کارگاه آموزشی پيشگيري از اعتياد در راستاي افزایش دانش و اطلاعات رابطین فرهنگی بسیج در خصوص اجرای طرح کرامت، روزهاي ۲۶ و ۲۷ مهرماه با همکاری بهزیستی و معاونت فرهنگی سپاه در محل مرکز مطالعات اعتیاد سازمان بهزیستی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ محبوبه وفائيان كارشناس ارشد روان شناسي و دبير كميته فرهنگي شوراي هماهنگي، ضمن تشريح سيماي اعتياد در استان و لزوم برخورد علمي و كارشناسي با آن اظهار داشت: اعتياد منشاء بروز و ظهور انواع آسيب هاي اجتماعي است و اگر بتوانيم معضل اعتياد را كنترل كنيم در واقع از بروز بسياري از آسيب ها در جامعه جلوگيري كرده ايم.
وي محلات را بستر محيطي و اجتماعي اعمال فرهنگ و داراي ظرفيت تغييرات فرهنگي دانست و افزود:كاهش بروز و شيوع اعتياد از اولويت هاي هر جامعه ايي است كه يكي از اين برنامه هاي اجتماعي اقدامات محله محور براي پيشگيري از اين معضل اجتماعي بوده است.
دبير كميته فرهنگي و پيشگيري خاطرنشان كرد: مطالعات نشان داده محلههايي كه فقر در آنها بيشتر است مشكلات اجتماعي بيشتري دارند و لازم است با توسعه پايدار در مناطق كم برخوردار امكانات مناسب بهداشتي، فرهنگي، اجتماعي، ورزشي در هر محلهاي ايجاد تا گرايش افراد به انواع آسيب هاي اجتماعي كاهش يابد.
در ادامه محسن دادرس كارشناس شوراي هماهنگي به معرفي انواع مواد مخدر و عوارض مصرف مواد پرداخت و عنوان كرد: امروزه با توجه به سود بالاي تجارت مواد مخدر و انگيزه بالاي قاچاقچيان به منظور خريد، فروش و توزيع و نيز توليد مواد مخدر صنعتي در لابراتورهاي خانگي ؛ امر مبارزه با مواد مخدر تنها از عهده يك نهاد يا فقط دولت بر نميآيد بلكه بايد فرهنگ پيشگيري از اعتياد در تمام اقشار جامعه ايجاد شود.
وي با بيان اينكه اعتياد يكي از كنجكاوي ها و البته يك پديده شوم اجتماعي و مخرب است اظهار داشت:ابتدا بايد باورهاي غلط در مورد اعتياد مواد مخدر را شناخت و سپس در خصوص تجربه كنجكاوي هاي جديد مهارتها و آگاهي ها را افزايش داد.
دادرس افزود: اعتياد مربوط به قشر خاص ،سن خاص و جنسيت خاص نيست و هركس مواد مخدر مصرف كند در خطر تبديل شدن به يك معتاد قرار دارد.
وي در پايان از مخاطبين خواست ضمن بالا بردن و افزايش سطح آگاهي ها و اطلاعات خود در خصوص روند ، هر لحظه در خصوص برخورد با اين معضل آمادگي و توانايي مديريت صحيح را داشته باشند.
در این کارگاه دو روزه ۲۶ نفر از بسیجیان داوطلب و علاقه مند در طرح کرامت و همچنین مسئولین فرهنگی نواحی مختلف شرکت كردند. سرفصل های آموزشی این دوره شامل ، آشنائی با سیمای اعتیاد در استان ، آشنائی با اصول و مبانی اولیه پیشگیری از اعتیاد و همچنین آشنائی با طبقه بندی مواد اعتیاد آور بوده است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۶٫۰۷٫۳۰