دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان بوشهر گفت: در سال جاری براساس آخرین آمار از شمار پنج هزار نفر پذیرش صورت گرفته در مراکز ترک اعتیاد این استان یکهزار نفر بهبود پیدا کردند.
ارسطو ترکمان منش روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عمده دلیل اعتیاد دوباره افراد بهبود یافته، بیکاری و جدایی از کانون خانواده است که در این ارتباط شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر یکسری برنامه هایی را پیش بینی کرده است.
وی بیان کرد: در ارتباط با بیکاری بهبود یافتگان عمده دلیل آن بی اعمادی افراد جامعه به بهبود یافتگان است که در این ارتباط با برگزاری همایش بهبود یافتگان برای جلب اعتماد جامعه به آنان تلاش می کند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان بوشهر گفت: پیش بینی شده تا پایان سال جاری برای بیش از ۵۰ تن از بهبود یافتگان دارای مهارت استان اشتغال زایی صورت گیرد.
ترکمان منش ادامه داد: اکنون ۲۶ مرکز خصوصی درمان سرپایی سوء مصرف موادمخدر و یک مرکز دولتی در سطح استان بوشهر فعالیت دارد.
وی گفت: همچنین ۱۲ کمپ اقامتی ترک اعتیاد در تمامی شهرستان های استان بوشهر بجز دیر فعالیت دارند که دلیل دایر نبودن مرکز در دیر نبود داوطلب برای راه اندازی کمپ اقامتی ترک اعتیاد در این شهرستان است.
ترکمان منش افزود: علاوه براین پنج مرکز کاهش آسیب دی آی سی در استان بوشهر فعالیت دارند که به جای مصرف موادمخدر داروهای نگهدارنده مصرف می کنند.
دی آی سی مخفف Drop in Center و به معنای مرکز گذری کاهش آسیب ( ویژه معتادان ناتوان در ترک اعتیاد) است.
این مراکز برای کنترل آسیبهای اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی مانند ایدز، با مراجعه به این مراکز، از امکانات رایگان مثل سرنگ و برنامههای آموزشی رایگان آنها استفاده کنند.
وی گفت: هم اکنون ۶ تیم سیار مراکز کاهش آسیب دی آی سی برای جمع آوری معتادان بی خانمان در استان بوشهر فعالیت می کنند.
ترکمان منش ادامه داد: شمار مراکز شبانه روزی معتادان بی خانمان استان بوشهر ۲ مرکز است که در شهرستان های دشتستان و کنگان فعال هستند.