• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73618اخبار امروز : 0
4

لزوم ایجاد فرصت‌های درمان برای زنان معتاد

  • کد خبر : 40624
  • ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۱

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران بر لزوم ایجاد فرصت‌های درمان برای زنان معتاد تاكيد كرد و گفت: جلب زنان معتاد برای حضور درچرخه درمان و کاهش آسیب ، حمایت‌یابی و حمایت‌های اجتماعی نیازمند مداخلات تشکل‌های مردمی و سمن‌ها است. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران، […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران بر لزوم ایجاد فرصت‌های درمان برای زنان معتاد تاكيد كرد و گفت: جلب زنان معتاد برای حضور درچرخه درمان و کاهش آسیب ، حمایت‌یابی و حمایت‌های اجتماعی نیازمند مداخلات تشکل‌های مردمی و سمن‌ها است.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران، مهندس علی اصغر میرزایی در کارگاه آموزشی آشنایی با مبانی و اصول حمایت های اجتماعی از زنان که با حضور فعالین و مدیران سازمان های مردم نهاد استان با تاکید بر توجه اعتیاد زنانه و ایجاد فرصت‌های درمان برای زنان گفت: جلب زنان معتاد برای حضور درچرخه درمان و کاهش آسیب ، حمایت یابی و حمایت های اجتماعی نیازمند مداخلات تشکل های مردمی و سمن ها است .


وي افزود: یکی از دغدغه‌های ستاد، دولت و حاکمیت، آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد است که امروزه همه جوامع پیشرفته و در حال توسعه را درگیر خود کرده است.


دبير شورا بيان داشت: طبق پژوهش‌های سال ۹۵ دو آسیب اجتماعی اعتیاد و طلاق از مهم‌ترین دغدغه‌های فعلی جامعه ایرانی- اسلامی و خانواده‌های ما می‌باشد.


رجبي رئیس اداره امور توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد دفتر توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور  گفت: آمارهای این بخش و میزان مصرف در بین زنان، نگران کننده است لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای کنترل وکاهش آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد زنان کار مشترکی را با رویکرد و هدف توانمندسازی زنان بهبود یافته و حمایت های اجتماعی از آنان در دستور کار خود قرار داد.


وي اظهار کرد: اعتیاد زنان پیچیدگی های خاص خود را دارد در عین حال در بحث درمان و کاهش آسیب ، فرصت های برابر درمان و نیز حمایت اجتماعی از زنان بهبود یافته وجود ندارد!


رجبی، با اشاره به وجود مراکز متعدد ترک اعتیاد ویژه مردان در شهرها ، شهرستان‌ها و استان‌ها، گفت: مراکز ترک و درمان اعتیاد مختص بانوان یا کم است یا اصلا نیست از طرفی موضوع اصلی که می‌تواند در چرخه درمان موثر باشد که در حوزه مردان هم جزو حلقه های مفقوده است بحث حمایت های اجتماعی است که برای زنان وجود ندارد.


وی افزود: منظور از حمایت‌های اجتماعی، فرآیند باز اجتماعی شدن انسان ها است تا با اجتماع ، خانواده و آحاد مردم ارتباط برقرار کنند.


رئیس اداره امور توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد دفتر توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جلسات گروه های همتا و فرصت های حداقلی که برای اشتغال و کارآفرینی افراد مرد بهبود یافته وجود دارد بانوان بهبودیافته آنچنان از آن بهره مند نیستند.


رجبی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه فعالین و مدیران سازمان های مردم نهاد حساسیت موضوع اعتیاد بانوان را به لحاظ ستون خیمه گاه خانه و زنگ خطر افزایش آمار را مطلع هستند لذا ضروری است از فرصت ها و ظرفیت های همدیگر بهره بگیرند تا این مشکلات بر طرف شود.


وی با بیان اینکه وقتی صحبت از حمایت اجتماعی پیش می آید در نخستین گام آنچه که مدنظر است لزوم حمایت‌های دولتی در هر دو حوزه بانوان و آقایان است، اظهار کرد: دولت همواره تلاش کرد یاور و پشتیبان سازمان های مردم نهاد باشد در عین حال حضور و مشارکت سمن ها هم موجب رشد وافزایش آمار این بخش شده است ولی دولت منابع محدودی دارد از سوئی در دسترسی به زنان بهبود یافته و یا زنان در حال مصرف با موانع متعددی همراه است اما در این حوزه، سمن‌ها به عنوان نماینده آحاد مردم می توانند دسترسی راحت تری به این گروه خاص داشته باشند.


رجبی اضافه کرد: سمن‌ها و تشکل‌های مردمی برای جلب بیماران زن معتاد جهت حضور درچرخه درمان ، کاهش آسیب و هم حمایت یابی و حمایت های اجتماعی، راحت تر می توانند ورود پیدا کنند.


وی تصریح کرد: گروهی از جمعیت زنان معتاد و یا بهبود یافته آسیبب های روحی و روانی دیگری دارند که بر اعتیاد آنان تاثیرگذار است که می‌طلبد سمن‌ها و تشکل‌های مردمی با ورود خود به این حوزه، مداخلات مثبت تر و موثرتری در بحث حمایت اجتماعی داشته باشد.


رجبی اضافه کرد: زنان بهبود یافته برای پیدا کردن مواد و مصرف دوباره ممکن است آسیب های دیگری را به بار بیاورد بنابراین در راستای صیانت از جامعه و خانواده که از اهداف سمن ها است انتظار می رود به عنوان فعال اجتماعی در این موضوع خاص، نقش پررنگ تری داشته باشید.


وی در ادامه بر لزوم توجه به موضوع اعتیاد بانوان از سوی سمن ها تاکید کرد و گفت: انتظار داریم با برگزاری کارگاه آشنایی با مبانی و اصول حمایت های اجتماعی از زنان و اتمام آن، یک شبکه ای اجتماعی از ظرفیت های( سازمان های مردم نهاد) تشکیل و در جهت توانمند سازی بانوان بهبودیافته استفاده شود .


رجبی افزود: امیدوارم کارگاه آموزش آشنایی با مبانی و اصول حمایت اجتماعی از زنان مقدمه ای برای حضور فعال تر سمن های استان در این بخش باشد.


وي در خاتمه، خواستار ارائه طرح و یا پروژه‌ای با موضوع توانمند سازی بانوان بهبود یافته از سوی سمن ها و فعالین حوزه بهبود یافتگان از اعتیاد شد و افزود: با توجه به رویکرد حمایتی دولت، ستاد و حاکمیت از برنامه ها و طرح های حوزه کاهش آسیب و اعتیاد از طرح ها و پروژه های ارائه شده حمایت خواهیم کرد.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران۹۶٫۰۸٫۰۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=40624

برچسب ها