دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر لزوم نگاه متوازن كاهش عرضه و كاهش تقاضا در مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد و گفت: برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر اقدامات پیشگیرانه بايد در اولویت برنامهریزیها باشد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهيم قربانزاده در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان زاوه با تاکید بر بحران مواد مخدر در سطح جهانی گفت: امروزه در کنار سه بحران جهانی فقر و رشد جمعیت نابودی محیط زیست تهدیدات هستهای، موضوعِ موادمخدر بعنوان بحران چهارم و بزرگ ترین شوک هزاره سوم سبب شده تا بالغ بر ۱۷۰ کشور در جهان با این معضل دست و پنجه نرم کنند و بيش از ۲۲۰ میلیون نفر از جمعیت جهان بعنوان معتاد، (مصرف کننده موادمخدر) باشند.
قربان زاده با بیان اینکه اعتیاد در سطح استان، آسیب های فراوانی از جمله خشونت، قتل، جرم، طلاق و غیره وارد کرده است، گفت: آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر برای نابودی نسل جوان و هدر رفتن سرمایه های توسعه در اين استان مهم و استراتژيك است.
وی در ادامه گفت: سوء مصرف مواد چهارمین عامل مرگ و میر پس از تصادف، سکته و سوختگی است که خود تهدید اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بعنوان سومین عامل تهدید جامعه محسوب می شود که این جنگ بدون مرز عامل اصلی بزه و رفتارهای منافی عفت و… می باشد.
قربان زاده با برشمردن تبعات زيان بار اعتياد و تأثير منفي آن بر جامعه خاطر نشان كرد: با توجه به ابلاغ سياستهاي كلان امر مبارزه با مواد مخدر از سوي مقام معظم رهبري، در تمامي سطوح مقابله، پيشگيري، درمان و كاهش آسيبهاي اعتياد بايستي نگاه متوازن انجام پذيرد تا شرايط مطلوب براي سالمسازي جامعه با عزم جدي و همت همگاني و همكاري دستگاه هاي ذيربط استاني صورت گيرد.
دبير شورا با تاکید بر این نکته که مشکلات عدیده اجتماعی ریشه در معضلات فرهنگی دارد و اعتیاد به مواد مخدر نیز یکی از نتایج معضلات فرهنگی است ، گفت: در حال حاضر اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از مسائل پیچیده اجتماعی در بروز بسیاری از آسیبها و انحرافات اجتماعی می باشد و فعال كردن و گسترش سازمانهای غیردولتی برای مبارزه با اعتیاد و استفاده از ظرفیت سمنها، صاحبنظران حوزه و دانشگاه در امر مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد.
وي افزود: در راستاي بند ۵۷ سياست هاي كلي برنامه ششم توسعه مبني بر مديريت مصرف و كاهش اعتياد ساليانه به ميزان 5 درصد و تا سال پاياني برنامه، ۲۵ درصد) و نيز مواد قانون برنامه ششم توسعه، با مد نظر قرار دادن ميزان شيوع مصرف مواد در استان، نسبت به برنامهريزي فعاليت هاي پيشگيري از اعتياد با همكاري و مشاركت فعال دستگاه هاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و ساير دستگاه هاي مرتبط با شوراي هماهنگي اقدام لازم انجام خواهد شد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر با اشاره به مبارزه جدی جمهوری اسلامی ایران با مواد مخدر بيان داشت: تقدیم ۳۷۰۰ شهید والا مقام و بيش از ۱۲۰۰۰جانباز سرافراز کشور در مبارزه با قاچاقچان و توزیع کنندگان مواد مخدر ، گواه عزم راسخ نظام در نبرد بي امان با پديده شوم مواد مخدر است.
وی گفت: استراتژی مبارزه با مواد مخدر در پنج محور پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، صیانت و توانمندسازی دنبال میشود.
قربان زاده با بیان اینکه خراسان رضوی به دلیل همجواری با کشور افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر و مسیر قاچاق مواد مخدر از اهمیت ویژهای برخوردار است، عنوان کرد: استان در سالهای گذشته اقدامات بازدارندهای مانند ایجاد دیوار، حفر کانال و سیمکشی در مرز انجام داده است.
وي با اشاره به اهم اقدامات در ۸ ماهه استان خراسان رضوي گفت:كشف بيش از ۲۱ تن انواع مواد مخدر ، دستگيري بيش از ۱۳۰۰۰ نفر قاچاقچي و توزيع كننده، جمع آوري بيش از ۶۰۰۰ نفر معتاد متجاهر، انهدام ۳۸ باند قاچاق مواد مخدر و ۱ باب لابراتور خانگي توليد شيشه بخشي از اقدامات حوزه مقابله است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با اشاره به رتبه استان از نظر شیوع مواد مخدر، خاطرنشان کرد: از جهت شیوعشناسی کشور نسبت به میانگین سایر کشورها از میانگین پایینتر است و استان خراسان در سطح میانگین قرار دارد، تحقیقات و مطالعات جدید نيز نشان میدهد که باید برای جلوگیری از بروز و شیوع مصرف مواد مخدر همیشه اقدامات پیشگیرانه در اولویت برنامهریزیها باشد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با بیان لزوم رصد فعالیت ها در زمینهی پيشگيري ازآسیب های اجتماعی و اعتياد ، تصریح کرد: در راستاي اجراي برنامه هاي اجتماعي شدن امر مبارزه با موادمخدر ، نهادينه كردن نقش مشاركت عمومي در برنامههاي حوزه مبارزه با موادمخدر نقش مهم و اساسي دارد و مي بايست از اين ظرفيت استفاده بهينه صورت پذيرد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۰۹٫۰۴