مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۹۰۰ هزار دانش آموز، والد و معلم، تحت آموزش توانمندسازی قرار گرفتند.
عارف وهاب زاده روز سه شنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی مطبوعات در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: طبق برنامه شم توسعه اعتیاد تا پایان این برنامه باید ۲۵درصد کاهش یابد یعنی هر سال ۵درصد باید نرخ بروز و شیوع باید شود. سال ۹۰ جدی تر وارد این عرصه شده ایم چون سند جامع پیشگیری از اعتیاد ابلاغ شده بود اما پیشگیری مغفول مانده بود و بیشتر به ابعاد مقابله ای می پرداختیم به همین دلیل در خیلی از اقدامات پیشگیرانه از دنیا عقب مانده ایم .
وی ادامه داد: در سال ۹۰ با وجود سند پیشگیری ، ورود به عرصه پیشگیری وسیع تر و تمام وظایف سند برای دستگاه ها مشخص شده است؛ ستاد مبارزه با مواد مخدر سیاستگزار و برنامه ریز و مجری آن، دستگاه ها است.
وهاب زاده اظهار کرد: با این همه این ستاد هر ساله بعنوان کمک ۲۰ درصد از اعتبارات را به این منظور هزینه می کند و هرساله طبق تفاهم نامه های منعقد شده برنامه برای اجرا به دست مجریان سند می رود ؛ ۸۰درصد بقیه باید دستگاه های متولی کار هزینه کنند و اعتبار بگذارند و فکر می کنم بین سالهای ۹۰ تا ۹۵ این امر متاسفانه خیلی کم تحقق پیدا کرده و از این لحاظ تحت پوشش برنامه های پیشگیری کم یا محدو د بود. بعنوان مثال وزیر آموزش پرورش طبق برنامه سند شمشم توسعه باید ۸درصد از جمعیت هدف را تحت پوش ببرد اما چنین نشد و بدلیل محدودیت اعتبار و نبودن ساختار مشخص در دستگاه متولی حداکثر پوشش ما در سطح مدارس در خوش بینانه ترین حالت ۱۵درصد می رسد درصورتی که باید طبق سند جامع تا ۴۰ درصد تحت پوشش برنامه های پیشگیری برود.
وی با بیان اینکه تقریبا از سال گذشته طرح توانمندسازی در راستای ابا وزارت آموزش و پرورش هدفگذاری شده است، گفت: از آنجا که براساس تحقیقات انجام شده بحران هویت بیشتر در مقطع دوم متوسطه شکل می گیرد به همین دلیل باید اجرای برنامه های پیشگیری بویژه توانمندسازی را در این سن می داشتیم که سال گذشته ۱۳ استان کشور به همین منظور پایلوت وارزیابی شد که ارزیابی مثبت درآمد.
وی ادامه داد: از همین رو امسال در همه استان ها این کار انجام می شود و بیش از ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت دانش آموز، والد و معلم تحت پوش این برنامه قرار گرفته اند. برنامه توانمندسازی برنامه استانداردی است که فعلا ما را به سطحی که انتظار داشته ایم، رساند.
وی ادامه داد: همچنین دو واحد درسی «مهارت های زندگی» در مقطع کاردانی و کارشناسی برای دانشجویان تصویب شد که نخست اختیاری بود اما در برخی دانشگاه ها تدریس آن اجباری است و کارگاه های آموزشی ویژه دانشجویان درنظر گرفته شده که با راه اندازی کانون های دانشجویی همیار سلامت ، دانشجویان آموزس دیده موارد را به سایر دانشحویان آموزش می دهند.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از جمعه، پنجم آبان ماه با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» با حضور بیش از ۹۴۰ رسانه در مصلای امام خمینی (ره) تهران گشایش یافت و فعالیت این نمایشگاه تا ۱۲ آبان ماه، همه روزه از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۰:۳۰ ادامه دارد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در غرفه شماره ۲۲۹ در ایام فعالیت نمایشگاه مطبوعات، پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.