• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
5

تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر مستلزم كسب دانش است

  • کد خبر : 39586
  • ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲

  قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را مستلزم كسب دانش و اطلاعات بيشتر دانست. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علي مويدي در اختتاميه همايش سراسري دبيران شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان‌هاي كشور در تبريز گفت: از ديرباز تاكنون […]

 

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را مستلزم كسب دانش و اطلاعات بيشتر دانست.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علي مويدي در اختتاميه همايش سراسري دبيران شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان‌هاي كشور در تبريز گفت: از ديرباز تاكنون ديدگاه‌هاي متفاوتي در عرصه مبارزه با مواد مخدر وجود داشته است، در گذشته رویکرد کشورمان نسبت به آسیب اعتیاد مقابله‌ای،‌ عملياتي و فيزيكي بود وکمتر به مسئله مشارکت جمعی در مصون‌سازی و امور پیشگیرانه توجه مي‌شد اما امروزه اهمیت بعد پیشگیری برجسته‌ شده است.


وي با بيان اينكه كشور ايران به لحاظ شرايط خاص جغرافيايي همواره مورد تهديد سوء‌مصرف مواد مخدر قرار دارد، به نظر بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي در خصوص مصرف مواد مخدر اشاره كرد و گفت: امام خميني (ره) با درك صحيح موضوع، مواد مخدر را حرام دانستند و آن را توطئه‌اي از سوي قدرت‌های بزرگ خواندند كه به وسیله آن قصد ضربه زدن به كشور را دارند، همچنين حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالي) استعمال موادمخدر و استفاده از آن را به خاطر ضررهاى فردى و اجتماعى مطلقاً حرام دانسته‌اند كه همه اين ديدگاه‌ها براي ما بسيار ارزشمند خواهد بود.


قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه با اشاره به رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: تحقق اين رويكرد مستلزم كسب دانش و اطلاعات بيشتر است، برگزاري چنين همايشي با هدف انتقال تجربيات و اطلاعات و ارائه مباحث آموزشي در تحقق اين رويكرد موثر خواهد بود.


مويدي همچنين رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را از محوري‌ترين اهداف ستاد در برنامه‌ها خواند و گفت: اين رويكرد مورد تاييد رييس جمهور و وزيركشور و دبيركل ستاد است، مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي) نيز در سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر بر استفاده از همه ظرفيت‌هاي اجتماعي، علمي و… در عرصه مبارزه با مواد مخدر تاكيد داشته‌اند.


وي افزود: در سال‌جاري مباحث متعددي در حوزه مبارزه با مواد مخدر مطرح شد، طرح کاهش مجازات اعدام و توزيع مواد مخدر دولتي از سوي مجلس از جمله اين مباحث بود كه با نگاه‌هاي سياسي و يا دلسوزانه‌اي مطرح شدند و باعث جنجال زيادي در رسانه‌ها گرديدند و برداشت‌هاي متفاوتي هم از اين موضوعات شد.


مويدي تصريح كرد: مطرح شدن هيچ يك از اين مباحث مبناي علمي درستي نداشت؛ چرا كه نه اعدام قرار است حذف شود و نه مواد از ناحيه دولت و مجلس توزيع گردد بلكه قرار بود مجازات‌ها كيفي‌سازي شوند نه اينكه مجازات اعدام به طور كل حذف شود.


اين مقام مسئول در ستاد بيان داشت: خوشبخانه طي ۴ سال گذشته مسئولان عالي‌رتبه نظام بيش از گذشته به عرصه مبارزه با مواد مخدر وارد شده‌اند و مشاركت خوبي داشته‌اند كه البته مي‌دانيم كه بايد تلاش‌هاي بيشتري صورت بگيرد؛ چراكه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله داريم.


مويدي در ادامه بر آسيب‌شناسي از برنامه‌هاي اجرايي، ترسيم نقشه راه براي هر حوزه و موضوعي در هر استان، پيگيري و تحقق كاهش ۲۵ درصدي شيوع و بروز اعتياد طبق برنامه ششم توسعه، در اولويت قرار دادن برنامه‌هاي حوزه پيشگيري از اعتياد، استفاده از ظرفيت جامعه براي تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، توجه به صيانت و اشتغالزايي بهبوديافتگان، استفاده از پتانسيل سازمان‌هاي مردم‌نهاد، به روز كردن شيوه‌هاي مقابله با مواد مخدر در بين نيروهاي پليس، پيگيري و اجراي طرح بيمه معتادان، اجراي طرح پيشنهادي سازمان بهزيستي براي درمان كودكان معتاد در كشور، دفاع از حق شغل كارگر بهبوديافته از اعتياد و بازگشت به شغل قبلي‌اش و برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي پيشگيري از اعتياد در سطوح ملي، استاني و منطقه‌اي تاكيد كرد.


وي در بخش پاياني سخنان خود گفت: كسانيكه ما متولي خدمت‌گذاري به آنان هستيم، آسيب‌ديدگان اين جامعه هستند كه نيازمند كمك مسئولان هستند و نمي‌توانند به اقوام و آشناي خود مراجعه كنند، پس كمك هر چند كوچك متوليان در جهت رفع مشكلات آنان بسيار ارزشمند خواهد بود، لذا بايد نگاه‌ها به حوزه مبارزه با اعتياد، مقدس و جهادي باشد تا شاهد كنترل و كاهش اين آسيب اجتماعي در جامعه باشيم.


مويدي افزود: نیت‌هایتان را خدایی کنید، گرفتن پست و منصب برای قدرت نباشد، برای خدمت باشد. اگر نيت‌ها در خدمت‌گذاري صادقانه باشد، بي شك خير آن در دنيا و آخرت نصيبمان خواهد شد.

منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۶٫۲۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=39586

برچسب ها