• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
6

فعالیت ۱۱۰ سازمان مردم‌نهاد فعال حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان خراسان رضوی

  • کد خبر : 39681
  • ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: ۱۱۰ سازمان مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر شامل ۴۴ مورد در زمینه فرهنگی و پیشگیری و ۶۶ سمن در حوزه درمان اعتیاد در سطح این استان فعالیت دارند. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، سید کمال‎الدین حسینی در نشست […]


مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: ۱۱۰ سازمان مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر شامل ۴۴ مورد در زمینه فرهنگی و پیشگیری و ۶۶ سمن در حوزه درمان اعتیاد در سطح این استان فعالیت دارند.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، سید کمال‎الدین حسینی در نشست کمیته مشارکت‌های مردمی سازمانهای مردم نهاد شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: ۱۶۵ گروه اجتماع محور نیز در محلات مختلف در قالب ۴۴ سمن فرهنگی با برگزاری کلاس‌های آموزشی و فعالیتهای پیشگیرانه در خراسان رضوی مشارکت دارند.


وی ادامه داد: این گروه‌ها زیرمجموعه سمن‌های فرهنگی می‌باشند که از این تعداد ۱۳۲ گروه در مشهد و بقیه در دیگر شهرستان‌های خراسان رضوی پیگیر فعالیت‌های فرهنگی در حوزه اعتیاد هستند.


مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی نسبت به هم افزایی تشکل‌های مردم نهاد ابراز خرسندی و بیان کرد: آنچه اهمیت دارد تغییر و اصلاح رویکردها در قبال اقشار مختلف جامعه است. جامعه از نظر اعتیاد به سه دسته شامل جامعه در معرض اعتیاد، جامعه معتاد در چرخه زندگی و جامعه معتادان کارتن خواب و متجاهر تقسیم می شود.


وی گفت: رویکردها برای این سه جامعه متفاوت است. رویکرد برای ‘جامعه در معرض اعتیاد’ پیشگیری است و نوجوانان و جوانان در این دسته قرار دارند. رویکرد در قبال کسانی نیز که در چرخه اعتیاد هستند اما در چرخه زندگی نیز قرار دارند باید حمایتگرانه باشد.


حسینی افزود: برای معتادان متجاهر ‘رویکرد یاورانه’ ملاک است. این رویکرد که از بهترین رویکردها برای این جامعه هدف است از طریق کمک بهبود یافته های متجاهر به یک متجاهر دیگر انجام می شود و ‘سمن کنگره ۶۰’ نمونه خوبی از اینگونه فعالیت است.


وی همچنین از نگاه ‘نیاز مبنا’ در حمایت از مددجویان انتقاد و بیان کرد: باید رویکرد کمک کردن و دادن اقلام مختلف به افراد به ‘رویکرد دارایی مبنا’ در کمک به مددجویان تغییر کند. باید از معتاد پرسید چه چیزی دارد و چگونه به خود کمک می کند. مثلا در ازای انجام یک فعالیت از سوی مددجو یا معتاد خدماتی به وی ارائه شود.


مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: تشکلهای بین المللی بودجه های خوبی در اختیار سمن‌ها قرار می دهند و تشکل‌های مرتبط می‌توانند از این منابع به نفع کشور و در راستای مبارزه با اعتیاد استفاده کنند.


 وی ادامه داد: در مناطق روستایی در حوزه اعتیاد و مواد مخدر غفلت کرده ایم لذا فعالیت سمنها در این حوزه مورد نیاز است.


وي افزود: ۷۰۰ سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۵۰ درصد برای فعالیت در امور خیریه، ۳۰ درصد در امور جوانان و بانوان، ۱۰ درصد در امور فرهنگی اجتماعی و سه درصد به منظور فعالیت در حوزه امور زیست محیطی تشکیل شده اند. ۷۵ درصد سمنه‌ای خراسان رضوی در مشهد استقرار دارند. هدف از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و واگذاری برخی امور به مردم است.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۶٫۰۶٫۲۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=39681

برچسب ها