دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی مواد مخدر را بلاي جهاني خواند و گفت: ۱۷۰ کشور در دنیا بهصورت مستقیم درگیر مواد مخدر هستند و همسايگي كشورمان با افغانستان و قرارگرفتن در مسير ترانزيت ايران را بیش از سایر کشورها درگیر این بلای خانمانسوز كرده است.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی؛ محمد علی نصرتی در همایش صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در دانشگاه پیام نور واحد اهر برگزار شد، اظهار کرد: بسیج یادگاری گران بهاء از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است و وقتی امام راحل بسیج را تشکیل میدادند از ذهن کسی خطور نمیکرد که اين سازمان مقدس به قدرتي تبديل خواهد شد كه نظام سلطه را كه به سركردگي آمريكا به چالش خواهد كشيد و اورا تحقير خواهد كرد .
وي با بیان اینکه بحث مصرف مواد مخدر تنها به ایران منتهی نمیشود بلکه یک بلای بزرگ جهانی محسوب میشود، گفت: ۱۷۰ کشور در دنیا بهصورت مستقیم درگیر مواد مخدر هستند و متاسفانه كشورمان تحت همسايگي با افغانستان و قرارگرفتن در مسير ترانزيت بیش از سایر کشورها با این بلای خانمانسوز درگیر مي باشد.
مشاور عالی امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: دشمنان از توفيقات ملت بزرگ ايران در عرصه هاي مختلف، خيلي عصباني هستند و از رويارويي سخت و حمله نظامي نااميد شدهاند و لذا همه خود را را به ميدان جنگ نرم اردوكشي كرده اند و مي خواهند با دامن زدن به مواد فساد و بي بند و باري را درجامعه ترويج كنند.
نصرتي بيان داشت: دشمن ميخواهد با اعتياد و منكرات خانواده ها از هم بپاشند و جوانان هرزه و لاابالي و فاسد باشند و به همين دليل برخورد جدی و بیامان با سازماندهندگان و سوداگران این مواد مرگبار ضروري است.
وی در ادامه گفت : در حوزه مقابله با تهدیدها و آسیبهای مواد مخدر عملکرد قابل قبولی داشتهایم عليرغم اينكه در این راه ۴ هزار شهید و بیش از ۱۲ هزار نفر جانباز تقدیم نظام کردهایم لذا بايد همه مردم خصوصا نخبگان، گروههاي مرجع بيش از پيش ايفاء نقش كنند و در اين راستا دانشگاهها ميتواند بعنوان موتور حركت عمل نكند.
نصرتی از افزایش مواد محرک صنعتی به خصوص ترامادول و ریتالین در آذربایجان شرقی اظهار نگرانی کرد و گفت: مواد مخدر و روانگردانها هم برای سلامتی افراد مصرفکننده زیانآور است و از سویی دیگر به بنیانهای اجتماعی ما خصوصا خانوادهها آسیب جدی وارد میسازد.
وي در ادامه با استناد به شيوع شناسي اخير گفت : نرخ رشد اعتياد در استان ۱٫۲ درصد و استان ما در رتبه ۲۸ كشوري قراردارد و از نظر ميزان آلودگي در بين دانش آموزان نيز در رتبه آخر كشور قرار داريم كه جا دارد از همه مردم و دست اندركاران مرتبط در استان قدرداني كنم.
دبير شورا افزود: در حوزه دانشجویان نيز بر اساس آخرین بررسیهایی که در سال ۱۳۹۲ انجامشده ۲٫۶ درصد دانشجویان دانشگاههای دولتی به مصرف مواد گرفتار هستند اما معتاد نیستند و تجربه مصرف به شکل تفننی و مصرف مبتلا بودهاند و ماده گل، ترامادول، حشیش، تریاک، ریتالین به ترتیب الگوهای مصرف در بین دانشجویان را به خود اختصاص دادهاند که البته استان آذربایجان شرقی از این سطح میانگین پایینتر است.
نصرتي خاطرنشان کرد: دانشجویاني كه در خوابگاهها و خانههاي مجردي اقامت دارند بيشتر از بقيه در معرض آسيب و اعتياد قراردارند كه لازم است مسئولين دانشگاهها و خانواده هاي آنها بيشتر نظارت و كنترل كنند.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی۹۶٫۰۹٫۱۳