• امروز : پنج شنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
4

۳۰۰ طرح ویژه حمایتی در حوزه مبارزه با اعتیاد اجرا می شود

  • کد خبر : 40747
  • ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۷

  مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۳۰۰ طرح ویژه اجتماعی توسط سازمان های مردم نهاد از ابتدای امسال تاکنون به صورت سراسری در حال اجرا است که نتایج مستند آن تا پایان سال اعلام می شود. محمد بیرجندی در ششمین روز فعالیت بیست و سومین نمایشگاه […]

 

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۳۰۰ طرح ویژه اجتماعی توسط سازمان های مردم نهاد از ابتدای امسال تاکنون به صورت سراسری در حال اجرا است که نتایج مستند آن تا پایان سال اعلام می شود.

محمد بیرجندی در ششمین روز فعالیت بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور در غرفه ایرنا افزود: این طرح های حمایتی به طرح های آموزشی، وضعیت سنجی، توسعه مهارت های فردی و قوام سازی شخصیت ها در محیط های گوناگون و اشتغال در قالب آموزش های نوین و تولید بسته های نرم افزار و کتاب های صوتی در حوزه مبارزه با اعتیاد تقسیم بندی می شوند.


وی اضافه کرد: طرح های علمی تخصصی و ویژه ای که این سمن ها برای گروه های هدف خود دارند از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، حمایت مالی و پس از بررسی کارشناسی، اشکالات و کاستی های آنها در کارگروه های ویژه برطرف می شود تا با مدیریت خود سمن ها به اجرا گذاشته شود.

**فعالیت بیش از دو هزار سمن در حوزه مبارزه با اعتیاد
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سازمان های مردم نهاد به عنوان یکی از نقاط اتکا و کانون توجه تمام برنامه های حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر در ستاد مبارزه با مواد مخدر به شمار می رود و از این رو طی سال های اخیر، رویکرد ستاد، علمی و هدفمند و حمایتگری از حمایت های داوطلبانه تشکل های مردم نهاد داوطلب در حوزه اعتیاد به ویژه کاهش تقاضای مواد مخدر است.


بیرجندی افزود: سازمان های مردم نهاد در زمینه های گوناگون از جمله در زمینه پیشگیری اولیه، حمایت های اجتماعی و اشتغال و مداخلات تخصصی برای گروه های هدف اجتماعی فعالیت می کنند و علاوه بر افزایش کمی این سمن ها، ضریب فعالیت آنها نیز افزایش پیدا کرده است.


وی خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر تا پایان سال ۹۵ بیش از دو هزار و ۳۰۰ سمن (سازمان مردم نهاد) فعال را در حوزه مبارزه با مواد مخدر شناسایی و حمایت کرده است که از این تعداد، یک هزار و ۱۰۰ سمن در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد در محیط های مختلف آموزشی، دانش آموزی، صنعتی، محلات و دیگر محیط های در معرض خطر فعالیت می کنند.


وی ادامه داد: بیش از یک هزار سازمان غیردولتی در زمینه حمایت های درمان و کاهش آسیب و بیش از ۲۰۰ سمن نیز در حوزه اشتغال، توانمندسازی و حمایت های اجتماعی مشغول به فعالیت هستند.


مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طی سه سال گذشته و به ویژه در سال ۹۶، اولویت برنامه های این ستاد بر حمایت از طرح ها و تقویت دانش علمی و تخصصی مدیران سمن ها و همچنین بسترسازی برای حرکت مناسب و تسهیل شده و کمک به بلوغ کارکردی سمن ها، متمرکز شده است.


بیرجندی افزود: خوشبختانه شاهد هستیم که حضور سازمان های غیردولتی در مسیر مشارکت آفرینی در مبارزه با مواد مخدر به رشد حساس سازی و جریان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، کمک کرده و در واقع زمینه ای برای فراهم شدن ارتقای آگاهی بین لایه های مختلف اجتماعی شده است.


وی ادامه داد: بسیاری از تشکل های فعال در حوزه های آموزشی، گردشگری، محیط زیست و تولیدی، خواهان و داوطلب حضور در عرصه مبارزه با اعتیاد هستند.

**طرح ارتقای توانمندی کمپ های ترک اعتیاد
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از برنامه های ویژه ما در سال ۹۵ و ۹۶، ارتقای ظرفیت و توانمندی مراکز اقامتی یا کمپ های ترک اعتیاد دارای مجوز و حائز شرایط استاندارد است.


بیرجندی افزود: تشکل های مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر شناسایی شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دارای کادر تخصصی بوده و به پروتکل های نظارتی و درمانی مقید هستند و علاوه بر بحث درمان به مداخلات مددکاری، روانشناسی و مشاوره توجه دارند و توجه به این مسائل موجب شده تا کمپ ها و مراکز اقامتی با مدیریت بخش سازمان های غیردولتی دارای ضریب اثربخشی و کارایی و مانایی بیشتری در درمان باشند.


وی اضافه کرد: شیوه نامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر به تمام سازمان های مردم نهاد که به صورت داوطلب و رسمی در استان ها و در فرمانداری ها و محیط های مختلف کشور با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری می کنند، ابلاغ شده است.

**بیش از ۴۰۰ دوره آموزشی برای مدیران سمن های فعال در حوزه مبارزه با اعتیاد
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این ستاد در سال ۹۴ و ۹۵ بیش از ۴۰۰ دوره آموزشی و تخصصی و توانمندسازی را برای مدیران سازمان های غیردولتی به مرحله اجرا گذاشته و ۱۰ هزار نفر از مدیران سازمان های غیردولتی آموزش توانمندسازی طی این مدت، آموزش ها را فرا گرفتند که آنان نیز بیش از یکصد هزار نفر ساعت از گروه های هدف خود را تحت این آموزش ها قرار دادند.


بیرجندی افزود: مسیر کمی و کیفی سازمان های غیردولتی، رو به رشد بوده است و توجه به فعالیت های داوطلبانه به ویژه در حوزه اعتیاد این شرایط را فراهم کرده که در نتیجه آن، سالانه شاهد رشد توجه سازمان های مردم نهاد برای فعالیت های داوطلبانه هستیم و برهمین اساس در برنامه ششم توسعه، مبنا را برای رشد سالانه پنج درصد افزایش سازمان های مردم نهاد قرار دادیم که سال ۹۵، شاهد رشد ۶ درصدی بودیم.


وی خاطرنشان کرد: مقرر شده تا پایان سال ۹۶، پنج درصد افزایش سمن های جدید در حوزه مبارزه با اعتیاد را داشته باشیم و تا پایان برنامه ششم توسعه به ۲۵ درصد هم از نظر کمی رشد پیدا کنند و برنامه های کیفی آنها نیز توسعه یابد.


بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از جمعه، پنجم آبان ماه با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» با حضور بیش از ۹۴۰ رسانه در مصلای امام خمینی (ره) تهران گشایش یافته است و فعالیت آن تا ۱۲ آبان ماه، همه روزه از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۰:۳۰ ادامه دارد.


خبرگزاری جمهوری اسلامی در غرفه شماره ۲۲۹ در ایام فعالیت نمایشگاه مطبوعات، پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.


منبع: ایرنا ۹۶٫۰۸٫۱۰

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=40747

برچسب ها