توسعه مبارزه با تهدیدها و خطرات ناشی از قاچاق مواد مخدر و اعتیاد پس از خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان در نشستی در تاجیکستان بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، توسعه مبارزه با تهدیدها و خطرات ناشی از قاچاق مواد مخدر و اعتیاد پس از خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان در نشستی در تاجیکستان بررسی شد.
در این نشست که به همت «نهاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر» سازمان ملل متحد و با همکاری دولت تاجیکستان برنامهریزی و برگزار شد مقامات نهادهای مبارزه با قاچاق مواد مخدر از ۱۲ کشور منطقه شرکت کردند.
چین، ایران، روسیه، ترکیه، آمریکا، افغانستان، پاکستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، همچنین مقامات وابسته به سازمان ملل و اتحادیه اروپا را از جمله شرکتکنندگان این نشست بودند.
«عبدالرحیم قهاراف» دبیر شورای امنیت تاجیکستان در مراسم افتتاح این نشست با مهم خواندن این نشست برای بررسی مسائل موجود و تهیه راهکارهای همکاری، معضل مواد مخدر را مسئلهای خارج از چارچوب ملی و یک مشکل جهانی عنوان کرد.
وی افزود: کشورهای منطقه در حال حاضر لازم است با توجه به اهمیت این موضوع فعالیتهای خود را در جهت مبارزه با این معضل و تهدیدهای ناشی از آن بیشتر هماهنگ کنند.
وی ایجاد چنین هماهنگی گسترده بین کشورها را به خصوص در آستانه خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان و با توجه به احتمال تحول اوضاع منطقهای پس از سال ۲۰۱۴ مهم خواند.
این مقام امنیتی تاجیکستان در ادامه پیام تبریک «امامعلی رحمان» به شرکتکنندگان نشست را ارائه کرد که در آن بر ضرورت ایجاد زمینه مشارکت بیشتر کشورهای منطقه در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر تأکید شده بود.
رئیس جمهوری تاجیکستان در این پیام از نهادها و جوامع بینالمللی دعوت کرد که در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر به کشورهای منطقه کمک کنند.
برنامهریزی اقدامات مشترک به منظور حفظ ثبات و امنیت افغانستان، مقابله با قاچاق مواد مخدر در منطقه پس از خروج نیروهای ائتلاف از افغانستان در سال ۲۰۱۴ و ارزیابی واقعی آمادگی کشورها برای اجرای اقدامات پیشگیرانه از بدتر شدن وضعیت کنونی از محورهای بحث و سخنرانیها در این نشست یک روزه بود.
شرکتکنندگان در بیانیه پایانی این نشست با تأکید بر لزوم همگرایی و هماهنگی نهادهای رسمی و سازمانهای منطقهای در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر آمادگی خود را برای چنین همکاری با توجه به حساسیتهای موجود اعلام کردند.
در بیانیه، بازرسی مشترک نهادهای امنیتی و انتظامی کشورها از فعالیت گروهها و عاملان قاچاق مواد مخدر به عنوان شیوه مؤثر همکاری توصیه شد.
برگزاری این نشست در «دوشنبه» در حالی بود که بر اساس گزارش نهاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر سازمان ملل، تاجیکستان به عنوان کشور هممرز با افغانستان از مسیر جدید گروههای فراملی قاچاق مواد مخدر شناخته شده است.
بر اساس گزارش نهاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر تاجیکستان که بیش از ۱۰ سال قبل با کمک سازمان ملل راهاندازی شد تا کنون تنها در قلمرو این کشور حدود ۱۰۰ تن مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
به گفته این منبع، تاجیکستان در مدت بیش از ۲۰ سال گذشته به مسیر اصلی حملونقل قاچاق مواد مخدر تولید شده از افغانستان به جامعه کشورهای همسود و از همین طریق به اروپا تبدیل شده است.
«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پرتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»