عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: مسیرهای ترانزیت و گلوگاهها برای عدم ورود انواع مواد مخدر صنعتی، شیمیایی و روان گردانها باید با شدت بيشتري کنترل شود.
عباسعلی پوربافرانی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مسوولان امنیتی و مرزبانی جانفشانیهای زیادی در رابطه با مقابله با ورود مواد مخدر به کشور از طریق مرزها انجام داده و میدهند اما با توجه به بحث رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از افزایش دسترسی به این مواد باید این کنترلها تشدید شود.
وی با بیان اینکه در بحث مبارزه با مواد مخدر در کنار مسایل امنیتی و انتظامی و کنترل مرزها و ترانزیت مواد مخدر ، خانواده نیز باید محور توجه به مسئله مقابله با اعتیاد باشد، اظهار کرد: علاوه بر اینکه خانوادهها باید آموزش بینند که چگونه مراقب فرزندانشان در برابر عدم مصرف مواد مخدر باشند، ضرورت دارد فرد معتاد نیز در درون خانواده شناسایی شود.
نماینده مردم نایین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: پس از شناسایی فرد معتاد دلایل گرایش وی به مصرف مواد مخدر بررسی و نقشی که در جامعه برای فرد معتاد تبیین می شود، مشخص شود.
وی با بیان اینکه باید به اعتیاد یک بیماری نگریسته شود، گفت: وقتی فردی بیمار میشود برای درمان وی، بهداشت فردی و اجتماعی مهم و مورد توجه است .
پوربافرانی ادامه داد: در حوزه اعتیاد وقتی فرد معتاد میشود جامعه مهمتر از بهداشت فردی محسوب شده و باید به موضوع ریشهای نگاه کرد و همه با احساس مسوولیت و انجام وظیفه سعی کنند تا این فرد معتاد را از گرداب مواد مخدر نجات دهند.
وی تصریح کرد: وقتی نگاه اجتماعی برای درمان و بهبودی فرد معتاد به تحقق رسید ، به نوعی از بروز آسیبهای اجتماعی که منشا بسیاری از اختلالات روحی و روانی است ، نیز پیشگیری می شود.
پوربافرانی با اشاره به اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن مواد مخدر و عدم ریشه دار بودن اعتقادات فرد از دلایل مصرف مواد بویژه در میان نوجوانان و جوانان است، تصریح کرد: مبارزه اجتماعی با مواد مخدر به آن معنی است که همه باید احساس مسوولیت کنند و هر کس وظیفه خود را به درستی انجام دهد.
به گفته وی، نهادها و ارگانهای مختلف نیز باید کار خود را به درستی بویژه در کنترل مرزها انجام دهند و شورای عالی امنیت ملی باید تدابیری را برای این مسئله بیاندیشد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۶٫۰۶٫۳۰