• امروز : یکشنبه - ۱۵ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - محرم - 1447
  • برابر با : Sunday - 6 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
13

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: لازمه حل مشکل مواد مخدر در افغانستان، همکاری‌های بین المللی است

  • کد خبر : 4108
  • ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۵:۳۶

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تنها راه حل رفع مشکل مواد مخدر در افغانستان را همکاری‌هاي بین‌المللی و منطقه‌اي دانست. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مهندس طه طاهری در همایش روساي نهادهای مبارزه با مواد مخدر ۱۲ کشور كه در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، بر نقش کشورهای […]

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تنها راه حل رفع مشکل مواد مخدر در افغانستان را همکاری‌هاي بین‌المللی و منطقه‌اي دانست.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مهندس طه طاهری در همایش روساي نهادهای مبارزه با مواد مخدر ۱۲ کشور كه در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، بر نقش کشورهای هم‌مرز افغانستان برای همکاری در زمینه کاهش کشت خشخاش و قاچاق آن تاکید کرد و گفت: این نشست سیاست‌های یکسانی را برای دولت‌های همجوار و درگیر در مسأله افغانستان ایجاد خواهد کرد تا بتوانند تولید و تهدیدات ناشی از تروریسم و مواد مخدر را کاهش دهند.

وي با بيان اينكه ما همسایگي بزرگی با افغانستان و داراي یک مرز طولانی با آن هستيم افزود: کشورهای هم‌مرز با افغانستان می‌توانند به این کشور کمک کنند تا با طرح‌های مناسب امنیتی و اقتصادی تولیدات افغانستان به تولیدات غیر از تریاک و خشخاش تبدیل شود.

اين مقام مسوول در ستاد بيان داشت: مسأله اصلی تهدید برای امنیت و جامعه در ایران قاچاق و ترانزیت مواد مخدر از افغانستان است و سالانه تلفات جانی و خسارات مالی هنگفتی را به کشور ما وارد می‌کند.

وي اظهار داشت: اقتصاد ناشی از حمل، ترانزیت و قاچاق مواد مخدر، جرائم سازمان‌یافته و تروریسم را در ایران افزایش می‌دهد.

همچنين یان کوبیس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفت: مسئله موادمخدر افغانستان باید در سطح همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حل شود و تنها همکاری صمیمانه کشورها و اراده قوی در این زمینه می‌تواند مانع گسترش مواد مخدر در منطقه شود.

گفتني است؛ در اين همايش، نمایندگان کلیه کشورهای منطقه از احتمال افزایش کشت خشخاش و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بعد از سال ۲۰۱۴ اظهار نگرانی کردند و همچنين در این همایش گفته شد که کشت خشخاش و قاچاق مواد مخدر در سال‌های اخیر از چارچوب مشکلات ملی فرا تر رفته و به یک خطر جدی بین‌المللی تبدیل شده است.

يادآوري مي‌شود؛ برنامه عملیاتی مسوول‌سازی کشورهای ذی‌ربط و اقدامات عمومی در راستای توافقات منطقه‌ای برای کمک به افغانستان از جمله موارد بیانیه این نشست بود و در این بیانیه تاکید شد که راه حل مشکل مواد مخدر در افغانستان کار یک کشور نیست بلکه با مسائل و همکاری‌های چندجانبه و بین‌المللی باید حل و فصل شود.

نمایندگان نهادهای مبارزه با مواد مخدر ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، چین، آمریکا، ترکیه و تاجیکستان و نمایندگان سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در این همایش حضور داشتند و در بیانیه نهایی مصوب شد كه اجلاس بعدي اين نشست در تهران برگزار شود.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۹/۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=4108

برچسب ها