دکتر حسینی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در نشست بررسی مشکلات مراکز درمان اعتیاد ماده ۱۶ خواستار استفاده از ظرفیت شورای شهر مشهد در راستای ساماندهی مراکز ماده ۱۶ نگهداری معتادین متجاهر شد.
به گزارش اداره کل روابط شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، سیدجواد حسینی در این نشست گفت: هماکنون ۶ مرکز ترک اعتیاد در ارتباط با ماده ۱۶ در این استان فعال است که در این مراکز معتادان متجاهر با حکم قضایی جمعآوری و به صورت رایگان درمان میشوند و امید است با استفاده از ظرفیت شوراهای شهر بویژه شورای شهر مشهد بتوان امکانات این مراکز را افرایش داد.
وی با اشاره به فعالیت های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در ۵ ماهه نخست سال جاری ۳۳ باند قاچاق مواد مخدر شناسایی شده است و کشفیات مواد مخدر در این ۵ ماهه ۱۵ تن بوده که نسبت به مدت مشابه قبل ۱۱ درصد افزایش را نشان می دهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: برگزاری جشنواره ملی داستان کوتاه تلنگر با هدف آموزش و پیشگیری از مواد مخدر،آموزش مهارت های زندگی، برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه ۱۳ هزار دانشجوی استان، طرح روستای پاک عاری از دخانیات از جمله فعالیت های صورت گرفته شده در راستای فرهنگ سازی و مبارزه با مواد مخدر در استان است.
حسینی تصریح کرد: ۵۵ طرح با پوشش قرارگرفتن ۴۶ هزار و ۷۵۰ نفر توسط سازمان های مردم نهاد در حوزه مواد مخدر در استان به اجرا گذاشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه تقویت و به کارگیری تشکلهای مردمی نقش مهمی در پیشگیری و درمان اعتیاد دارد، اظهار داشت: ۱۲۰ تشکل مردم نهاد در بخش آسیب های اجتماعی فعالیت می کنند و به کارگیری این تشکلها با رویکرد مبارزه با اعتیاد در دستور کار استانداری است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد نیازمند مشارکتهای مردمی است، گفت: کارگروه مشارکتهای مردمی با هدف توانمندسازی سازمانهای غیردولتی و مداخله در مناطق حاشیه شهر مشهد برای پیشگیری و درمان اعتیاد تشکیل شده و تاکنون اقدامات مختلفی انجام داده است.
حسینی راه اندازی بازارچه ها و اردوگاه های فرهنگی، مسابقات ورزشی، نمایشگاه های سیار و مسابقات خاطره نویسی با رویکرد پیشگیری از اعتیاد بویژه در مناطق حاشیه شهر توسط سازمان های مردم نهاد را از دیگر اقدامات در این زمینه ذکر کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۶ مرکز ترک اعتیاد در ارتباط با ماده ۱۶ در این استان فعال است که در این مراکز معتادان متجاهر با حکم قضایی جمع آوری و به صورت رایگان درمان می شوند، اظهار داشت: درسال قبل ۷۵۰۰ معتاد در این مراکز پذیرفته شده اند و هم اکنون یک هزار و ۲۱۰ معتاد در آن نگهداری می شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: حدود ۷۵۰ مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ ویژه داوطلبین ترک اعتیاد توسط بخش خصوصی و ۶۸ مرکز اقامتی درمان اعتیاد در این استان فعال است.
حسینی با اشاره به انعقاد قرارداد بیمه سلامت با هشت مرکز ترک اعتیاد، افزود: تاکنون ۵۵۰۰ نفر در این استان زیر پوشش بیمه درمان اعتیاد قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: منابع و مراکز برای نگهداری معتادان در مشهد و استان کافی نیست و رویکرد استان فقط جمع آوری و نگهداری صرف معتادان نیست بلکه هدف اصلی، درمان و توانمندسازی آنان است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید طرح تقسیم کار ملی پیرامون کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی مصوب شده که بر اساس آن، آمایش آسیبهای اجتماعی در استان انجام و پدیده های حاشیه نشینی، اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و جرایم و فتارهای خشونتی به عنوان اولویتهای این طرح مشخص شده است.
حسینی گفت: در این طرح برای ۲۱ دستگاه اجرایی ماموریت تعریف شده و در زیرگروه طرح تقسیم کار ملی ۸۴ پروژه با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی مشخص شده است.
وی افزود: شورای شهر و شهرداری مشهد نیز با رویکرد فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی در این زمینه وارد شده و شورای شهر چهارم 30 میلیارد ریال از بودجه شهرداری در این زمینه اختصاص داده است.
حسینی در باره برخی هزینه های مدیریت قبلی شهر در خارج از محدوده مشهد، اظهار کرد: حق نداریم منابعی را که از مردم می گیریم در طریقی غیر از آن هزینه کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: امور فرهنگی برای شهرداری تعریف شده است و نباید سلیقه ای عمل شود.
حسینی ادامه داد: تغییر رویکرد اعضای پنجمین دوره شورای شهر مشهد بهترین ارمغان برای شهر است و منابع شهر باید در داخل شهر هزینه شود.
وی با توجه به واگذاری مراکز ماده ۱۶ به بهزیستی استان گفت: نگاه سازمان بهزیستی به آسیب های اجتماعی، خصوصا اعتیاد نگاهی حرفه ای است و بهزیستی می تواند در این مراکز به بازسازی شخصیتی و حرفه آموزی معتادین کمک شایانی بنماید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود:در راستای حل مشکلات مراکز ماده ۱۶ هسته کارشناسی ذیل کارگروه تقسیم کار ملی آسیب های اجتماعی با حضور دستگاه های مرتبط و نمایندگان شورای شهر و شهرداری مشهد با مدیریت سازمان بهزیستی تشکیل شده تا این هسته بتواند راهکارهای ارتقای مراکز ماده ۱۶ را احصاء نماید.
حسینی در پایان خواستار استفاده از خدمات نرم افزاری و حرفه ای سازمان های مردم نهاد شد و گفت: پیشنهاد میشود لایحهای جهت کمک به مراکز ماده ۱۶ به صحن علنی شورای شهر مشهد برده شود و ردیفی دائمی برای کمک به این مراکز در بودجه شهرداری دیده شود.
منبع: روابط شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۶٫۰۷٫۱۲