• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
3

معاون استاندار خراسان رضوي: ۸۰ درصد فعاليت‌هاي پیشگیری از اعتیاد توسط سازمان های مردم نهاد انجام مي‌شود

  • کد خبر : 41173
  • ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲

معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اينكه۸۰ درصد فعاليت‌هاي پیشگیری از اعتیاد توسط تشکل‌های مردم‌نهاد انجام مي‌شود، تقویت تشکل‌های مردمی یکی از مواردی است که می‌تواند در جامعه موثر باشد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي؛ دکتر سید جواد حسینی در جلسه کمیته […]




معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اينكه۸۰ درصد فعاليت‌هاي پیشگیری از اعتیاد توسط تشکل‌های مردم‌نهاد انجام مي‌شود، تقویت تشکل‌های مردمی یکی از مواردی است که می‌تواند در جامعه موثر باشد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي؛ دکتر سید جواد حسینی در جلسه کمیته تخصصی فرهنگی پیشگیری شورا که با حضور مديران استاني و سازمان های مردم نهاد فعال در این حوزه برگزار شد، اظهار داشت: امروزه پدیده مواد مخدر و روانگردان ها  فقط یک آسیب اجتماعی نیست بلکه علاوه بر آن یک تهدید امنیتی نیز می‌باشد لذا در کنار ۳ بحران جهانی یعنی بحران هسته‌ای، زیست محیطی و جمعیتی ما با بحرانی به نام مواد مخدر روبرو هستیم.


وی افزود: در جهان امروز بدلیل اینکه دگرگونی‌های اجتماعی فراگیر و سریع شده‌اند، بحران هویت، بحران اضطراب و برخی بحران‌های دیگر در بين جوانان فراگیر شده است و مواد مخدر راهی برای آرامش بخشی و تخدیر است.


حسینی تصریح کرد: به همین دلایل مصرف این مواد دو و نیم برابرافزایش یافته است و تنوع آن از ۷ نوع به ۷۰۰ نوع رسیده است.


معاون استاندار با اشاره به مجاورت مرزی کشور ما  با افغانستان گفت: در کشور افغانستان  سالانه ۶ هزار تن مواد مخدر تولید می شود، این کشور ۸۰ درصد مواد مخدر دنیا را تأمین می کند و مهمترین کشور ترانزیت مواد مخدر دنیاست.


وی افزود: امروزه مخوف‌تر از سلاح شیمیایی و کشتار جمعی سلاحی در افغانستان تولید می‌شود که در پایان قرن بیستم درآمد ناشی از آن ۲۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.


حسینی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری پیرامون این پدیده شوم از نظر تجاری در رتبه‌های پس از نفت، توریسم و سلاح قرار دارد.


معاون استاندار با اشاره به اینکه امروزه  بسیاری از جرایم سازمان یافته بین المللی پیرامون پدیده مواد مخدر شکل می‌گیرد، افزود:  قاچاق مواد مخدر علاوه بر مسائل امنیتی در عرصه های دیگری هم دارای آثار سوء می باشد.


وی افزود: امروزه ۳۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی برای مبارزه با مواد مخدر در دنیاست و کشف یک کیلو مواد مخدر ۴۰۰ دلار هزینه در بر دارد.


حسینی اقتصاد سایه و غیررسمی، فقر و توسعه نیافتگی، توسعه نامتوازن و تحمیل هزینه‌های اقتصادی بسیار را از آثار پدیده مواد مخدر دانست و افزود: درگیری ۵۰ هزار نفر نیروی انتظامی در امر مبارزه با مواد مخدر، طلاق و فروپاشی خانواده، افزایش بیماری‌هایی چون ایدز، پولشویی، ناامنی، بیکاری، ناامن کردن فضای سرمایه‌گذاری و نیز هدر رفت سرمایه انسانی از آثار سوء پدیده مواد مخدر است.


معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی در ادامه گفت: برآوردهای سال ۲۰۰۹  نشان می‌دهد  38 هزار و ۱۶۱ نفر ایرانی در خصوص مواد مخدر در زندان بوده‌اند که ۷۵ درصد کل زندانیان کشور را شامل می شود.


وی افزود: این برآوردها نشان می‌دهد  3 هزار و ۷۰۰  نفر در مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده‌اند، ۱۱  هزار نفر در مبارزه با مواد مخدر جانباز شده‌اند، ۷۰۰  میلیون دلار در انسداد مرز شرقی کشور هزینه شده است  و ۲۰  میلیون نفر یعنی حدود یک سوم جهت جمعیت ایران به نوعی مستقیم و غیرمستقیم درگیر با این پدیده شوم هستند.


