دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي بر ضرورت توجه جديتر به گسترش خدمات کاهش آسیب اعتياد به ويژه در مناطق آلوده حاشيه شهر در استان تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهيم قربانزاده ضمن بازدید از ۲ مركز گذري كاهش آسيب (DIC) همراه با خدمات درمان نگهداري با متادون (MMT ) در حاشيه شهر مشهد با کارکنان و مراجعین به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان چگونگی خدمات ارائه شده، قرار گرفت.
وي در اين بازديدها ضمن تاكيد بر ضرورت گسترش خدمات درمان و كاهش آسيب اعتياد در مناطق حاشيه شهر مشهد، گفت: بر اساس سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب برای برنامه ششم توسعه کاهش ۲۵ درصدی مصرف و اعتیاد به مواد مخدر هدف نخست است كه براي تحقق آن مي بايست مديريت جهادي داشت.
قربانزاده در ادامه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را از اولویتهای مهم دانست و گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در تلاش است تا با اجرای برنامههای تدوین شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و با استفاده از ظرفیتهاي موجود و با ایجاد همدلی و مشارکت عمومی در سطح دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد، مُعضل موادمخدر و آسیبهای ناشی از آن را کنترل و مهار كند.
وي ادامه داد: خدمات کاهش آسیب به منظور کم کردن زیان ها و آسیب های ناشی از اعتیاد در بین معتادان تزریقی و جلوگیری از سرایت بیماری های آنها به سایر معتادان یا جمعیت عمومی جزو اقداماتی است که طی چند دهه گذشته توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.
قربانزاده افزود: DIC یا مرکز گذری کاهش آسیب معتادان پر خطر، مکانی جهت ساماندهی معتادین در معرض تهدید و همچنین پاک کردن سیمای شهری از معضل کارتن خوابی است و این مرکز به منظور کنترل آسیبهای اجتماعی اعتیاد به وجود آمده تا معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر ایدز، از امکانات رایگان نظیر سرنگ و برنامههای آموزشی استفاده کنند.
دبير شورا خاطر نشان كرد: امروزه با توجه به شکلگیری آسیبهای نوین باید روشهای مختلف آموزشی جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مهار آنها از جمله اعتیاد و ایدز را به مردم ارائه داد.
وی در ادامه گفت: دستاوردهای پیشگیری و کنترل مواد مخدر در حوزه زنان در سالهای گذشته مثبت بوده و توجه به حوزه زنان معتاد در سال های اخیر افزایش یافته است و بر همین اساس مراکز تخصصی متعددی برای درمان و مشاوره روانشناسی به زنان معتاد راه اندازی شده است.
قربان زاده با ابراز نگرانی از شیوع مصرف مواد مخدر در میان زنان افزود: شیوع مصرف این مواد در قشر تحصیل کرده را نیز شاهد هستیم كه ضروري است مداخلات پيشگيرانه و درماني براي بانوان اجرايي شوند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد برای پیشگیری و درمان اعتیاد، بر نقش بارز و مشارکت سازمانهای مردم نهاد در جهت پیشگیری و درمان اعتیاد تاکید كرد و این سازمانها را پیشرو و یاور دستگاههای دولتی در پیشگیری از مصرف مواد مخدر برشمرد.
دبير شورا با بیان این که هدف از این بازدیدها، اشراف بیشتر از وضعیت موجود به منظور برنامه ریزی برای ساماندهی، مدیریت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی است؛ گفت: توسعه ی این گونه مراکز در مشهد مقدس و به ویژه نقاط حاشیه ای آن ضرورتی غیر قابل انکار است.
به گفته دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در سال جاری، دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با حمایت ستاد و كميته درمان و حمايت هاي اجتماعي استان، برنامههای خدمات کاهش آسیب را به عنوان یکی از برنامههای اصلی و اولویت دار منظور و با مشارکت اعتباری و اجرایی دانشگاه علوم پزشكي، بهزیستی و شهرداری مشهد توسعه قابل کمی و کیفی خواهد بخشيد.
شایان ذکر است مراکز گذری کاهش آسیب خدمات پزشكي، مشاوره، آموزش، متادون درماني و پيشگيري از رفتارهاي پرخطر جنسي را به معتادان تزریقی سخت دسترس ارائه ميدهند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۶٫۰۷٫۱۲