مديركل روابط بينالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با مدير برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در وين گفت: هدف اصلي قاچاق مواد مخدر بازار اروپا است چرا كه قيمت ترياك يا هروئين در مرز افغانستان و ايران بسيار پايينتر از قيمت آن در اروپا است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ محمود بيات در اين ديدار كه در محل اين ستاد و بهمنظور بررسي درآمدهاي ناشي از مواد مخدر برگزار شد، گفت: پاشنه آشيل قاچاقچي درآمدهاي ناشي از موادمخدر است اگر اين درآمد قاچاقچي كنترل شود، بيشترين ضربه را خواهد خورد و اين حتي از دستگيري او نيز مهمتر و موثرتر است.
وي افزود: در تمام برنامههايي كه بهمنظور مبارزه با مواد مخدر انجام ميشود، ما سعي ميكنيم وجه قالب آن برنامهها را معطوف به كنترل درآمد قاچاقچي كنيم كه اين البته كار بسيار سخت و مشكلي است.
مديركل روابط بينالملل ستاد ادامه داد: در ايران زياد نميتوان به دنيال درآمدهاي ناشي از موادمخدر گشت چون مافياي مواد مخدرِ جهان نه در افغانستان زندگي ميكنند و نه در ايران، بلكه آنها در كشورهاي توسعهيافته به صورت پنهان زندگي ميكنند.
بيات ادامه داد: درآمد قاچاقچي تا زماني كه وارد سيستم رسمي و قانوني بينالمللي نشده، ارزشي ندارد و سرمايهاي تلقي نميشود، لذا وقتي اين درآمد وارد بانكهاي بينالمللي كشورهاي سوييس، آلمان، فرانسه و انگليس شود، به سرمايه تبديل ميشود، بنابراين بايد به هنگام ورود اين درآمد نامشروع به سيستم بانكي بينالمللي وارد عمل شد.
وي در ادامه، رديابي معكوس را يكي از راههاي موثر در شناسايي پول ناشي از مواد مخدر عنوان كرد و افزود: از اين روش ميتوان به شناسايي منبع پول و شبكههاي قاچاق رسيد.
اين مقام مسوول در ستاد اظهار داشت: نقش ستاد مبارزه با مواد مخدر در ايران، نظارت، سياستگذاري، هدايت و ارزيابي است و كار اجرايي ندارد و همكاري خوبي با ديگر دستگاههاي كشور در اجراي سياستهاي مرتبط با مبارزه با مواد دارد.
بيات در ادامه، همكاري ايران، افغانستان و پاكستان در قالب ابتكار سه جانبه، تبادل اطلاعات اين كشورها در مركز JPC (مركز تبادل اطلاعات منطقهاي) و ارتباط افسران رابط مرزي را از جمله همكاريهاي ايران در سطح منطقه برشمرد و گفت: افسران رابط ارتباط بسيار خوبي با يكديگر دارند و از اين طريق باندها كشف ميشوند.
وي تصريح كرد: هر چقدر تبادل اطلاعات كشور ما با پاكستان و افغانستان بيشتر باشد، قدرت عملياتي ما نيز بيشتر ميشود و بايد كه دورههاي تخصصي به منظور شناسايي و آگاهي نيروهاي درگير مبارزه در خصوص پولشويي ناشي از مواد مخدر برگزار شود.
وي در ادامه گفت: مسئله مواد مخدر از آن مسائلي است كه هر فردي در هر مقامي علاقهمند است كه در اين خصوص كار كند چون به سرنوشت انسانها مرتبط است و كمتر كسي در دنيا است كه نسبت به سرنوشت انسانها بيتفاوت باشد.
ايران جزو كشورهاي مهم جهان در مبارزه با مواد مخدر است
همچنين اوليور گدني، مدير برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در وين گفت: ايران جزو كشورهاي مهم در مبارزه با مواد مخدر در جهان است و ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز سازمان پيشرويي در اين امر است و اميدوارم در اين خصوص روابط مستحكمي با يكديگر داشته باشيم.
وي افزود: جامعه جهاني نيك ميداند كه هدف از تجارت هروئين، به دست آوردن پول و سرمايه است و ما نيز در سازمان ملل به دنبال اين هستيم كه افراد كليدي در شبكههاي را شناسايي و شبكههاي قاچاق را در دنيا منهدم كنيم و در اين ميان نيز تبادل اطلاعات و همكاريهاي مشترك ميان كشورهاي منطقه و جهان بسيار حائز اهميت است.
وي افزود: ايران داراي پتانسيل خوبي در حوزه مبارزه با مواد مخدر است و با اشراف اطلاعاتي كه در اين حوزه دارد به مثابه منبعي از طلا است و ساختارهاي لازم در اين مبارزه نيز در ايران وجود دارد، بنده نيز با نهايت علاقهمندي ديدگاههاي كارشناسي حوزه را به شما منتقل ميكنم.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۹/۶