دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: ۵۱ هزار و ۶۰۰ نفر در مازندران در پوشش متادوندرمانی هستند که این کاهش مصرف و انتقال آن به سمت مصرف متادون و حمایت ۱۰۰درصدی بیمه سلامت در تامین این دارو، حرکت مثبتی در حوزه کاهش سو مصرف انواع مواد مخدر است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران، علی اصغر میرزایی در جلسه شورا از برگزاری همایش منطقهای گفتمانسازی اجتماعی مبارزه با مواد مخدر این استان با حضور سازمانهای مردمنهاد برگزیده استانهای مازندران، تهران، البرز، قم، قزوین، گلستان و سمنان در روزهای چهارم و پنجم آذر ماه امسال در ساری خبر داد.
وی تصریح کرد: اعتیاد و ابعاد اجتماعی فرهنگی، مبانی اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر، آسیبشناسی فرهنگی کار داوطلبانه و آسیبشناسی فعالیت سمنها در جامعه ایران محورهای این همایش است.
دبیر شورا، نقش سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد، پیشگیری اجتماع محور در کاهش اعتیاد و مولفههای شکلگیری حساسیت اجتماعی در حوزه اعتیاد را از دیگر محورهای همایش گفتمانسازی اجتماعی مبارزه عنوان و خاطرنشان کرد: فراخوان مقاله همایش یاد شده و مهلت ارسال آن ۱۹ آبان ماه سال جاری در نظر گرفته شده و دبیرخانه پس از جمعآوری مقالات و داوری آثار برگزیده را بیست و هفتم آبان ماه اعلام میکند.
میرزایی خاطرنشان کرد: کمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد مازندران با کمک سمن سطح یک استان بنیاد فردای بهتر همایش منطقهای گفتمانسازی اجتماعی مبارزه با مواد مخدر را برگزار میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، اثرات اقداماتی که در مازندران در زمینه مبارزه با مواد مخدر و اجتماعی کردن آن انجام میگیرد، مطلوب دانست و گفت: با مدیریت و حمایت دستگاه های متولی و اقدامات امنیتی و انتظامی رتبه مازندران در بحث شیوع شناسی نسبت به سال ۹۰ بهبود داشته است.
میرزایی با بیان اینکه بر اساس ابلاغیه ستاد مبارزه با مواد مخدر و تفاهم با بهزیستی کشور مدیریت مرکز دولتی ماده ۱۶ با بهزیستی واگذار شد، ادامه داد: در اعتبارات تخصیصی به مرکز ماده ۱۶ ساری ویژه آقایان بخشی از هزینههای مربوط به مراکز نگهداری بانوان معتاد کارتن خواب است که باید به این بخش اختصاص یابد.
دبیر شورا با اشاره به آمار کاهش مصرف مواد مخدر در استان، گفت: ۵۱ هزار و ۶۰۰ نفر در مازندران در پوشش متادوندرمانی هستند که این کاهش مصرف و انتقال آن به سمت مصرف متادون و حمایت ۱۰۰درصدی بیمه سلامت در تامین این دارو، حرکت مثبتی در حوزه کاهش سو مصرف انواع مواد مخدر است.
میرزایی اظهار کرد: تخصیص ۸۰ میلیارد تومان برای بیمه سلامت متادون درمانی از سوی دولت برای نخستین بار اتفاق افتاد که کار بزرگی است.
ترک اعتیاد چهار هزار معتاد در مازندران علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نيز در اين جلسه بر ضرورت تهیه گزارش از وضعیت این معتادان نجات یافته تاکید کرد و افزود : وامهای مناسبی هم در دوره دولت تدبیر و امید به این نجات یافتگان از دام اعتیاد اعطا شد.
وي افزود: مراکز ماده ۱۶ ، کمپهای اجباری ترک اعتیاد هستند که معتادان دستگیر شده در مناطق آلوده و یا معتادانی که کارشان به ترک اجباری اعتیاد کشیده شده به آنجا انتقال مییابند.
معاون استاندار بيان داشت: طبق پروتکل الحاقی ماده ۱۶ ، این دسته از معتادان توسط یک تیم متخصص، غربالگری و نحوه پذیرش آنان و زمان لازم برای درمان آنان در مراکز ترک اعتیاد مشخص و سپس با احکام قضائی بستری میشوند. ترخیص نجات یافتگان از این مراکز هم با حکم قضائی صورت میگیرد.
يونسي اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید برای مقابله با مواد مخدر در مازندران را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: پاکسازی ۳۰ محله آلوده استان و بهسازی آنها ، ساماندهی کمپ های تترک اعتیاد و تعطیلی کمپ های غیر قانونی از جمله این اقدامات بوده است .
وی توضیح داد: در آغاز به کار دولت تدبیر و امید ، تعدادی مراکز ماده ۱۵ فاقد مجوز فعالیت وجود داشت که تعطیل شد و مرکز ماده ۱۶ نیز سامان درستی نداشت ولی امروز مرکز ماده ۱۶ استان یکی از مراکز خوب کشور در ارائه خدمات درمانی به معتادان در حال ترک است و باید این مراکز تقویت و ضعف های احتمالی جبران شود.
وي ادامه داد: مراکز ماده ۱۵ ترک اعتیاد به کمپ های خصوصی گفته می شود که افراد به صورت خود معرف و با رضایت به آنجا یا مراکز متادون درمانی (ام ام تی MMT) مراجعه و طی یک دوره به صورت پرهیزمدار اقدام به ترک اعتیاد می کنند.
ورود به این کمپ ها و خروج از آنها بستگی به رضایت فرد معتاد دارد و هیچگونه اجباری در آن نیست و در این کمپها یک سری آموزشهای روانی و مشاوره ای هم به معتادان ارائه میشود.
معاون استاندار مازندران همچنین از جدا کردن معتادان از مصرف مواد سنتی و صنعتی و سوق دادن آنان به متادون درمانی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید در این استان برشمرد.
يونسي گفت: کاهش هزینه ترک اعتیاد ، تشکیل بانک اطلاعاتی از معتادان و تهیه طرح جامع مبارزه با مواد مخدر در استان هم از جمله اقدامات خوب دیگری بود که همسو با مقابله هدفمند با پدیده اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در مازندران در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است.
یونسی هم افزائی و همکاری دستگاههای مسئول را در مبارزه با مواد مخدر در مازندران مطلوب توصیف و تاکید کرد: با رفع موانع احتمالی و تقویت هم افزایی دستگاهها به اهداف پیش بینی شده در این بخش به طور کامل دست خواهیم یافت.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون بیش از ۵۰ هزار معتاد در مازندران تحت درمان و مراقبت قرار دارند که هشت درصد آنان زن هستند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران۹۶٫۰۷٫۰۳