دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه ماده مخدر ” گل” تغییر ژنتیک یافته ماریجوانای طبیعی است، گفت: جامعه باید از خطرات مصرف این ماده افیونی خانمانسوز که حتی با یکبار مصرف فرد را دچار اعتیاد میکند، مطلع شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران؛ علیاصغر میرزایی در جلسه کمیته مقابله و عرضه و حقوقی و قضایی شورای اظهار کرد: بانک اطلاعاتی معتادان در مازندران تهیه شده و طبق این برنامه بیش از ۵۴ هزار معتاد در مازندران شناسایی و شناسنامهدار شدند و این در حالی است که هنوز چنین بانکی در کشور شکل نگرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامههای شورا به دنبال سیاستهای دولت تدبیر و امید و ابلاغی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است و ميکوشد تا با استفاده از ظرفیت کمیتههای ۵ گانه فرهنگی و پیشگیری، توسعه مشارکتهای مردمی، مقابله و عرضه، کمیته حقوقی و قضایی و کمیته درمان، وضعیت و جایگاه مازندران در زمینه سوء مصرف مواد مخدر بهبود بخشیده و روند افزایش مصرف را کُند یا متوقف کند.
دبیر شورا با اشاره به کاهش میزان مصرف مواد مخدر در مازندران گفت: شناسایی و شناسنامه دار کردن بیش از ۵۴ هزار معتاد استان انجام گرفته که هماکنون تحت پوشش متادون درمانی هستند البته معتقدیم هنوز معتادین شناسایی نشدهای هم در استان هستند که هنوز تحت درمان اعتیاد قرار نگرفتهاند.
میرزایی، در ادامه با بیان اینکه هدایت معتادین به سمت متادون درمانی موجب کاهش درآمد خرده فروشان استان شده است، گفت: خردهفروشان زیادی در هنگام دستگیری از کاهش درآمد خود گله داشته و علت آن را ناشی افزایش مصرف متادون در بین معتادین استان عنوان کردند.
وی افزود: اینها نشانههای خوبی بر روند کاهش میزان مصرف در مازندران است ضمن اینکه با مدیریت و حمایت دستگاههای متولی و اقدامات امنیتی و انتظامی رتبه مازندران در بحث تحقیقات شیوع شناسی اخیر نسبت به شیوعشناسی سال ۹۰ بهبود وضعیت استان را نشان میدهد.
دبیر شورا با یادآوری اینکه در مقطعی معتادین کارتن خواب و متجاهر زیادی در پارک ها و کف خیابان های شهرهای مختلف استان ولو بودند، گفت: با اجرای طرح جمعآوری معتادین متجاهر و کارتن خواب و انتقال آنان با مرکز ماده ۱۶ قاجار خیل ساری (با حکم قضایی) اکنون معتاد کارتن خواب ولو در خیابان ها و پارکها دیده نمیشود . بعضا متکدیانی در برخی شهرها دیده میشود و چون این بخش متولی دیگری دارد باید پیگیری و رسیدگی شود.
میرزایی درباره بازدید از عطاری های متخلف که مبادرت به توزیع و فروش داروهای غیرمجاز می کنند، گفت: حتما باید عطاری متخلف که چند بار تذکر گرفته پلمپ شود و پارچهای که متن ” پلمپ شد” دارد بر درب ورودی آن نصب شود.
دبیر شورا در بخش دیگری با اشاره به انتصاب استاندار جدید و حضور مهندس اسلامی در مدیریت ارشد استان، گفت: در دیدار و گفتگویی که با مهندس اسلامی داشتیم، ایشان هم با حساسیت به موضوع مواد مخدر پیگیر این بحث مهم هستند.
میرزایی ادامه داد: ضروری است که کمیتههای پنجگانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تا قبل از برگزاری جلسه استانی شورا که به ریاست استاندار برگزار میشود گزارشی از عملکرد ۴ ساله خود را تهیه و به همراه برنامهها و چشماندازهای برنامه ششم توسعه ارائه کنند.
وی، در بخش دیگری و در خصوص وجود ماده مخدر ” گل” در مازندران گفت که “گل” گونه جدیدی از مواد مخدر نیست این ماده بسیار پرخطر که با یکبار مصرف فرد را دچار اعتیاد می کند همان “ماریجوانای ” تغییر ژنتیکی یافته است که گلهای بیشتری میدهد حتی عبور از کنار این ماده افیونی خطرناک هم، فرد را دچار توهم میکند و این در حالی است که متاسفانه در باور عمومی “گل” حتی کم خطرتر از حشیش و ماریجوانا و علف و دیگر مواد مخدر توهمزا معرفی شده است.
دبیر شورا با تاکید بر توجه و آموزش به جامعه در خصوص مضرات و خطرات ماده مخدر “گل” گفت: مردم باید از مضرات و خطرات این ماده توهم زا که به تازگی به نام “گل” و به عنوان مادهای که خطر اعتیاد ندارد، آگاهی و آشنایی بیشتری پیدا کنند.
وی در خاتمه نقش رسانههای جمعی را در زمینه اطلاع رسانی و شناساندن ماده مخدر “گل” با اهمیت دانست و بر لزوم توجه این مهم توسط رسانه های استان تاکید کرد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۶٫۰۸٫۳۰