نماينده مردم خاش و نصرت آباد و میرجاوه و کورین استان سیستان و بلوچستان در مجلس شوراي اسلامي گفت: مافیای مواد مخدر تلاش دارد آسیبهای بسيار و جدی را به نهاد خانواده در سراسر کشور وارد كند.
علي كرد در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: موادمخدر یکی از ارمغانهای غلط بلوک شرق و غرب و دشمن انسان و انسانیت است که در بسياري از کشورها تبلیغ، ترویج و ترغیب و توزیع میشود، جمهوری اسلامی ایران نيز با دیدگاه اسلامی انقلابی، ایرانی و انسان دوستی خود، مسئله پیشگیری از اعتياد و مبارزه با مواد مخدر را همواره سرلوحه امورات خود قرار داده و در طول سالهای متوالی انقلاب، شهدا و جانبازان گرانقدری را در مرزهای شرقی و جنوب شرقی کشور تقدیم انقلاب کرده و خسارات زیادی را در راه مبارزه با مواد مخدر متحمل شده است.
وي افزود: ایران در راه مبارزه با مواد مخدر در رده طراز اول کشورهای مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و موفقیتهای بسیار زیادی در این حیطه به دست آورده است و همه دنيا هم به این امر اعتقاد و باور دارند که جمهوری اسلامی ايران با كمك توان نیروهای امنیتی، انتظامی، سپاه پاسداران و همچنین مشارکت مردم برای جلوگیری از هرگونه ورود و خروج مواد مخدر از مرزها مبارزه میکند.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه مافیای مواد مخدر تلاش دارد آسیبهای بسيار و جدی را به نهاد خانواده در سراسر کشور وارد كند، گفت: امروزه اگر با دید انصاف به مرزهای جنوب، شرق و جنوب شرقی بنگریم خواهیم دید در مرزها بستر مناسب و زندگی با آرامش بیشتری جریان دارد و تهدیدها به فرصت برای جوانان تبدیل شده است، ما توانستهایم این آسیب خانمانسوز را در کشور کاهش دهیم اما متاسفانه در روستاها و شهرهای مرزی با افغانستان و پاکستان حضور دشمنان انسانیت و انبارهای موادمخدر مشاهده میشود.
كرد ادامه داد: سیستان و بلوچستان در همجواري استانهای کرمان، هرمزگان، خراسان رضوی و جنوبی قرار دارد و همچنين با استانهاي نابسامان افغانستان كه در کشت مواد مخدر و توزیع آن دست دارند، هم مرز است.
وي در ادامه با ارائه پيشنهاداتي در بهبود روند مبارزه با مواد مخدر گفت: در عرصه مبارزه با مواد مخدر بايد در كنار نیروهای نهادهای نظامی، از مردم کمک بیشتری گرفت و پایگاهها نیروی زمینی سپاه پاسداران را که از خود مردم هستند، در اختیار قبایل و سران قبایل و اقشار تحصیلکرده مرزی قرار داد، همچنین ميتوانيم با ایجاد کارگاههاي آموزشي و پيشگيري از اعتياد در میادین ورزشی و کارخانهها، برگزاري کلاسهای مهارتآموزی برای جوانان و فراهم آوردن زمينه اشتغال، از گرفتار شدن جوانان در دام اعتیاد جلوگيري كنيم.
اين نماينده مجلس اذعان داشت: برای مبارزه با مواد مخدر همه دستگاههای مستقر در استان شامل نیروهای حمایتی، امنیتی و سیاسی و بهداشت و درمان بسیج هستند و این مسئله در استان تحت کنترل است.
كرد همچنين بيان داشت: در امر پیشگیری از اعتياد این فرهنگسازی در استان در حال انجام است هم توسط صدا و سیمای استان و هم توسط ائمه جمعه و جماعات در تریبونهای نماز و هم در حوزههای علمیه تسنن و تشییع و همین امر باعث شده معتادان و افراد مبتلاي بیشتری به کمپهای ترک اعتیاد مراجعه کنند.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پيشگيري از اعتياد ادامه داد: یکی دیگر از کارهای خوبی که بهزیستی انجام داده واگذاری امتیازات به نیروهای بومی و واجدالشرایط برای ایجاد کمپهای ترک اعتیاد است که بسیاری از جوانان استان در این کمپها موفق به ترک شدهاند، لذا کمپهای ترک اعتیاد در استان بايد توسعه يابند و همچنين کمپهای افتتاح شده و واگذار شده بايد تحت حمایت موردی و کمکهای بلاعوض قرار گیرند، دستگاههای فنی حرفهای، بهداشت و درمان وآموزش نيز ورود کنند.
