• امروز : چهارشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 7 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 3
4

خانواده؛ مفیدترین نهاد اجتماعی برای پیشگیری از اعتیاد است

  • کد خبر : 42229
  • ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۳

 یک روانشناس بالینی در مورد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: مفیدترین و ثمربخش‌ترین نهاد اجتماعی برای دور نگهداشتن جوانان از اعتیاد، خانواده است، دولت باید نسبت به آموزش خانواده‌ها اقدامات لازم را به عمل آورد. ساناز مهری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اصلی‌ترین راه مبارزه […]

 
یک روانشناس بالینی در مورد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: مفیدترین و ثمربخش‌ترین نهاد اجتماعی برای دور نگهداشتن جوانان از اعتیاد، خانواده است، دولت باید نسبت به آموزش خانواده‌ها اقدامات لازم را به عمل آورد.


ساناز مهری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اصلی‌ترین راه مبارزه با مواد مخدر، خشکاندن ریشه اعتیاد و برچیدن زمینه و انگیزه آن در نسل جوان است.


وی اظهار کرد: وقتی جامعه‌ای آگاهانه از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی روی گردان شود و با شبکه‌های فروش و توزیع مواد مخدر به مبارزه برخیزد و دست به افشاگری بزند، بازار مواد مخدر، مشتریان خود را از دست می‌دهد و پدیده خانمانسوز اعتیاد به عنوان یک ضد ارزش در جامعه تبدیل می‌شود.


مهرپور با اشاره به اینکه آگاه ساختن کودکان ، نوجوانان و جوانان باید از نهاد خانواده برای پیشگیری اولیه از مصرف مواد مخدر آغاز شود، تصریح کرد: غنی‌سازی اوقات فراغت فرزندان، توجه به خواسته‌های منطقی نسل امروز، برقراری رابطه عاطفی در خانواده و تشویق فرزندان به انجام فرایض دینی از جمله راهکارهای پیشگیری از اعتیاد است.


این روانشناس ادامه داد: تبعیض قائل نشدن بین فرزندان، تقسیم عادلانه وظایف، برقراری روابط عاطفی و صمیمانه با فرزندان، کنترل غیرمستقیم دوستان فرزندان و نحوه رفت و آمد آنان، عدم تحمیل الگوهای رفتاری خود به فرزندان، دادن حق انتخاب زندگی به آنان، احترام به نیازهای فرزندان، بالا بردن حس اعتماد به نفس فرزندان با استفاده از روش تشویق و اعطاء مسئولیت و دوری از تحقیر آنان، اقداماتی است که باید توسط والدین نسبت به فرزندان انجام شود.


مهری‌پور خاطرنشان کرد: آموزش مهارت‌های اجتماعی از سوی خانواده‌ها و نهادهای علمی و آموزشی، میزان مصرف مواد مخدر و بد رفتاری‌های وابسته به آن مانند پرخاشگری، انزوا، فرار از مدرسه و خانه و سرقت را کاهش می‏دهد که برخی از این مهارت ها شامل مهارت های ارتباطی و شیوه صحیح ارتباط با دیگران، توانایی بیان رای و نظر صحیح خود به دیگران، توانایی و جسارت “نه” گفتن به تقاضاهای غیر معمول برخی از دوستان و اطرافیان است.


به گفته وی، رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر ایده‌ای منطقی و مطلوب برای ریشه کن کردن و کاهش عرضه و تقاضا برای مصرف مخدرهای صنعتی و شیمیایی بوده ولی مهم آن است که این رویکرد در مسیری درست هدایت شود.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۰٫۱۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=42229

برچسب ها