• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73631اخبار امروز : 7
12

خودآگاهی مهارت کلیدی در تبلور توانایی انسان است

  • کد خبر : 41152
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۱

پژوهشگر و استاد دانشگاه در حوزه شناخت آسیب‌های اجتماعی با اشاره به اینکه برای دور ماندن از آسیب‌های اجتماعی باید توانایی‌های خود را شناخته و تقویت کنیم، گفت: خودآگاهی مهارت کلیدی در تبلور توانایی‌های انسان است. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش، دکتر هومان نارنجی‌ها پژوهشگر حوزه اعتیاد و استاد دانشگاه در […]

پژوهشگر و استاد دانشگاه در حوزه شناخت آسیب‌های اجتماعی با اشاره به اینکه برای دور ماندن از آسیب‌های اجتماعی باید توانایی‌های خود را شناخته و تقویت کنیم، گفت: خودآگاهی مهارت کلیدی در تبلور توانایی‌های انسان است.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش، دکتر هومان نارنجی‌ها پژوهشگر حوزه اعتیاد و استاد دانشگاه در همایش دانشجویی جزیره پاک، زندگی سالم و دانشگاه موفق که با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش، روسا، اساتید دانشگاه و دانشجویان در سالن مینو پردیس بین المللی دانشگاه صنعتی شریف کیش برگزار شد با تسلیت رحلت پیامبراکرم (ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه زلزله غرب کشور اظهار کرد: همه افراد موفقیت و پیشرفت را دوست دارند اما موانعی برای تحقق این اهداف و آرزو ها وجود د دارد که از مهمترین آنها مواردی است که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.


وی با تاکید بر اینکه موفقیت در کسب مدارج تحصیلی بالا خلاصه نمی شود افزود: کسانی می توانند در جامعه موفق باشند که از هوش اجتماعی بالاتری برخوردار باشند و بتوانند از میان مشکلات فراوان موجود در اجتماع با موفقیت عبور کرده و دچار آسیب‌های اجتماعی نشده و یا کمتر گرفتار شوند.


این کارشناس تاکید کرد: آنچه افراد یک جامعه را در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌دهد عدم آشنایی آنها با لیست مهارت‌های زندگی است.


وی ادامه داد: آشنا و آگاه نبودن با لیست مهارت‌های زندگی موجب می شود که بسیاری از افراد جامعه با مدارک و مدارج بالای تحصیلات و موقعیت‌های اجتماعی در دام مشکلات به ویژه اعتیاد گرفتار شوند.


نارنجی ها مهارت «نه گفتن» را مهمترین مهارت در زندگی دانست و افزود: مهارت خودآگاهی از مهارت‌های کلیدی است که تبلور توانایی‌های انسان را در پی خواهد داشت است زیرا بدون شناخت  و آگاهی کافی از توانایی‌های خود نمی‌توان زندگی موفقی داشت و شریک زندگی خود را به خوبی برگزید.


وی با تاکید بر اهمیت انتخاب دوست و همراه در مسیر زندگی بیان کرد: براساس میانگین دوستان افراد می توان به شخصیت، خصوصیات شخصی و علایق افراد پی برد.


این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه در انتخاب افراد برای همراهی مسیر طولانی زندگی باید دقت کرد زیرا شخصیت افراد به سادگی قابل تغییر نیست افزود: نباید به این مسئله تکیه کرد که پس از شروع زندگی می توان خصوصیات و شخصیت افراد را تغییر داد زیرا شخصیت افراد به سادگی تغییر پذیر نیست .


وی با بیان اینکه افزایش مصرف مواد مخدر را نمی‌توان تنها با روش‌های سلبی کاهش داد افزود: باید افراد جامعه را از خطراتی که با افزایش مصرف در کمین آنهاست آشنا و آگاه کرده و از دانش کاهش تقاضا برای کنترل جوانان به گرایش مصرف مواد مخدر استفاده کنیم.


این پژوهشگر حوزه اعتیاد آگاهی سازی را سودمندترین روش پیشگیری برشمرد و افزود: باید به باورهای غلط که در خصوص مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی در جامعه وجود دارد پایان داد.


وی افزود: باور اینکه مواد مخدر به شکل‌های مختلف در درمان موثر است یا برای افراد مسن موجب کاهش درد شده و یا برخی از مواد انسان را معتاد نمی کند از جامعه ریشه کن شود.


نارنجی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: مصرف مواد مخدر برای افراد مسن نه تنها مفید نبوده و درد آن ها را کاهش نمی‌دهد بلکه بیماری‌هایی را که ممکن است به واسطه درد به سادگی تشخیص داده شده و درمان شود پنهان می‌کند.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر کیش۹۶٫۰۸٫۲۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=41152

برچسب ها