اين نماينده مجلس گفت: در مساعدت به این کمپها، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بايد برنامههایی را براي ایجاد شرایط مناسب اردوهای یک روزه، هفتگی و ماهانه فراهم كند و بازديد از مناطق گردشگری، تفریحی و مذهبی کشور را برای افراد در حال ترک اعتیاد قرار دهد تا آنها با انگیزه بهتری دوران ترک و بهبودی خود را سپری کنند.
كرد افزود: برای مبارزه با مواد مخدر نباید فقط به نهادهای نظامی بسنده کرد بلکه باید در ابتدا وزارت آموزش و پرورش ورود پیدا کند و آموزش و مهارتهای لازم را جهت پیشگیری از مصرف مواد مخدر به نوجوانان و جوانان آموزش دهد، مخصوصا به کسانی که در شهرهای نزدیک مرز زندگی میکنند چرا كه خطر بیشتری آنان را تهدید میکند، همچنین آموزش و پرورش میتواند با ایجاد و ساخت مدارس شبانهروزی برای دانشآموزان بیبضاعت، مستضعف و آسیبپذیر آنان را تحت کنترل و نظارت خود داشته باشند و با پرکردن اوقات فراغت این دانشآموزان به نحو احسن با برنامههای آموزشی و تفریحی زمینه گرایشات دانشآموزان به انواع آسیبها را کاهش دهد.
وي گفت: وزارت رفاه و تعاون اجتماعی نيز ميتواند با ایجاد اشتغال در استانهای مرزی فرصتهای بیهوده و بیکار را از جوانان بگيرد و به فرصت کاری و اشتغال برای جوانان تبديل کند، زیرا استانهای مرزی از شرایط آسیبپذیری بیشتری برخوردار هستند و باید برنامه ويژه و تدوین شده، عملیاتی و اجرایی را لحاظ کند، باید باور کنیم سربلندی ایران در توجه ویژه به شهرها و روستاهای مرزی میباشد.
اين نماينده مجلس خاطر نشان كرد: امروز یکی از ضروریتهای سیستان و بلوچستان ورود صدا و سیما با ایجاد دیجیتالهای چندکاناله در شهرهای مرزی است، زیرا هماکنون بسیاری از شهرهای مرزی از شبکههای داخلی نمیتوانند استفاده کنند؛ معتقديم از طریق صدا و سیما و رسانه ملی در راستای فرهنگسازی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد به خانوادهها ورود كرد اما اين امكان در شهرهاي مرزي وجود ندارد.
كرد گفت: استان در زیرساختهای اینترنتي به علت بزرگی استان و پراکندگی شهرها و روستاها و نقاط صعبالعبور دچار مشکلات بسیار است، در نتیجه نقاط کور مخابراتی در استان چشمگیر است بنابراین دسترسی مردم به ویژه دانشآموزان و جوانان به فضای مجازی و اینترنت به راحتی و سهولت امکان پذیر نمیباشد، امروزه نيز یکی از راههای مهم ارتباطی بین افراد فضای مجازی است و در حوزه پيشگيري از اعتياد نيز ميتوان از اين فضا استفاده كرد لذا ضرورت ایجاد زیرساختها برای دسترسی عموم مردم به اینترنت به شدت در منطقه احساس میشود.
وي در پايان گفت: در شهرها و استانهای مرزی به ویژه سیستان و بلوچستان باید عدالت اجتماعی حاکم شود تا هر روز شاهد شهید شدن تعدادی از عزیزانمان در راه مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر نباشیم، ما باید در این راه و برای رسیدن به این عدالت مردم را پای کار بیاوریم و آنان را مرزدار بدانیم. آنان به عنوان شهروندان واقعی ایران حق دارند در مدیریت نظر بدهند.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۸٫۲۲