• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
7

پیشگیری مهمترین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 40176
  • ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: پیشگیری از اعتیاد افراد سالم و در معرض خطر، اقدامات فراگیر درمانی برای معتادان و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت دوازدهم است. حمید رضا صرامی چهارشنبه شب در حاشیه همایش آموزشی […]


مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: پیشگیری از اعتیاد افراد سالم و در معرض خطر، اقدامات فراگیر درمانی برای معتادان و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت دوازدهم است.

حمید رضا صرامی چهارشنبه شب در حاشیه همایش آموزشی ‘توانمند سازی پیشگیری از اعتیاد’ در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شفاف سازی در بیان آسیب ها مورد نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر است و سعی بر این است فضای انکار، سکوت و کتمان در حوزه مواد مخدر شکسته شود.


وی با بیان اینکه میزان شیوع مصرف مواد مخدر در دانش آموزان مقطع دوم متوسطه ۲،۱ درصد است اظهار کرد: نرخ شیوع مصرف این مواد در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۵،۴ درصد معادل ۲ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر است که ۱۵۶ هزار نفر از این افراد را بانوان تشکیل می دهند.


وی گفت: هر چند میزان اعتیاد در بین بانوان کم است اما زنان ۶ سال زودتر از مردان به پایان خط اعتیاد و وابستگی شدید می رسند و شانس ابتلا به اعتیاد در دخترانی که اختلال خلق دارند چهار برابر و دخترانی که اختلال اضطراب دارند ۲ برابر بیش از دیگران است که نشان می دهد باید به جامعه زنان توجه بیشتر و جدی تر داشت.


صرامی افزود: گل و حشیش در کنار قرص های روان گردان در صدر مصرف مواد مخدر است و بر اساس اطلاعات علمی تمام انواع مواد مخدر خطرناک هستند و ماده گل نیز از مواد توهم زاست و حتی سیستم بدنی ضعیف را به جنون و خودکشی می کشاند.
وی با بیان اینکه پنج درصد دانش آموزان پدر یا مادر مصرف کننده مواد مخدر دارند اظهار کرد: دانش آموزان در خانه هایی که درگیری والدین وجود دارد ۲،۲۱ برابر و در خانه هایی که علاوه بر درگیری والدین درگیری با دانش آموز هم وجود دارد ۲،۶۷ برابر خانوادهای سالم به سوی مصرف مواد مخدر کشیده می شوند.


وی گفت: براساس تحقیق انجام شده در سال ۱۳۹۰ میزان اعتیاد در کشور سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال با نرخ شیوع ۶،۹ درصد بود که امروز نرخ شیوع اعتباد به ۵،۴ درصد کاهش یافته است.


وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مواد مخدر افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون ۱۰ هزار تن انواع مواد مخدر در کشور کشف و منهدم شده، سه هزار و ۸۰۰ نفر در مبارزه با این مواد شهید و ۱۲ هزار نفر جانباز شده و هفت میلیون نفر با ۳۰ درصد افراد تکراری دستگیر شده اند.


مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: در استان خراسان رضوی از سال ۶۸تا پارسال ۹۹۰ تن انواع مواد مخدر کشف و ۶۷۰ هزار نفر نیز در این ارتباط دستگیر و ۳۶۹ نفر در راه مبارزه با این مواد شهید شده اند.


وی گفت: نرخ شیوع مواد مخدر در خراسان رضوی ۲،۷۶ درصد است که از حد متوسط کشوری آن (۵،۴ درصد) کمتر است.


وی افزود: تمایل به مصرف مواد مخدر در کشور ۱۷ درصد و در استان خراسان رضوی ۱۷،۴ درصد است که باید دستگاه های فرهنگی و دیگر دستگاهها تلاش مضاعف در این زمینه انجام دهند.


وی ادامه داد: در محیط های صنعتی بین ۵۰ تا ۵۰۰ نفر کشور، تمایل به مصرف مواد مخدر ۲۲،۳ درصد و در اینگونه محیط های خراسان رضوی ۳۱،۷ درصد است که نیازمند تلاش بیشتر کارفرمایان و دستگاههای فرهنگی برای مبارزه با مواد مخدر و آگاه سازی در این زمینه است.


صرامی اظهار کرد: ۴۸ سازمان مردم نهاد در عرصه اقدامات پیشگیری از اعتیاد در خراسان رضوی فعالیت دارند که نسبت به جمعیت این استان اندک است و باید از مشارکت های مردمی در رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بیشتر استفاده شود.


وی گفت: باید از اقدامات هیجانی و بدون مطالعه در مبارزه با مواد مخدر جلوگیری کرد.


همایش آموزشی تربیت مربی توانمند سازی دانش آموزان، والدین، معلمان و مربیان با حضور ۱۵۰ نفر از مربیان آموزش و پرورش خراسان رضوی به مدت یک روز در مرکز نیروی انسانی شهید کامیاب مشهد برگزار شد.


منبع: ایرنا ۹۶٫۰۷٫۱۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=40176

برچسب ها