نخستین مرکز اجتماع درمان محور معتادان(TC) سیستان و بلوچستان با حضور رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی و جمعی از مسئولان محلی سیستان و بلوچستان در زاهدان افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، بهنقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، پیش از ظهر امروز نخستین مرکز اجتماع درمان محور معتادان(TC) استان سیستان و بلوچستان با حضور رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور و جمعی از مسئولان محلی سیستان و بلوچستان در زاهدان افتتاح شد.
فرید براتی سده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در این مراسم اظهار داشت: برنامهریزی شده افراد مصرفکننده مواد مخدر بعد از اینکه در سایر مراکز درمانی مراحل سمزدایی خود را بگذرانند برای ادامه بازسازی رفتاری و شخصیتی و همچنین تداوم پاکی و حرفهآموزی به مراکز اجتماع درمان محور کشور مراجعه کنند.
وی تامین هزینههای این مرکز را از محل بودجههای عمومی سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد و افزود: با همکاری دبیرخانه شورای هماهنگی مبارز با مواد مخدر استان اعتبارات لازم برای شروع کار از طریق بهزیستی فراهم شده است. روند توسعه و تقویت این مراکز اخیراً با هدف تکمیل خدمات درمانی برای افراد مصرف کننده مواد مخدر در حال انجام است.
براتی بیان کرد: این مرکز بیست و ششمین مرکز اجتماع درمان مدار کشور است که با برخورداری از کادر متخصص از جمله روانپزشک، پزشک، روانشناس، مددکار اجتماعی آموزش دهنده فنی و حرفهای راهاندازی شده و مدت اقامت افراد در آن مدت ۶ ماه است. فرد مصرف کننده پس از به دست آوردن استحکام شخصیتی لازم و مقاومت و تاب آوری، مهارتهای لازم برای اشتغال مبتنی بر نیاز منطقه و جامعه را نیز فرا میگیرد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ابراز امیدواری کرد: بر اساس برنامه استراتژیک و راهبردی اشتغال و نیازهای استان در شهرک صنعتی و سایر نقاط این طرح اشتغال خوبی ایجاد کند.
وی خبر از اعطای تسهیلات به افراد آموزش دیده در این مراکز داد و افزود: افراد آموزش دیده پس از دریافت گواهینامه مهارت از فنی و حرفهای به بهزیستی استان مراجعه کرده و از محل اعتبارات اشتغال مددجویان بهزیستی تسهیلات دریافت میکنند. بر اساس آخرین آمار و پیمایش ملی خانوار در حال حاضر تعداد ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور وجود دارد که عمده مصرفشان تریاک و مشتقات آن است.
براتی ایجاد ۱۴۰ مرکز دی آی سی، حدود ۲۸۰ مرکز گذری، ۵۴ سرپناه شبانه، خدمات مراکز ماده ۱۶ و همچنین یک هزار و ۱۰۰ مرکز اقامتی بهبودی(کمپ) را از اقدامات سازمان بهزیستی برای کمک به درمان معتادان در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اعلام دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر ۷ هزار و ۲۰۰ مرکز سرپایی دارو درمانی توسط پزشکان در کشور ایجاد شده که بیش از ۷۰۰ هزار نفر مراجعه کننده دارند و سیستان و بلوچستان نیز به دلیل اجرای مصوبات سفر وزیر کشور به استان و پیگیریهای مسئولان استانی از لحاظ برخورداری از خدمات این مراکز وضعیت مطلوبی را دارا است.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: خوشبختانه همه شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان از خدمات مراکز سرپناه شبانه هم برای زنان معتاد بیخانمان و هم برای مردان بهرهمند هستند.
وی با ابراز خرسندی از آینده امیدبخش درمان معتادان در سیستان و بلوچستان گفت: منوی درمانی اعتیاد استان تکمیل شده و فعالیت مرکز کودکان سیستان و بلوچستان بسیار پررنگ و دلگرم کننده است. در نشستی که با این کودکان و سایر مراکز درمانی انجام شد هیچ کمبودی در استان مشاهده نمیشود تنها باید به دنبال کیفیت بخشی این مراکز باشیم.
براتی از همکاری و هماهنگی استانداری سیستان و بلوچستان، دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، ادارهکل تعاون، ادارهکل فنی و حرفهای و ادارهکل بهزیستی جهت فراهم آوردن مقدمات فعالیت این مرکز در استان تقدیر کرد.