رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در نهمين اجلاس مقامات ارشد مبارزه با مواد مخدر ابتكار سه جانبه از كشف ۴۷۵ تن انواع مواد مخدر در ۱۱ ماه گذشته سال ۲۰۱۲ ميلادي خبر داد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سردار علی مویدی صبح امروز (دوشنبه) در اين اجلاس كه با حضور هياتهاي شركتكننده از كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان و نماينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC در محل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: روشن است كه سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان منابع انسانی و مالی قابل توجهی را در مبارزه با مواد مخدر اختصاص دادهاند و انتظار میرود سازمانهای بینالمللی براساس اصل مسووليت مشترك از ابتكار سه جانبه حمايت كنند و در اين زمينه دفتر UNODC نقش و سازندهاي را در جلب مشاركت ساير كشورها دارد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ایران همواره از حامیان ابتکار سه جانبه بوده و با پیگیری مستمر از اهداف تعيين شده، مبتكر برنامههاي كارآمدي همچون ایجاد دفتر مرزی و گشتهای بین مرزی، طراحي مركز برنامهريزي مشترك منطقهاي (JPC) بوده است.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: امروزه قاچاقچیان مواد مخدر، شیوهها و ترفندهاي خود را تغییر داده و از امکانات پیشرفته استفاده ميكنند و ما معتقدیم در صورتی که اقدامات عملياتي منسجم و هماهنگي در دستور كار هر سه كشور قرار گيرد، در آينده شاهد نتایج مثبت خواهیم بود.
مويدي همچنين گفت: از ابتدای سال ۲۰۱۲ میلادی ۴۷۵ تن انواع مواد مخدر در منطقه کشف شده است كه ۷۰ درصد از آن از طریق اقدامات اطلاعاتی و همچنين ۸۵ درصد از مجموع آن در مرزهای شرقی و جدار مرز کشف شده است.
وي افزود: مافیا با بکارگیری امکانات و فرصتهایي كه در اختيار دارد و همچینن خلاءهای موجود در کشورها، فعاليت ميكند و اقدام به ترانزیت مواد مخدر میکند.
مويدي همچنين اعلام كرد: اخيراً مطلع شديم كه يك شبکه پیچیده از مافیای مواد مخدر بین كشورهاي افغانستان، پاکستان و ایران فعال بود که با کار اطلاعاتی چند ماهه، افراد پليس مبارزه با مواد مخدر به این باند نفوذ کردند و ۱۲ تن مواد مخدر را كه هدف اصلي قاچاق آن، کشورهای خلیجفارس بود، كشف كردند، همچنين سه تن حشیش و تریاک در دریا و ۸ تن مواد مخدر در نقطه صفر مرزی با استفاده از تبادل اطلاعات و تلاش پلیس مبارزه با مواد مخدر ايران کشف و متلاشی شد.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: شبکههاي بزرگ ترانزيت مواد مخدر همچنان فعال هستند و امیدواریم با تلاش مضاعف و همكاري تنگاتنگ و انتقال تجارب، فضایی را که برای نفس کشیدن قاچاقچیان فراهم شده است، ناامن کنیم.
وي يادآور شد: اطلاعات این شبکهها از طریق JPC به دو کشور افغانستان و پاکستان داده شده و امیدواریم در آينده با تکمیل این فرآیند اطلاعات بهتری از شبکهها به دست بیاوریم.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲۷/۹/۹۱