استاد جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر گفت: بیکاری مهمترین عامل گرایش جوانان به سمت مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در جامعه است .
سید عباس رهگذر در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حال حاضر براساس گزارشهای موجود، اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی از مهمترین مشکلات و آسیب های اجتماعی است، نسل حاضر بیش از هر نسل دیگری زندگی خود را زهرآگین و مسموم مصرف مواد مخدر کرده و در حال اپیدمی شدن است .
وی با بیان اینکه پدیده مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روانگردانها از نظر ماهیت به عنوان بحران جمعیتی و زیست محیطی تهدیدکننده جامعه است، اظهار کرد: روبرو شدن نوجوانان و جوانان در عصر حاضر با چالشها و پدیدههای متفاوتی مانند تنوع طلبی، لذتطلبی، عدم حمایتهای عاطفی والدین، کاهش کنترل و نظارت اجتماعی بر رفتار و عملکرد فرزندان، وجود اختلافات خانوادگی، احساس درماندگی در بیان احساسات، عزت نفس پایین، ضعف اعتقادات دینی، بروز مشکلات و اختلالات روحی و روانی، ضعف مهارتهای ارتباطی و غیره روبرو است كه بیشتر بر گرایش آنان به سمت مصرف مواد مخدر دامن میزند.
رهگذر تصریح کرد: از سویی دیگر ارایه اطلاعات نادرست و نگرشهای غلط مبنی بر تاثیرات مثبت مصرف مواد مخدر و روانگردانها، تغییر الگوی مصرف و ارائه صدها نوع مواد مخدر با نامهای جذاب و فریبنده و افزایش آمار معتادان و مصرفکنندگان انواع مواد مخدر نیز از جمله مسائلی است که لزوم توجه به جوانان و آسیبهای فراروی آنها از جمله اعتیاد را به عنوان یک مسئله و بحران بیش تر آشکار میکند.
وی، اعتیاد را یکی از خطرناکترین پدیدههایی دانست که نسل امروز و آینده را در معرض اختلالات روانی، اخلاقی و جسمانی قرار میدهد و سلامت فرد و جامعه را تهدید میکند.
به گفته این استاد دانشگاه، گسترش و روند رو به افزایش اعتیاد به مواد مخدر، بنیان های فرهنگی، روانی و اجتماعی یک جامعه و به ویژه بنیان خانواده را به شدت متزلزل میکند و همه گروههای سنی در معرض خطر اعتیاد قرار دارند.
رهگذر افزود: با توجه به مشکلات و آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر، خانواده خوب و سالم میتواند کودکان ، نوجوانان و جوانان را از این پدیده شوم نجات دهد.
وی اظهار کرد: بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید بر روی خانواده سالم متمرکز شود به طوریکه ارتباط صمیمانه بین والدین و میان والدین و فرزندان، به کار بردن محدودیت و آزادی منطقی برای فرزندان، عدم وجود استبداد در خانواده، توجه والدین به نیازهای فرزندان و نظارت بر رفت و آمد فرزندان از جمله عواملی هستند که در پیشگیری اولیه از ابتلا به مصرف مواد مخدر تاثیر به سزایی دارند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۰٫۱۰