دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبي در نخستين دوره بازآموزی ویژه روانشناسان مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر گفت: در پس اعتیاد افراد معتاد بدون شک یک بیماری روانی یا یک موقعیت تنشزای خانوادگی و اجتماعی و حتی فردی وجود دارد که اعتیاد فرد و علل گرایش این افراد به مواد مخدر را نشانه رفته است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبي؛ گلستاني فرد دبیر شورای هماهنگی استان در اين دوره آموزشي ضمن تشکر از برگزاری این دوره آموزشی گفت: اقدام در جهت درمان وابستگی فیزیولوژیک یک بیماری خصوصاً اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر و عدم توجه به علایم روانی خود میتواند کلیه اقدامات درمانی را بینتیجه و بهعنوان حلقه مفقوده در پروسه درمان اعتیاد مطرح باشد، در نتیجه توجه به وابستگیهای روانی در کنار وابستگی فیزیولوژیک اعتیاد خصوصاً در موارد اعتیاد صنعتی از نوع محرکها نقش روانشناسان و مشاورین حوزه اعتیاد را حساس كرده و بر لزوم روانشناسان در مراکز درمانی بیش از پیش افزوده است.
وي عنوان كرد: در حال حاضر با توجه به افزایش مراکز درمانی و وجود انواع درمانهای دارویی چه از نوع سمزدایی و چه از نوع نگهدارنده شاهد گسترش کمی انواع درمانها بودهایم ولی با وجود این، شاهد برگشت بیماران به اعتیاد و عود این بیماری به صورت گسترده ميباشيم و این نشان از عدم توجه به کیفیت درمان خصوصاً روانشناسی مشاوره و مشکلات عاطفی خانوادگی و اجتماعی است.
دبير شوراي هماهنگي استان اظهار داشت: همانگونه که اطلاع دارید دلایل و علل فراوانی وجود دارد که یک شخص به مصرف مواد مخدر و اعتیاد چه از نوع مسکنها و آرامبخشها و چه از نوع محرکها و توهم زاها رو میآورد، اینکه هر کدام از این نوع مواد مخدر تاثیر جبرانناپذیری بر سیستم فیزیولوژیک بدن انسان و تخریب بافتهای عصبی و سایر اندامهای جسمی میرساند بر کسی پوشیده نیست و این نیاز به اقداماتی در راستای دارو درمانی دارد.
وي تصريح كرد: وقتی به بیوگرافی این افراد نگاه میکنیم میبینیم که در پس اعتیاد این افراد بدون شک یک بیماری روانی یا یک موقعیت تنشزای خانوادگی و اجتماعی و حتی فردی وجود دارد که اعتیاد فرد و علل گرایش این افراد به مواد مخدر را نشانه رفته است که از جمله میتوان به فشارهای عصبی ناشی از عدم روابط خانوادگی مساعد، روابط دوستانه مخرب و پیش زمینه بیماریهای روانی از نوع افسردگی و گرایشهای به خودکشی و سایکوز و… اشاره كرد.
وي ادامه داد: در نتیجه کلیه موارد مورد اشاره بر وظایف سنگینی که شما روانشناسان و مددکاران شاغل در مراکز درمانی بیشتر افزوده و نقش علم روانشناسی را تاثیر گذار ميكند.
همچنين دکتر دلخروشان مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه درمان سوء مصرف مواد مخدر در استان تعداد مراکز درمان در سطح استان را در در حال حاضر ۵۰ مرکز درمانی سوء مصرف مواد مخدر ويژه درمان نگهدارنده متادون در بخش دولتی و خصوصی دانست که از این تعداد حدود ۱۵ درصد در بخش دولتی و ۸۵ درصد در بخش خصوصی فعالیت میكنند که نسبت به سال گذشته فعالیت در بخش خصوصی رشد چشمگیری داشته است.
وی گفت: ضمناً در زمینه کاهش آسیب نیز ۵ مرکز DIC در استان فعال هستند که از این تعداد يك مرکز متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و چهار مرکز متعلق به اداره کل بهزیستی استان بوده که در مناطق آسیب خیز استان مشغول به ارائه خدمات میباشند.
دلخروشان ادامه داد: سایر مراکز درمانی در حال فعالیت در استان را ۷ مرکز اقامتی میان مدت ویژه آقایان و يك مرکز اقامتی میان مدت ویژه بانوان، يك مرکز درمان اقامتی بلند مدت TC و دو مرکز بیماریهای رفتاری و يك مرکز درمان، نگهداری و کاهش آسیب (ماده ۱۶ ) دانست.
گفتني است در این دوره آموزشی که تعداد ۶۵ نفر از روانشناسان مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر حضور داشتند جدیدترین روشهاي درمانی رایج در سطح مراکز درمانی کشور توسط روانپزشکان و سایر متخصصین مربوطه تدریس و به صورت عملی نیز ارائه شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبي 92/9/10