‌ها و جرایم اجتماعی هستند که ریشه در اعتیاد به مواد مخدر دارند.


مقدم با اشاره به اینکه کنترل درونی از ویژگی‌های افراد نخبه و موفق بوده و در اثر سلامت جسم و آرامش روان حاصل می‌شود، گفت: افراد در نتیجه مصرف مواد مخدر کنترل درونی خود را از دست می‌دهند و بر اثر زوال عقل و آسیب دیدن قسمت‌هایی از آنکه کنترل اختیار افراد را برعهده دارند، در واقع اراده خود را از دست داده و آن‌را وابسته به مسائل بیرونی مانند داروهای روانگردان و موادمخدر و حتی مشروبات الکلی می‌کنند.


وی افزود: با توجه به عوارض و آسیب‌های زیان‌بار مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ضرورت دارد بحث اجتماعی شدن مبارزه با اعتیاد حساس‌تر شود و در این امر مردم و نیکوکاران برای رفع نواقص ورود پیدا کنند.


مقدم تاکید کرد: ارائه آموزش‌های پیشگیرانه اولیه اعتیاد در مدارس، دانشگاه‌ها و اماکن همگانی باید گسترش یابد و لازم است سرمایه‌گذاری مناسبی در راستای آموزش‌های پیشگیری از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی انجام شود.


وی خاطرنشان کرد: نقش خانواده‌ها با نظارت بر فرزندان، خودکنترلی و خودپایشی در پیشگیری و مقابله با موادمخدر موثر است.


مقدم در پایان گفت: تشدید اقدام‌های مقابله‌ای پلیس با موادمخدر برای ناامن کردن محیط برای تهیه و توزیع‌کنندگان موادمخدر و ایجاد بسترهای نظم و امنیت در جامعه امر مقابله با اعتیاد را آسان‌تر می‌کند و در این زمینه از مردم نیز باید خواسته شود تا با پلیس تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۰٫۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=42255

برچسب ها