یک کارشناس امور خانواده در رابطه با بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر معتقد است كه نقش خانواده در پیشگیری نوجوانان و جوانان از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی پررنگ تر است و هوشیاری خانواده بهای پیشگیری موثر از اعتیاد میباشد.
یاسمین محبتی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: والدین باید آنقدر آگاه و هوشیار باشند که برای پيشگيري از عادات و رفتارهاي منفي و غيرسالم جوانان و نوجوانان، صبر نکنند تا زمانيكه فرزندشان با مشکلات اعتیاد به مواد مخدر درگير شود و سپس درصدد يافتن راه حل و شيوه مقابله با آن برآيند.
وي با بیان اینکه بهاي پيشگيري موثر از اعتياد جوانان، هوشياري هميشگي والدين و اعضاي موثر خانواده است، ادامه داد: جواني نمايانگر رشد، بلوغ و تشکيل عادات پايدار فردي است و دورهای است که با گذر از انواع هيجانها، آشوبها و آشفتگيهاي روحي- رواني گوناگون به سوي رشد اجتماعي سالم در حال تحول است.
اين كارشناس امور خانواده اضافه کرد: نتایج تحقیقات مختلف ثابت کرده است، نوجوانان و جواناني که ارتباط صميمانه و نزديکي با اعضاي خانوادهشان دارند و از بودن در جمع آنها احساس رضايت و شادي ميکنند، کمتر به دنبال رفتارهاي ناسالم ميروند.
محبتي بيان كرد: از جمله راهکارهاي موثري که والدين ميتوانند به منظور پيشگيري از اعتياد جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر به کار بندند، معيارهاي خوب بودن و بد بودن است که باید به فرزندانشان ياد دهند.
وی افزود: والدین باید سعي کنند الگوي رفتاري خوبي براي فرزندان نوجوان خود باشند و والديني که خود، سيگار ميکشند يا در مصرف داروهاي مسکن و خوابآور افراط ميکنند يا نگرش و ديدگاه شفاف و مشخصي در برابر مصرف مواد مخدر به فرزندانشان ارائه نميکنند، راه را براي انحراف و تصميمگيريهاي نامناسب جوانان هموار ميسازند.
محبتی تصریح کرد: گوش دادن به صحبتهاي افراد، حمايت از رفتارهاي مثبت، پسنديده و سالم، توجه کردن به احساسات و عواطف او و پذيرش بيقيد و شرط جوانان و نوجوانان به آنها کمک ميکند تا با ايجاد رابطهاي نزديک و صميمانه با والدين خود درصدد مقابله با بحران هاي زندگي برآيند.
وی خاطرنشان کرد: والدین باید اجازه دهند فرزندانشان با بحث و گفت وگو احساس مسووليت، ارزشمندي و خودکارآمدي در آنها رشد يابد.
این کارشناس امور خانواده اظهار کرد: باید والدین فرصتهايي را براي نوجوانان ایجاد کنند تا مسوولانه درباره کارهاي روزانه خود تصميمگيري کنند.
محبتی تاکید کرد: هر اندازه که تاثير دوستان و همسالان بر افراد زیاد شود، نقش والدين براي هدايت او کمرنگتر خواهد شد، بنابراین نقش اصلی تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را والدین ایفا میکنند که باید بدرستی آموزش داده و در نوع رفتارهای تربیتی و برخوردی خود با فرزندان تجدید نظر کنند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۱۰٫۰۴