معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به مديريت ۸۹ درصد مراكز مجاز درمان و كاهش آسيب اعتياد توسط بخش غير دولتي بر ضرورت حضور نمايندگان بخش خصوصي و سازمانهاي مردم نهاد، در كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي اين ستاد تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در اين رابطه گفت: بر اساس آمارهاي ارائه شده از سوي وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي، تا پايان سال ۹۱، تعداد ۵۲۳۳ مركز مجاز درمان و كاهش آسيب در كشور فعاليت دارند كه از اين ميان، ۴۶۴۷ مركز (معادل ۸۹ درصد از كل مراكز) از سوي بخش غيردولتي مديريت ميشوند.
وي افزود: از سوي ديگر از مجموع ۷۵۵ هزار نفر معتاد پذيرش شده در سال ۱۳۹۱ ، ۶۳۵ هزار نفر تحت پوشش همان مراكز غير دولتي بوده كه بالغ بر ۸۴ درصد از كل ميباشد.
معاون كاهش تقاضاي ستاد ادامه داد: در نشست جمعي از مديران سازمانهاي مردمنهاد فعال مبارزه با مواد مخدر با دبيركل ستاد، موضوع ضرورت حضور نمايندهاي از مجموعه سمنها فعال در حوزه درمان در كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد، از سوي تعدادي از مدعوين مطرح شد كه بررسيهاي لازم در خصوص بهرهمندي از ظرفيت سمنهاي مرتبط با ماموريتهاي ستاد، در حوزه مربوطه در حال انجام است و همچنين اين موضوع در آخرين جلسه كميته سازمانهاي مردمنهاد ستاد از سوي تعدادي از مديران سمنهاي عضو كميته، مورد تاكيد قرار گرفت.
دينپرست بيان كرد: علاوه بر اين، ساير فعالان بخش غيردولتي (درمانگران بخش خصوصي) نيز بهمنظور ارائه ديدگاهها و نقطه نظرات و اطلاعرساني دقيق از آخرين وضعيت اعتياد و درمان معتادان و پيامدهاي آن به جلسات كميته درمان ستاد، طي مكاتباتي خواهان عضويت نمايندهاي از آن بخش، در كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي هستند.
وي در ادامه، حضور دو نماينده از فعالين بخش خصوصي و همچنين سمنهاي فعال در حوزه درمان، كاهش آسيب و حمايتهاي اجتماعي در كميته موصوف را در جهت پيشبرد اهداف مورد نظرحوزه مرتبط مفيد دانست و گفت: در صورت تأييد اكثريت اعضاي كميته مبني بر حضور نماينده سمنها در كميته مزبور، ميتوان يكي از مديران ۵ سمن عضو كميته سازمانهاي مردمنهاد و مشاركتهاي مردمي ستاد، به عنوان نماينده در كميته درمان وحمايتهاي اجتماعي حضور يابد.
وي اظهار داشت: همچنين در مورد حضور نماينده ساير درمانگران بخش خصوصي در كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي نيز پيشنهاد اين معاونت، اقدام به انجام يكي از راهكارهاي قانوني همچون “تشكيل انجمن علمي اعتياد كشور”، “كميته تخصصي اعتياد ذيل سازمان نظام پزشكي كشور” يا “حضور رياست انجمن پزشكان عمومي كشور” در كميته درمان ميباشد كه به زودي نقطه نظرات اعضاي كميته جمعبندي و مراتب جهت كسب تكليف نهائي به استحضار دبيركل ستاد خواهد رسيد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۸/۲۶