معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تشکیل کانونهای همیاران سلامت روان دانشجویی در کشور، گفت: در راستای سیاستهای کلان مبارزه با مواد مخدر باید به سمت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر حرکت کرد.
به گزارش ایسنا، پرویز افشار اول آذر ماه در هشتمین جشنواره دانشگاه بدون دخانیات منطقه ۶ کشور در دانشگاه شهرکرد، با اشاره به اینکه کشورهایی موفق هستند که دانایی محوری را در کنار توانایی محوری داشته باشند، افزود: در طول برنامه ششم توسعه باید ۲۵ درصد از حجم آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد را کاهش یابد که سالانه به طور متوسط پنج درصدخواهد شد.
افشار با بیان اینکه نگاه غیر علمی و آرمانگرایانه به این موضوع، نگاه صحیحی نیست، تاکید کرد: الگوی مصرف مواد مخدر در دنیا در حال تغییر بوده و رو به تصاعد است.
وی خاطرنشان کرد: حدود دو دهه پیش مجموع مصرف کنندگان مواد مخدر در دنیا حدود ۲۰۰ میلیون نفر بود و این رقم در کمتر از ۱۵ سال به حدود ۲۶۰ میلیون نفر رسیده است که اگر کشوری بتواند این آسیب اجتماعی را مهار کند برنده خواهد بود.
افشار با اشاره به تشکیل کانونهای همیاران سلامت روان دانشجویی در کشور، تصریح کرد: در راستای سیاستهای کلان مبارزه با مواد مخدر باید به سمت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر حرکت کرد.
وی با بیان اینکه باید آحاد جامعه وارد میدان مبارزه با مواد مخدر شوند تا بتوان به هدف رسید، گفت: دانشجویان در کانونهای همیاران سلامت روان دانشجویی با هر نگاه و سلیقه فکری برای مهار و کنترل آسیبهای اجتماعی، توانمندسازی دانشجویان و بردن دانشجو به سمتی که تجربه مصرف مواد مخدر برای نخستین بار را نداشته باشند، فعالیت میکنند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تاکید کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است که اولویت اصلی در زمینه مواد مخدر پیشگیری است.
افشار اظهار کرد: از قابلیتهای وزارت علوم و مراکز مشاوره برای تربیت کادر مختصص برای محیط هایی که نیاز به مربی و افراد کار آزموده دارند استفاده شده است و در سنوات گذشته حدود ۱۵ هزار نفر در کشور آموزش دیدند و یک بانک اطلاعاتی در این زمینه ایجاد شد.
وی ادامه داد: کادر متخصص دورههای ابتدایی، میانی و پیشرفته را آموزش دیدند که این گنجینه بزرگ در کشور محسوب میشود اما باید به طور دائم آموزش و پایش باشد و استمرار داشته باشد.
افشار تصریح کرد: مهارت فرزند پروری و تحکیم بنیان خانواده را از مهمترین مواردی برشمرد که بیشترین اثربخشی را در کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر دارند و یادآور شد: دانشگاه گلوگاه بسیار مهمی برای یاد داددن این موارد به دانشجویان است.
وی برنامههای مدرسه محور را از دیگر موارد مهم در کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر دانست و گفت: نباید تناقض میان آموزشهایی که در مدرسه به فرد داده میشود و مواردی که در خانواده به عنوان فرهنگ قلمداد میشود، وجود داشته باشد.
افشار در خصوص در دسترس بودن مواد مخدر در اطراف برخی از محیطهای دانشگاهی خاطرنشان کرد: امسال شش میلیارد تومان اعتبار برای این امر درنظر گرفته شده است که در همین راستا نیروی انتظامی تا شعاع ۵۰ متری اطراف مدارس، دانشگاهها، فضاهای عمومی زمینه را فراهم کند تا خرید، فروش و مصرف مواد مخدر وجود نداشته باشد.