استاندار خراسان رضوی گفت: باید از ظرفیت اصحاب فرهنگ و هنر در بخش عمومی شدن مبارزه با پدیده شوم اعتیاد و مواد مخدر استفاده کرد؛ چرا كه زبان هنر زبان گویاتری است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان در این جلسه بر لزوم توجه به ظرفیت اصحاب فرهنگ و هنر در بحث پيشگيري از اعتياد و عمومی شدن مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
وی تصریح کرد: تاکنون برای ایجاد گفتمان عمومی به منظور مبارزه با مواد مخدر تلاش های خوبی صورت گرفته که باید گسترش یابد.
استاندار خراسان رضوی گفت: همچنین باید از ظرفیت اصحاب فرهنگ و هنر در بحث عمومی شدن مبارزه با پدیده شوم اعتیاد و مواد مخدر استفاده کرد زیرا زبان هنر زبان گویاتری است.
رشیدیان افزود: تا وقتی اعتیاد وجود دارد باید نمره مناسبی به خودمان ندهیم و هنگامی به خود نمره قبولی میدهیم که هیچ جوانی به سوی اعتیاد نرود.
وی با بیان این که باید از تسهیلات خود اشتغالی در این راستا استفاده کرد؛ افزود: کمیته امداد و اداره کل بهزیستی خراسان رضوی میبایست تسهیلات خود اشتغالی خود را به شرط بکارگیری معتادان مداوا شده و یا خانواده آنها، در اختیار کارآفرینان برای ایجاد ظرفیت های اشتغالی قرار دهند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: از ظرفیتهای فنی و حرفهای نیز میتوان برای توانمندسازی این اقشار استفاده کرد تا از بازگشت مجدد آنها به دنیای شوم اعتیاد جلوگیری شود.
رشیدیان ادامه داد: اگر مبارزه با مواد مخدر توسط واحدهای مختلف در استان انجام نمی شد وضعیت جامعه میتوانست بدتر باشد ولی باید با نگاه نقادانه اشکالات را در این خصوص برطرف و به روشهای جدید برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از شیوع آن رو آورد.
وی گفت: با توجه به درخواست ستاد مبارزه با مواد مخدر و تایید فرمانداری مشهد؛ شهرداری و شورای شهر مشهد در سال های گذشته، ردیف ثابتی برای مبارزه با مواد مخدر در بودجه پیش بینی کرده اند.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: می بایست اجرای این مصوبه با جدیت پیگیری شود تا برنامه ریزی ثابتی برای این ردیف بودجه مستمر در امر مبارزه با مواد مخدر، صورت گیرد.
رشیدیان افزود: باید در امر مبارزه با مواد مخدر به نقطه ای برسیم که تمام روستاها و شهرهای استان در ردیف نقاط پاک قرار گیرند و جامعه سالم و پویا داشته باشیم.
وی به وجود ۲ هزار و ۵۹۲ روستا در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: می توان روستاهای پاک و عاری از مواد مخدر داشت و این مهم را به شهرهای کوچک و بزرگ نیز تسری داد. باید متناسب با زمان و مکان شرایط برای مبارزه موثر با مواد مخدر مهیا شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: نگاه به زندانی باید نگاه به یک مددجو باشد. زندانیان با تحت پوشش قرار گرفتن بیمه سلامت می توانند از خدمات بیمه ای بهره مند شوند. همچنین از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد به خصوص نهاد خانواد باید در خصوص مبارزه با مواد مخدر استفاده کرد.
رشیدیان در خصوص جایگزینی محکومیت ها در حوزه اعتیاد به جای زندان نیز گفت: موضوع با دستگاه قضا در حال بررسی است تا قضات در احکام صادره از مجازات های جایگزین استفاده کنند.
استاندار خراسان رضوی افزود: برخی انواع مواد مخدر از طریق گلخانه ها رشد و پرورش داده می شوند که باید با هوشیاری دستگاههای مرتبط و جهاد کشاورزی از تولید این مواد خطرناک در شهرها و روستاها جلوگیری کرد.
همچنين ابراهيم قربان زاده دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در اين جلسه گفت: همایش دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور در تاریخ های ۲۱ و ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۶در شهر تبریز و با حضور قائم مقام دبیرکل، معاونین و مدیران کل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار که استان خراسان رضوی در دو موضوع ارزیابی مجموع فعالیتهای سال ۹۵ و روز جهاني مبارزه با مواد مخدر سال ۹۶ به عنوان استان برتر معرفی و موفق به اخذ لوح تقدیر شد.
وي افزود: با کشف بیش از ۱۹ تن انواع مواد مخدر و روانگردان از ابتداي سال جاري ميزان كشفيات استان ۱۲ درصد رشد داشته و تعداد ۵۸۲۴ نفر قاچاقچی و خرده فروش دستگیر و ۳۴ باند قاچاق مواد مخدر و روانگردان منهدم شده است.
قربان زاده گفت:جلسه كميته حقوقي با موضوع وحدت رويه قضات و دادستانهای محترم استان درخصوص انواع روانگردانها و پیش سازها و همچنين جلسه مشترک کمیته های مقابله و حقوقی شورا با حضور معاون محترم قضائی دادستان کل کشور توسط اين شورا برگزار شده است.
دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خاطر نشان كرد : درحوزه درمان و حمایت های اجتماعی تعداد ۲۹۸۷ نفر از معتادین متجاهر در مراکز شش گانه ماده ۱۶پذیرش و تعداد ۷۵۰ مركز ماده 15 و ۱۶ در سطح استان فعالیت دارند و به منظور مساعدت در تامين هزینه هاي مراكز ماده ۱۶ از بودجه شهرداری مشهد جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس برگزار شده است.
قربان زاده در ادامه گفت: مهمترين اولويت در برنامه هاي مبارزه با مواد مخدر ، اولويت پيشگيري است كه برگزاري دوره آموزشی تخصصی روحانیون مستقر استان با حضور استاندار محترم توسط اداره کل تبلیغات اسلامی در محل حسینیه امام خمینی (ره) مشهد مقدس ، سمينار آموزشي توانمندسازي معلمين و مشاوران استان در برابر اعتياد توسط مشاوردبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر،برگزاری دوره آموزشی ویژه مبلغات خواهر با موضوع نقش مهارتهای زندگی در پیشگیری اولیه از اعتیاد، برگزاری دو دوره آموزشی ویژه مسئولین و کارآموزان سالنهای زیبایی بانوان در شهرستانهای سبزوار و بردسکن از جمله اقدامات پيشگيرانه در استان مي باشد.
دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بيان داشت: ۱۹منطقه عاری از اعتیاد استان در غالب ۶۵ روستای پاک در استان شناسايي شده اند و تعداد ۱۶۵تیم اجتماع محور و تعدا د ۴۴سمن پیشگیری درحوزه توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد فعال ميباشند كه کارگاه آموزشی آشنایی مديران سازمانهاي مردمنهاد با اصول و مباني حمایتهای اجتماعی از زنان بهبود یافته نيز توسط اين شورا برگزار شده است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۶٫۰۸٫۰۶