• امروز : پنج شنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
9

افکار عمومی، اعتیاد را بیماری تلقی کنند

  • کد خبر : 41004
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵

 استاد یار دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روان گردان‌ها مشکلات روانی پیچیده‌ای برای افراد ایجاد می‌کند، گفت: انتظار می‌رود برای مقابله با اعتیاد افکار و اذهان عمومی معتاد را بیمار تلقی کرده و برای درمان وی کمک کنند. عبدالناصر محمدوند در گفت و گو با […]

 استاد یار دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روان گردان‌ها مشکلات روانی پیچیده‌ای برای افراد ایجاد می‌کند، گفت: انتظار می‌رود برای مقابله با اعتیاد افکار و اذهان عمومی معتاد را بیمار تلقی کرده و برای درمان وی کمک کنند.


عبدالناصر محمدوند در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ترکیبات موجود در موادمخدر صنعتی و شیمیایی بسیار مخرب است و فرد مصرف‌کننده دچار توهم و حالات نامتعادل روانی مي‌شود، لذا ضرورت دارد در امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، در کنار آموزش و پیشگیری‌هاي اولیه و ثانویه از اعتياد، نگاه مثبت‌تری نسبت به درمان معتادان بوجود آید.


 این روانپزشک توضیح داد: با توجه به اینکه عود بیماری در معتادان بسیار بالا و بیش از ۸۰  درصد است، بنابراین باید خانواده‌ها و اطرافیان فرد معتاد به این مساله اهتمام ویژه داشته باشند و درمان‌های او را قطع نکنند.


محمدوند به ناآگاهی نسبت به مساله و همچنین نگاه منفی جامعه به فرد معتاد اشاره کرد و گفت: ذهنیت بیشتر مردم این است که اعتیاد، کاری خلاف است و یک بیماری نیست و به همین دلیل ضعف اراده فرد معتاد را در این زمینه دخیل می دانند، در چنین شرایطی درمان بیمار سخت‌تر می‌شود.


وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر فردی دچار بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان و غیره باشد، جامعه توجه بیشتری به او می‌کند اما اگر فرد معتاد پس از ترک به سمت مصرف مواد مخدر بازگردد، جامعه او را تحقیر می‌کند و همین واکنش‌ها مصرف او را بالا می‌برد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در چنین شرایطی انتظار برخی افراد از درمان معتادان، بهبودی کامل است که در علم پزشکی و روانپزشکی چنین امری محقق نیست، اظهار کرد: معتادان مانند مبتلایان به بیماری‌های مزمن نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون یا دارندگان افزایش وزن باید تا آخر عمر تحت نظر باشند و نمی‌توان با درمان‌های مقطعی ادعا کرد که درمان قطعی شده‌اند.


محمدوند به مسایل و عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی اشاره کرد و گفت: عمده ترین  عوارض وابستگی شدید به مصرف مواد مخدر، اضطراب و افسردگی است.


وی با اشاره به اینکه در ابتدای مصرف موادمخدر ، فرد لذت زیاد و افزایش کارایی را تجربه می‌کند اما در دفعات بعد برای اینکه بتواند به آن میزان از لذت برسد، باید میزان مصرف مواد را افزایش دهد، گفت: بنابراین ذهن فرد درگیر می‌شود و تهیه مواد مخدر به مهمترین مساله زندگی‌اش تبدیل می‌شود.


محمدوند در ادامه از اختلال خواب و وسواس به عنوان یک اختلال روانی دیگر ناشی از اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نام برد و گفت: اختلال خواب در معتادان به مصرف مواد مخدر سنتی مانند تریاک بسیار شایع است و این حالت در معتادان به مصرف مواد مخدر مدرن مانند شیشه به همراه وسواس شدید بیشتر دیده می‌شود.


وی قدرت تخریب روانی و جسمی مواد مخدر مدرن نسبت به مواد سنتی را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: قدرت تخریب این مواد حدود ۱۰ برابر مواد سنتی است، فردی که تریاک مصرف می‌کند معمولا حدود ۱۵ سال بعد دچار صدمات ناشی از آن می‌شود اما فردی که شیشه مصرف می‌کند، بعد از یکی دو سال متوجه آسیب‌های روانی و جسمی ناشی از آن می‌شود، شغلش را از دست می‌دهد، دچار شک و بدبینی‌های شدید می‌شود و در اثر همین بدبینی ها به دیگران صدمه می‌زند.


وی به بروز برخی بیماری‌های جسمی ناشی از مصرف مواد مخدر و الکل اشاره و تصریح کرد: علاوه بر مشکلات و بیماری‌های روان‌شناختی، اعتیاد می‌تواند صدمات شدیدی به سلامت جسم افراد وارد و منجر به بروز بیماری‌هایی مانند سیروز کبد، عوارض معده‌ای و کلیوی و ریوی شود.


این روانپزشک در پایان امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را برای درمان مداوم معتادان موثر دانست و از خانواده‌ها خواست که توجه بیشتری به بیمار بودن فرد معتاد کرده و از اقدامات درمانی برای او دریغ نکنند، زیرا اگر به این امر توجه نشود، در امر مقابله با اعتیاد نمی‌توان به نتایج موفقیت آمیزی دست یافت.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۸٫۲۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=41004

برچسب ها