قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نرخ شيوع مصرف مواد مخدر در كشور ۵٫۳۹ درصد است و مصرف تریاک همچنان در صدر مواد مخدر است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، علي مويدي در ديدار با جمعي از نمايندگان مردم كردستان در مجلس كه در محل ستاد برگزار شد، گفت: در سال ۹۴ ، براساس پیمایش تنوع مواد در مصرف مواد روانگردان كه با مشارکت دفتر تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی در بین جمعیت هدف ۵۲ میلیون نفر و در حجم نمونه ۶۰ هزار نفر در کلیه مراکز استانها مورد مطالعه و از هر استان ۵ شهرستان مورد بررسی قرار گرفت، نرخ شيوع اعتياد ۵٫۳۹ درصد در بين جمعيت ۱۵ الي ۶۴ سال اعلام شد.
وي افزود: از اين ميزان، نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانشآموزان مقطع متوسطه دوم در سال تحصيلي ۹۳-۹۴ ۲٫۱ درصد، دانشجويان دانشگاههاي دولتي ۵٫۶ درصد و در جامعه کارگری محيطهاي صنعتي در سال ۹۳ ، ۲۲٫۳ درصد است.
قائم مقام دبيركل ستاد گفت: طبق اين شيوعشناسي با ۵۳٫۲ درصد، ماری جوآنا و مشتقات آن شامل حشيش، علف و گل با ۱۱.۹ درصد، شیشه ۸.۱ درصد، هروئين ۷٫۱ و كراك با ۳٫۵ شايعترين مواد مصرفي معتادان هستند که با توجه به این آمار، مصرف تریاک همچنان در صدر مواد مخدر است.
مويدي به اهم اقدامات ستاد پرداخت و گفت: اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، اولويتبخشي برنامههاي پيشگيري از اعتياد، اتخاذ استراتژي واقعبينانه، تهيه و توزیع درسنامه پیشگیری از اعتیاد در مدارس، آموزش مهارتهاي زندگي به كودكان ابتدائي، اجراي طرح توانمندسازی ویژه دانشآموزان مقطع دوم متوسطه و والدین آنان، کارکنان و معلمان مدارس، گنجاندن ۲ واحد درس اختیاری با عنوان «مهارتهای زندگی» در جدول دروس دانشگاهها در مقاطع کارشناسی و کاردانی، ايجاد كانونهاي دانشجويي همياران سلامت، سرمايهگذاري در سيماي شبكههاي استاني براي تنوير افكار عمومي و تجهيز و راهاندازي خانههاي ورزش روستايي در ۱۵۵ روستاي محروم بخشي از اقدامات ستاد در حوزه فرهنگي و پيشگيري است.
وي ادامه داد: معتقديم هرچه قدر در خانواده و مراكز آموزشي اعم از مدرسه و دانشگاه سرمايهگذاري كنيم بهتر نتيجه خواهيم ديد، كشورهايي هم كه موفق به مهار اعتياد شدهاند، مباحث پيشگيري را از مقطع ابتدايي به كودكانشان آموزش دادهاند.
مويدي با بيان اينكه نرخ شيوع اعتياد در استان كردستان از ميانگين كشوري پايينتر است، گفت: دبير اين شورا از افراد دلسوز در عرصه مبارزه با مواد مخدر است و تلاش خواهيم داشت در حد توان، انتظارات استان را برآورده سازيم.
كردستان ۱۹ الي ۲۱ هزار معتاد دارد
همچنين سليم كريمي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گفت: با بيان اينكه استان ۱۹ الي ۲۱ هزار معتاد دارد گفت: ۴ الي ۶ درصد اين جمعيت را زنان تشكيل ميدهند.
وي افزود: سن معتادان استان ۲۵ الي ۵۰ سال و سطح تحصيلات آنان سيكل است، همچنين سن شروع مصرف مواد ۲۲ الي ۲۳ است و ۳۵ درصد از زندانيان استان به خاطر جرايم مواد مخدر در زندان هستند.
دبير شورا با اشاره به افزايش كشفيات پيشساز در استان گفت: اين كشفيات نشان از ورود پيشسازها از شمال غرب به داخل استان دارد.
كريمي بيان داشت: كردستان داراي ۵۴ درصد حاشيهنشيني و سكونتگاههاي غيررسمي است كه اگر فكري براي آن نشود، در آینده نزدیک باعث به وجود آمدن مشکلات اجتماعی میشود.
وي در ادامه به انتظارات خود در استان اشاره كرد و افزود: افزايش اعتبارات ويژه در لايحه بودجه ۹۶ ، تعيين تكليف ۸۰ درصد اعتبارات تفاهمنامهاي ستاد با دستگاههاي اجرايي، تامين اعتبارات براي ايجاد فرهنگسرا و خانههاي سلامت در سكونتهاي غير رسمي، تهيه بسته اجتماعي صيانت محور در ۳۰ محله شهري و روستايي، برگزاري كارگاههاي تربيت متخصص پيشگيري از اعتياد، تربيت متخصص مربيان ورزشي، طرح آموزش اصناف از انتظارت ما ميباشد.
گفتني در پايان اين ديدار نمايندگان استان كردستان نيز اعتياد را بزرگترين آسيب اجتماعي دانستند و بيان داشتند كه اعتياد و آسيبهاي اجتماعي مانند يك رويداد ضد ارزشي بنيان خانوادهها رامتزلزل ميكند و عوارض و اثرات زیانباری بر سلامتی دارد كه باید عوامل گرایش به سمت مواد مخدر را بصورت ریشهای شناسايي كرد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۸٫۲۲