حسینی در ادامه گفت: همه این موارد نشان دهنده این است  که هزینه مبارزه با مواد مخدر در سطح مبارزه با عرضه، توزیع و تولید  بسیار بالاست و باید در کنار تمام این فعالیت ها نگاه فرهنگی به مبارزه را نیز مد نظر قرار دهیم.


معاون استاندار راه‌های مبارزه با پدیده مواد مخدر را رویکردهای سلبی، رویکردهای ایجابی، رویکردهای اجتماعی، و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد دانست، افزود: باید مردم را به شکل نظامند برای کنترل و کاهش این پدیده وارد عرصه کرد و از طریق گسترش کمی و کیفی تشکل‌های غیردولتی، مبارزه با این پدیده شوم را به یک موضوع اجتماعی تبدیل کرد.


حسینی تصریح کرد: تشکل‌های غیردولتی از ۵۴۰ تشکل در سال ۹۳ به ۹۳۹  تشکل رسیده است که رشد ۷۳٫۵ درصدی آن ها را شاهد هستیم.


وي؛ تشکل‌های غیردولتی، سند جامع  تقسیم کار ملی پیرامون کنترل و کاهش آسیب‌ها، روستاهای پاک، مناطق عاری از اعتیاد و ایجاد ۱۸۳ هزار فرصت شغلی جدید را از راهکارهای کنترل و کاهش پدیده شوم مواد مخدر دانست و افزود: با همین نگاه امروز ۳۸ سمن  در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد ، ۶۶ سمن در حوزه درمان، کاهش آسیب‌ها و حمایت‌های اجتماعی  و نیز ۱۶۵ تیم اجتماع محور در استان فعال هستند.


معاون استاندار با اشاره به طرح‌های سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه مواد مخدر گفت: ۵۵ طرح سازمان‌های مردم نهاد در حوزه مواد مخدر از طریق دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به تهران ارسال شد که ۲۴ طرح مورد موافقت قرار گرفته و این طرح‌ها با  تحت پوشش قرار دادن ۴۶۷۵۰ نفر در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری و ترک و درمان اعتیاد به اجرا گذارده خواهد شد.


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پروژه قابل افتتاح در این استان وجود دارد که تاثیر مهمی بر اشتغالزایی و کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد دارند.


حسيني در ادامه به مناسبت‌های ماه محرم و دهه پایانی صفر اشاره و بیان کرد: مهمترین عامل و قدرت مهارکننده افراد دین و مذهب است و باید با تثبیت و ترویج ارزش‌ها و اصلاح روش‌ها و کمک از نهادهای مردم نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنیم.


معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اعتیاد و خشونت در رتبه نخست جرائم این استان است و مناسبت‌های مذهبی فرصت مناسبی برای آگاه‌سازی و استفاده از ظرفیت‌های دینی برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و از جمله مواد مخدر می‌باشد.


حسيني گفت: یکی از سیاست‌های دولت مشارکت دادن مردم در امور مختلف است و تا جایی که می تواند کارها را به مردم و بخش خصوصی واگذار می کند.


وي در ادامه همچنین اظهار کرد: بهبود رتبه کسب و کار خراسان رضوی از رده بیستم به سوم بخاطر تلاش بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد بوده است که باعث شد از تابستان پارسال تا تابستان امسال ۱۸۴ هزار شغل در استان ایجاد شود.


حسيني افزود: طرحی در حال پیگیری است که ۶ شاخصه دارد و بر مبنای آن ۱۰۰ روستای بدون مواد مخدر، طلاق، بیسوادی، عدم پوشش بیمه روستایی، بیکاری و کتاب نخوان خواهیم داشت و نقش سازمانهای مردم نهاد در این موضوع اهمیت بسیاری دارد.


وي ادامه داد: مواد مخدر در کنار بحران هسته ای، جمعیت و زیست محیطی از مسائل مهم جهان امروز است که مصرف این مواد از ۱۰ نوع به ۷۰۰ نوع افزایش یافته و سود سرشار آن در کنار نفت، توریسم و سلاح برای افراد مختلفی برانگیزاننده است به همین دلیل مبارزه با آن به تلاش بیشتری نیاز دارد.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۰۸٫۳۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=41173

برچسب ها

نوشته های مشابه