• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
7

لزوم استفاده از ظرفيت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 42121
  • ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در ديدار با سرپرست دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به ظرفيت علمي و اجرايي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در تحقق اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، بر ضرورت توسعه و تقويت برنامه هاي پيشگيري اوليه و درمان و كاهش آسيب اعتياد تاكيد كرد. به گزارش […]



دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در ديدار با سرپرست دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به ظرفيت علمي و اجرايي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در تحقق اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، بر ضرورت توسعه و تقويت برنامه هاي پيشگيري اوليه و درمان و كاهش آسيب اعتياد تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان‌زاده در اين ديدار كه با حضور تعدادي از كارشناسان و دبيران كميته هاي تخصصي شورا و دكتر رضايي دبير شوراي هماهنگي اعتياد دانشگاه علوم پزشكي ، صورت گرفت ، با تشریح سلسله اقدامات مبارزه با مواد مخدردر استان اظهار داشت: تحقیقات و مطالعات جدید نشان می‌دهد که باید برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر همیشه اقدامات پیشگیرانه در اولویت برنامه‌ریزی‌ها باشد.


دبیر شورا با اعلام اینکه حدود ۶۰ درصد زندانیان استان در ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم جرائم مواد مخدر و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در استان معتاد هستند، افزود: این آمار نگران‌کننده و مستلزم افزایش سطح تعامل و هم افزایی و تلاش دستگاه‌ها در مبارزه با مواد مخدر است.


قربان زاده در ادامه افزود: یکی از مشکلات و معضلات عمده كلان شهر مذهبي مشهد با وجود بيش از ۳ ميليون نفر جمعيت، پديده حاشيه‌نشيني و به تبع آن خرده‌فروشان مواد مخدر است كه زمینه بسياري از آسیب های اجتماعی به شهروندان را باعث می‌شود كه ضروري است برنامه‌هاي پيشگيري اوليه از اعتياد در تمامي كانون‌هاي هدف از جمله محله‌هاي شهري و روستايي اجرا شوند.


وی افزود: استفاده از شبکه‌های اجتماعی، توجه جدی به حوزه پیشگیری در فضاهای کاری و صنعتی، تربیت نیروهای متخصص در امر پیشگیری در محیط‌های خانه، محله، مدرسه، دانشگاه، ادارات، مراکز صنعتی از اولویت های فرهنگی و پیشگیری هستند.


قربان زاده تصریح کرد: هدف اصلي در این راستا، کاهش تقاضا یعنی پیشگیری، درمان و حمایت های اجتماعی است و سیاست محوری ستاد هم به سمت مبارزه همه جانبه و متوازن، بدون غفلت از عرضه است.


وی پیشگیری اولیه را اصلی ترین اولویت و سیاست کلیدی در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: جلوگیری از بروز اعتیاد و شیوع، دو هدف مهم در این زمینه بوده و کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد نیز در طول برنامه پنج ساله، هدف گذاری شده است.


قربان‌زاده با بیان اینکه اقدامات خوبی در مبارزه با مواد مخدر انجام شده است، تصریح کرد: برگزای کارگاه هاي آموزشی پيشگيري اوليه از اعتياد، آموزش مهارت های فرزندپروری ،آیین همسرداری ، کارگاه هاي توانمدسازی برای مسئولین و سازمان‌های مردم نهاد، برگزاری جشنواره‌ها و… از جمله اقدامات در پیشگیری از اعتياد به مواد مخدر بوده است.


وی افزود: همچنین در سال ۹۵ بیش از ۷۵۰۰ معتاد متجاهراز سطح شهر جمع آوري و در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شده‌اند.


وی در ادامه تصریح کرد: سند جامع درمان و حمایت‌های اجتماعی و درمان اعتیاد تهیه و تنظیم شده که مي بايست برنامه هاي درمان و كاهش آسيب اعتياد در استان بر اساس آن برنامه ريزي و اجرا شود.


قربان زاده گفت: این سند وضعیت و روند مصرف مواد مخدر، شیوع مصرف، درمان، بازتوانی و حمایت‌های اجتماعی لازم را کاملاً تبیین می‌کند و وظایف و رسالت‌های اعضای شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر و دستگاه‌های مربوطه را روشن می‌سازد.


قربان زاده ادامه داد: وظیفه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت از دستگاه‌ها در امر مبارزه با مواد مخدر است و کمیته درمان و کاهش ‏آسیب اعتیاد نيز مي بايست تصمیماتی را اتخاذ کند تا فرایند درمان و کاهش آسیب معتادان سهل‌تر انجام شود و همچنین تا همه معتادان باید تحت پوشش خدمات درمانی قرار گیرند.


دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي ضمن تاكيد بر ايفاي نقش فعال تر دانشگاه به عنوان متولي اصلي درمان اعتياد ، از زحمات مسولين مختلف دانشگاه و همراهي و همكاري با اين شورا سپاسگزاري كرد.

گفتني است دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی و درمانی مشهد به عنوان یک دانشگاه‌ دولتی ممتاز، با بهره‌گيري از ظرفيت‌ها و قابلیت‌های علمي-تخصصي اساتید، متخصصين، پژوهشگران، کارکنان، دانشجویان، مراكز تخصصي و فوق تخصصي ارائه خدمات سلامت، تنوع رشته‌ها و مقاطع تحصيلي، فناوري‌هاي نوين ، از حیث گستره وسیع ارائه خدمات بهداشتی درمانی به بیش از ۶ میلیون نفر جمعیت، بزرگترین دانشگاه کشور به شمار می‌رود.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۱۰٫۰۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=42121

برچسب ها