دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان بر ساماندهي مراكز غير مجاز درمان سوء مصرف مواد اين استان تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدحسين اشرفي در جلسه كميته ساماندهي مراكز غير مجاز و متخلف درمان سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها گفت: مطابق اصل چهارم از اصول ناظر بر درمان اعتياد كه مروج آن دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد است درمان اعتياد بايد از استانداردهاي اخلاقي توصيه شده براي ساير مراقبتهاي بهداشتي و پزشكي برخوردار باشد.
وي افزود: وجود اهداف درماني نميتواند توجيهي براي رفتار غير انساني و تحقير آميز نسبت به كساني كه در اثر بيماري اعتياد ناتوان شدهاند پديد آورد.
دبير شوراي هماهنگي استان در ادامه، زنجير درماني و برخي تنبيهات جسمي در برخي مراكز غير مجاز و از اقدامات خلاف و خارج از حدود قانون برشمرد و اظهار داشت: برابر دستورالعمل، برخورد قانوني با مراكز غير مجاز و متخلف درمان سوء مصرف مواد مخدر و روانگردانها، مراكزي كه بدون اخذ مجوز فعاليت از مراجع ذيصلاح در سطح استان فعاليت داشته و داراي تخلفات محرز و مشخص ميباشند يا صلاحيت مدير آن توسط مراجع ذيصلاح تاكيد نشده، و همچنين مراكزي كه فعاليت آنها مغاير با قوانين و مقررات ابلاغي از سوي مراجع ذيصلاح تشخيص داده شده پس از شناسايي در چهارچوب ضوابط و مقررات برخورد قانوني خواهد شد.
اشرفي گفت: مراكز غير مجازي كه سابقه مثبتي از ارتكاب فعاليتهاي مجرمانه براي آنان ثبت نشده و داراي اسناد معتبر مبني بر درخواست اخذ مجوز قانوني از دستگاههاي ذيصلاح باشند جهت حفظ ظرفيت فعلي آنان در چرخه درمان معتادان، صرفا براي يكبار مقررات مربوط به روند اخذ مجوز فعاليت ابلاغ و موافق با ضوابط با آنان رفتار ميشود.
گفتني است؛ در ادامه اين جلسه كه با حضور نمايندگان دادستاني، دانشگاههاي علوم پزشكي زاهدان و زابل، انتظامي و بهزيستي استان در محل دبيرخانه شورا برگزار شد هر كدام از حاضرين به بيان نقطه نظرات خود پرداختند و در پايان پيرامون تعامل هر چه بيشتر دانشگاه علوم پزشكي و بهزيستي در صدور مجوز مراكز درمان سوء مصرف مواد مخدر، آمادگي دادستاني و نيروي انتظامي براي برخورد با مراكز مجاز، ضرورت اطلاعرساني، توجه به رويكرد اصلاحي و روشنگري و استفاده از اطلاعات مردمي در شناسايي مراكز غير مجاز تصمياتي اتخاذ شد.
شايان ذكر است هماكنون تعداد ۱۰ مركز اقامتي ميان مدت (كمپ) در سطح استان ويژه معتادان خود معرف و يك مركز درمان اجباري در تل سياه زاهدان ويژه معتادان كارتن خواب و پرخطر در زمينه ارائه خدمات درماني، بهداشتي و آموزشي فعاليت دارند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان۹۲/۹/۵