دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم گفت: ۱۷۰ نمایشگاه و کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد در سطح مدارس مقطع ابتدايي قم ویژه والدین برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم ،ابوالفضل شریفی در جلسه كميته تخصصی توسعه مشاركتهای مردمی و سازمانهاي مردم نهاد شورای مبارزه با مواد مخدر استان که در سالن جلسات معاونت سياسی امنيتی و اجتماعی استانداری برگزار شد ،عنوان کرد: در جلسات گذشته موضوعانی پیرامون جایگاه سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد و آموزش های روانشناسی و مهارت زندگی و همچنین حمایت از بهبود یافتگان در زمینه اشتغال زایی آنان مورد ارزیابی قرار گرفت.
شريفي افزود: پیشگیری از اعتیاد مستلزم آموزش و کسب مهارت های زندگی و مهارت نه گفتن در برابر مواد مخدر می باشد.
وی تصریح کرد: طرح های توانمند سازی افراد و ارائه آموزش های لازم در پیشگیری از اعتياد با حضور سازمان های مردم نهاد و سمن ها دنبال شده است و آثار خوبی را در سطح استان شاهد بوده ایم.
شریفی خاطرنشان کرد: اشتغال برای افراد بهبود یافته اهمیت زیادی دارد و از رجوع دوباره به سمت اعتیاد را كاهش مي دهد و در این راستا سمنها و سازمانهای مردم نهاد میتوانند برترین ایده های شغلی را برای افراد بهبود یافته پیشنهاد داده و از مزایای تسهیلات و اخذ بودجه در ایجاد شغل بهره مند شوند.
دبير شورا افزود: در حال حاضر ۲۸ سازمان مردم نهاد در قم در خصوص پیشگیری از اعتیاد و حمایت از بهبودیافتگان فعال است که هر یک برنامه های آموزشی خوبی را دنبال می کنند.
وي همچنين عنوان کرد: با توجه به لزوم ارائه آموزش های لازم به والدین در جلوگیری از اعتیاد، بودجه ای ۳۵ میلیون تومانی برای برگزاری ۱۷۰ نمایشگاه و کارگاه آموزشی در قم در سطح مدارس در نظر گرفته شده است.
مجتبي شريفي با توجه به نقش مهم سمن ها در بالابردن آگاهي و آموزش همگاني افزود: سازمان های مردم نهاد می توانند در آموزش مهارت، جمعیت همگنی را تحت پوشش قرار دهند و رفته رفته جامعه را از خطرات و آسیب های مواد مخدر آگاه کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم یادآور شد: والدین دانش آموزان در مقاطع ابتدایی و در مناطق محروم درالویت این طرح قرار می گیرند .
شريفي یکی از آسیب های جدی در اين حوزه را كمبود آگاهی خانواده ها در خصوص مهارت های زندگی و مهارت فرزندپروری برشمرد و ادامه داد: برگزاری این دوره ها می تواند مانع از آسیب های اجتماعی شود.
وي بيان كرد: هر سمن می تواند تعدادي مدرسه را با هماهنگي آموزش و پرورش تحت پوشش برگزاری کارگاههای آموزشی قرار دهد؛ در این راستا اساتید روانشناس جهت ارائه آموزش های لازم و برگزاری کارگاههای ۹۰ دقیقهای به مدارس اعزام می شوند همچنين در یک ماه گذشته بيش از ۲ هزار معلم و فرهنگی در قم با حضور در دوره ۶ ساعته پيشگيري از اعتياد ، بخشي از دانش پيشگيري از اعتياد كه شناخت مواد و آثار و عوارض سوء آن است را فراگرفته اند.
شريفي در پایان یادآور شد: ارائه آموزش های پیشگیری از اعتیاد و فرهنگ سازی و تخصیص اعتبارات کافی و حمایت از اشتغال بهبود یافتگان در کاهش آمار اعتیاد تاثیر گذار است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم۹۶٫۱۰٫۰۹