دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي گفت: استان طبق شیوع شناسی اعتياد در سال ۱۳۹۰، با نرخ شیوع ۱٫۹۲ درصد، دارای رتبه ۲۱ کشوری بود اما در شیوع شناسی اخير در سال ۹۴، استان با ۱٫۲ درصد به رتبه ۲۸ کشوری تنزل یافت.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی؛ سردار محمد علی نصرتی در همایش آسیبهای اجتماعی و مقابله با بیماری ایدز كه در مرکز بهداشت استان برگزار شد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در خصوص شبیخون و تهاجم فرهنگی، اظهار کرد: با بررسی تاریخ نظام آموزشی کشور، میتوان نفوذ دشمن را از مجرای فرهنگ ملاحظه و آن را مورد بررسی قرار داد.
وی شناخت مسائل فرهنگی را جزو مسائل مهم و حیاتی در بقاء و تداوم انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: بعد از مشخص شدن نقش و اهمیت فرهنگ و حدود جغرافیایی آن، باید به چگونگی دفاع فرهنگی در کشور بپردازیم و ابزارهای آن را شناسایی کنیم.
دبير شورا با بیان اینکه متاسفانه مدیران ما از ظرفیت جامعه خود در حوزه پیش بینی و پیشگیری استفاده ی کم تری می کنند، افزود: هنر یک جامعه ی متعالی و توسعه یافته این است که با روش های علمی و غیر علمی کار پیش بینی را محقق کند و مدیریت پیش دستانه، تهاجمی و رو به جلو داشته باشد چرا که درغیر این صورت باید متحمل هزینه ها و خسارت های زیادی باشد.
نصرتي مواد مخدر را به عنوان یکی از بحران های بزرگ دنیا و بزرگ ترین منکر قرن دانست و گفت: در هیچ کشوری از جهان نمی توان جمعیتی را یافت که از این بلایای خانمان سوز و این متاع مرگبار در امان باشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷۰ کشور در جهان، درگیر بحران اعتیاد هستند، افزود: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور هایی که به طور جدی درگیر مبارزه با مواد مخدر است و در این خصوص متحمل هزینه های مادی و معنوی زیادی شده، به طوری که در این راستا نزدیک به چهار هزار شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده ایم.
دبیر شورا با بيان اينكه مواد مخدر جزء پنج آسیب اجتماعی اولویت دار کشور محسوب می شود، گفت: در برخی از استانها این اولویت با استان های دیگر متفاوت است، طی اقدامات کارشناسی سال ۹۵ در آذربایجان شرقی، مردم اولین اولویت خود را بیکاری، دومین طلاق و پیشامدهای بعدی آن، سومین اختلافات خانوادگی و چهارمین را مواد مخدر بیان کرده اند.
نصرتی با بیان اینکه طبق شیوع شناسی سال ۱۳۹۰، آذربایجان شرقی با نرخ شیوع ۱٫۹۲ درصد، دارای رتبه ۲۱ کشوری بود، عنوان کرد: طی شیوع شناسی سال ۹۴، استان ما با ۱٫۲ درصد به رتبه ۲۸ کشوری تنزل یافته است.
نصرتی در پایان از زحمات رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و از کسانی که در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ویژه مقابله با بیماری ایدز زحمت می کشند، قدردانی کرد.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی۹۶٫۰۹٫۱۹