• امروز : پنج شنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
5

تاثیر مستقيم اعتیاد پدر و مادر بر بزهکاری فرزندان

  • کد خبر : 40437
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴

چهره ماندگار روانشناس ايراني گفت: اعتياد والدين تاثیر مستقيمي بر بزهكاري و رفتار ضد اجتماعي فرزندان دارد. دکتر غلامعلي افروز در گفت‌و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هنگامی که پدر یا مادر به دلایل خاصی مثل اضطراب، افسردگی، تعارض‌های روانی، ستیزهای خانوادگی، احساس همسرگریزی به خصوص عادت‌های نامطلوب مثل سیگارکشی […]



چهره ماندگار روانشناس ايراني گفت: اعتياد والدين تاثیر مستقيمي بر بزهكاري و رفتار ضد اجتماعي فرزندان دارد.


دکتر غلامعلي افروز در گفت‌و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هنگامی که پدر یا مادر به دلایل خاصی مثل اضطراب، افسردگی، تعارض‌های روانی، ستیزهای خانوادگی، احساس همسرگریزی به خصوص عادت‌های نامطلوب مثل سیگارکشی و اعتیاد به مواد مخدر و اعتیاد به شبکه های مجازی روی می آورند، محبوبیت خودشان را نزد فرزندانشان از دست می‌دهند.


وي افزود: فرزندان ممکن است دلشان برای پدر و مادر بسوزد اما پدر و مادر ديگر محبوبشان نخواهند بود و وقتی پدر و مادر محبوبیتشان را از دست بدهند زمینه‌های خانه‌گریزی، کجروی‌های اجتماعی و اختلالات خلقی در فرزندان زیاد می‌شود به همین جهت بچه‌ها با اینکه پدر و مادر دارند اما دچار بدسرپرستی می‌شوند. بچه‌های بدسرپرست نيز از نظر اجتماعی بیش از دیگران حتی بیش از بچه‌هایی که پدر و مادر ندارند در معرض آسیب قرار می‌گیرند.


اين روانشناس بيان داشت: به عنوان مثال اکثر قریب به اتفاق نوجوانان بزهکاری که در کانون اصلاح و تربیت هستند پدر و مادر دارند اما متاسفانه دچار بدسرپرستی شده‌اند و این مسئله زمینه ایجاد کجروی بچه‌ها و بعدها بزهکاری آنان را فراهم می‌کند.


افروز گفت: یکی دیگر از آثار مخرب اعتیاد پدر ومادر از میان رفتن نظم، انضباط و کنترل رفتار اعضای خانواده است. والدین معتاد به جای اینکه افکار، اخلاق و رفتار فرزندان را کنترل کنند، اعمال و روابط آنها توسط سایر اعضای خانواده کنترل و حتی از سوی فرزندان شماتت می شود.


وي ادامه داد: در این شرایط، فرزندان از آزادی بیشتری برخوردار بوده و در مقابل رفتارهای مختلف خود پاسخگو نیستند. فرزندان این خانواده‌ها زمینه انحرافات بیشتری دارند، اغلب بدون اطلاع و رضایت والدین به هر شهری که بخواهند مسافرت می‌کنند، هر گروهی را برای دوستی برمی‌گزینند و از هر راهی که بخواهند درآمد کسب کرده و هر طور که بخواهند خرج می‌کنند. بررسی‌ها نشان داده است كه فرزندان این قبیل خانواده‌ها اغلب ترک تحصیل کرده یا دچار افت تحصیلی می‌شوند.


افروز گفت: جو حاکم بر این گونه خانواده‌ها آکنده از تشویش و عدم اعتماد است و اعضای خانواده همواره با هم اختلاف داشته و درک متقابلی از هم ندارند. این خانواده‌ها از ایجاد روابط سالم و بدون تنش ناتوانند و در آنها به تربیت و رشد شخصیتی فرزندان کمتر بها داده می‌شود و افراد آن نسبت به یکدیگر انواع توهین‌ها را روا می‌دارند. این قبیل خانواده‌ها محیطی ناامن و غیرجذاب برای کودکان هستند و خطر سوق فرزندان آنها به سوی اعتیاد و انواع دیگر بزهکاری فراوان است.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۷٫۳۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=40437

برچسب ها