مديركل بهزيستي استان قزوين خانواده را را اولين سد در برابر اعتياد دانست و اعلام كرد با آموزش خانواده ميتوان گام مهمي در پيشگيري از اعتياد برداشت.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان قزوين؛ دكتر حسين افشار مقدم در کارگاه آموزشی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر اظهارداشت: یکی از مهمترین معضلات کنونی کشورمان پدیده اعتیاد است که آسیب های فراوانی به گروهای مختلف وارد می کند.
وي که در حضور مدیران امور اداری و نیروی انسانی ۸۰ واحد تولیدی و صنعتی استان سخن ميگفت، ادامه داد: هر چند در برخی موارد معتاد را بیمار تلقی میکنیم اما این موضوع در شرایطی است که فرد معتاد برای ترک اعتياد خود اقدام کند در غیر این صورت مجرم است و طبق قانون مشمول مجازات می شود.
افشار تصریح کرد: بسیاری از آسیبهای این حوزه مانند طلاق، سرقت، بزه و جرائم دیگر ریشه در اعتیاد دارد لذا اگر با پیشگیری بتوانیم از گسترش این پدیده خانمانسوز جلوگیری کنیم هزینههای درمان و رفع مشکلات حوزه های دیگر نیز به نحو قابل توجهی کاهش می یابد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: اگر تکنیک های پیشگیری را بدانیم و به آن عمل کنیم قادر خواهیم بود با کمک کارشناسان آسیب های این بخش را کمتر کنیم و خانواده و جامعه را از مضرات آن مصون نگهداریم.
وي تصریح کرد: بیشترین افراد زندانی کشور به صورت مستقیم و یا با واسطه با اعتیاد ارتباط دارند و همه محیط ها از جمله مدارس، دانشگاهها، ادارات و محیط های کارگری هرگز از خطر آُسیب پذیری مصون نیست.
افشار گفت: اگر اعتیاد در محیط های کارگری ریشه بدواند موجب کاهش راندمان کار و آسیب زدن به تولید، بهره وری و دستمزد کارگر می شود و کارفرما را با مشکلات عدیده ای مواجه می کند که نگران کننده است.
پیشگیری اجبار است نه انتخاب
مدیرکل بهزیستی استان قزوین پیشگیری را نه یک انتخاب بلکه یک اجبار دانست و تصریح کرد: همواره هزینه های درمان اعتیاد به مراتب بیشتر از پیشگیری است لذا امروز ناگزیریم با آگاه سازی و آموزش به سمت پیشگیری از اعتیاد بویژه در محیط های کارگری حرکت کنیم.
این مسئول بیان کرد: با تغییر هرم جمعیتی معتادان و نوع مواد مصرفی شرایط به گونه ای دیگر رقم خورده و امروز شاهد افزایش مصرف موادی مانند شیشه، هروئين و کراک به جای تریاک هستیم که آثار مخرب آن وحشتناک است.
وی افزود: در دهه های گذشته افراد بالای ۵۰ سال به تریاک گرایش داشتند اما امروز افراد زیر ۲۰ سال به سمت انواع مواد جدید اعتیادآور روی آورده اند که خطرناک تر است لذا باید رویکرد ما آگاه سازی همه افراد باشد.
هویت اجتماعی در معرض آسیب اعتیاد
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: هویت اجتماعی ما در معرض آسیب جدی از اعتیاد است و تنها با پیشگیری فراگیر می توانیم از مضرات خانمانسوز این مواد افیونی جلوگیری کنیم.
وی یادآورشد: همه و بویژه خانواده ها باید بدانند که نسل جوان ما در معرض خطر جدی و تهدید اعتیاد است و اگر نتوانیم تفریح، هویت و هیجان آنها را کنترل کنیم آسیب خواهند دید.
افشار گفت: اعتیاد پشت درهای خانه همه مردم لانه کرده و منتظر ورود است و اگر هوشیار نباشیم و تکنیک های پیشگیری را یاد نگیریم در آینده آسیب خواهیم دید.
طرح پیشگیری در ۲۳ محله استان قزوین
مدیرکل بهزیستی استان قزوین از اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد در ۱۱ محله شهری و ۱۲ محله روستایی استان قزوین هم خبرداد و اظهارداشت: با اجرای طرح های پیشگیری در محله های مختلف و نیز محیط های کارگری امیدواریم با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب از آسیبها کم کنیم.
وی گفت: با آموزش های فراگیر در محیط های کارگری افراد آسیب پذیر را شناسایی و تحت پوشش کلاسهای آموزشی بیشتر قرار خواهیم داد تا این افراد واکسینه شوند.
افشار یادآورشد: اولین سد در برابر اعتیاد خانواده هستند و اگر آنها را آموزش داده و واکسینه کنیم گام مهمی در مسیر پیشگیری از اعتیاد برداشته ایم.
این مسئول گفت: تریبونهای نماز جمعه، مساجد، مدارس، دانشگاهها، ادارات، محیط های کارگری همه باید در موضوع پیشگیری وارد کار شوند تا با اطلاع رسانی عمومی شرایط کاهش آسیبها فراهم شود.
در ادامه؛ مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین گفت: طبق آمار بیشتر افراد دستگیر شده به جرم عمده فروشی و استعمال مواد مخدر دارای شغل و تحصیلات آکادمیک هستند.
فرزین بابایی با تاکید بر مطلب فوق تصریح کرد: این دیدگاه که بیکاری و بیسوادی عامل اصلی اعتیاد است برگرفته از نگاه سنتی است و آمار و تحقیقات نتایج خلاف این را نشان میدهد.
وی افزود: بیشتر افراد دستگیر شده به جرم عمده فروشی و استعمال مواد مخدر دارای شغل و تحصیلات آکادمیک هستند که این امر ضرورت ایجاد پیشگیری در محیط کار را افزایش میدهد.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین اظهار کرد: اعتیاد یکی از چالشهای بزرگ فرا روی جامعه ما است و پیشگیری از آن مهمترین وظیفه اداره کار در حوزه سلامت است.
وی تصریح کرد: مدیران شرکتهای صنعتی به واحدهای تولیدی نگاه اقتصادی و انتفاعی دارند در حالی که در محیط کار با توجه به نزدیکی روابط اجتماعی و انسانی باید سلامت و پیشگیری را تقویت کرد.
بابایی اظهار کرد: امروز نیروی کار چالش زیادی مانند تورم و دستمزد پایین دارد که با افزایش مقدار حقوق دریافتی نمیتوان نیاز ابتدایی را حل نمود چراکه افزایش حقوق تبعات منفی بر جذب و اشتغال میگذارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از اعتیاد در بین شاغلین باید افزایش بهرهوری را در گرو سلامت جسمی و روحی نیروی کار تلقی کنیم و پیشگیری را در اولویت تولید خود قرار دهیم.
ضمنا در این کارگاه آموزشی دکتر نیک یار روان پزشک و استاد دانشگاه در خصوص انواع روان گردانها، آثار تخریبی و راههای پیشگیری از اعتیاد مطالبی بیان کرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان قزوين۹۲/۹/۱۳