دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان گفت: پيشگيري يكي از آسانترين، مهمترين و كمهزينهترين راه در امر كاهش تقاضا و آسيبهاي اجتماعي و اعتياد ميباشد كه دستگاهها بايد آن را در دستور كار خود قرار دهند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان، محمد حسين شاهكوئي در سومين جلسه كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي كه در محل دانشگاه علوم پزشكي با حضور اعضاي كميته برگزار شد، گفت: حسب تاكيدات استاندار در كنار توجه به كميت برنامهها ، بايد با طرح و برنامه جامع و كاربردي كيفيت جلسات را ارتقاء دهيم، پيشگيري يكي از آسانترين و مهمترين و كمهزينهترين راه در امر كاهش تقاضا و آسيبهاي اجتماعي و اعتياد ميباشد كه دستگاهها بايد آن را در دستور كار خود قرار دهند.
شاهكوئي در ادامه افزود: براساس اولويتهاي سال ۹۶ ستاد ، نقشه راه مبارزه با مواد مخدر مشخص شده و كليات آن را به دستگاههاي متولي امر ارسال نمودهايم كه انتظار ميرود اعضاء كميته در غالب اين كليات برنامهها را مشخص و دنبال كنند.
وي افزود: در حوزه پيشگيري مقرر شده كه براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه كه از امسال آغاز شده هر ساله ۵ درصد كاهش نرخ شيوع و بروز اعتياد و از طرفي ۱۰ درصد مانايي در امر بهبود و صيانت اجتماعي در جهت بهبود روند درمان و عود معتادين در برنامه پيش بيني شده است.
دبير شورا گفت: با توجه به تاكيدات جناب آقاي دكتر روحاني رياست جمهوري و پيگيريهاي مجدانه وزير كشور در حوزه صيانت اجتماعي و مراقبت بعد از خروج معتادين و بهبود يافتگان، اين حوزه در دستور كار قرار گرفته است .
وي بيان داشت: افراد پس از بهبوديافتگي و خروج از مراكز درماني به جامعه برگشت داده مي شوند ولي در آن موقع افراد بهبود يافته بدليل عدم مراقبت بعد از خروج و مسائلي همچون اشتغال ،بيكاري وعدم حمايت خانواده از لحاظ مادي و معنوي و عاطفي و بسيار موارد ديگر سرخورده شده و احتمالاً مصرف مجدد آنان بالاست لذا مي طلبد همگان در مقوله صيانت اجتماعي و مراقبت بعد از خروج و در بحث درمان و حمايتهاي اجتماعي بسيار قوي و جدي تر وارد عمل شوند .
شاه كوئي افزود: خلاقيت، نوع آوري، ريشهيابي موارد و داشتن يك برنامه منسجم براساس مختصات جغرافيايي استان بسيار مهم است و بايد دستگاهها در اين خصوص فعاليت بيشتري نمايند تا بتوانيم با برنامه هدفمند و ريشهاي با اين بلاي خانمانسوز مقابله كنيم.
وي افزود: در سالجاري تفاهمنامههاي في ما بين ستاد مبارزه با مواد مخدر با (اداره كل بهزيستي، دانشگاه علوم پزشكي، اداره كل آموزش فني و حرفهاي، اداره كل بيمه سلامت، قوه قضائيه (معاونت پيشگيري از وقوع جرم ، اداره كل زندانها، سازمان نظام روانشناسي و مشاوره استان منعقد شده كه بر همه آنها در امر درمان، بازتواني، حمايتهاي اجتماعي و صيانت از بهبوديافتگان بسيار اثرگذار خواهد بود و انشاا… اميدواريم با طراحي و برنامه منسجم بتوانيم اهداف ستاد مبارزه با موادمخدر را در استان گيلان عملياتي و اجرايي سازيم .
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان۹۶٫۰۷٫۲۴