دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: اعتیاد زنان در این استان در مقایسه با میانگین کشوری ۲درصد کمتر است.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران؛ علی اصغر میرزایی در اين رابطه افزود: براساس آمار، حدود هشت درصد از معتادان تحت درمان در این استان را زنان تشکیل میدهند که بیشترشان شهری هستند.
وی تعداد معتادان زنان تحت درمان و یا مراقبت های پس از آن را حدود چهار هزار نفر اعلام کرد و گفت: آمار معتادان تحت درمان و مراقبت در مازندران ۵۴ هزار نفر است .
دبیر شورا باروهای غلط رایج در زنان را علت اصلی روی آوری این گروه به اعتیاد به خصوص هروئین و شیشه و نوعی جدید صنعتی آن به نام ‘ گل ‘ دانست و گفت: متاسفانه این باور در میان زنان در معرض اعتیاد وجود دارد که مصرف مواد مخدر باعث لاغری و شادابی پوست می شود و این باور غلط باعث شده تا آنها بیشتر به سمت اعتیاد کشیده شوند.
وی افزود: همچنین این باور غلط که مصرف مواد مخدر از جمله شیشه سبب افزایش میزان هوشیاری و تمرکز میشود بویژه در میان دختران دانشجو سبب می شود تا به مصرف مواد روی بیاورند.
میرزایی هشدار داد: این در حالی است که به دلیل ناخالصی موجود در مواد مخدر ورودی به کشورمان طبق بررسی پزشکی، این باورهای غلط مورد تایید قرار نگرفته بلکه میزان خسارتهای ناشی از مصرف این مواد جبران ناپذیرتر ارزیابی شده است.
دبیر شورا گفت: در دولت یازدهم به دلیل اولویت قرارگیری حفاظت از خانه و خانواده، برنامه ترک اعتیاد و پیشگیری در زنان معتاد درسطح اول کارهای این شورا قرار داده شد.
وی افزود: طبق برنامه ششم توسعه کشور، سالانه باید آمار معتادان حدود ۱۰ درصد کاهش یابد و هر سال باید حدود ۲۵ درصد از معتادان هم ترک داده شوند.
دبير شورا ادامه داد: ما برای نجات خانواده ها باید طرح های پیشگیرانه برای زنان معتاد را بیش از گذشته در دستور کار قرار دهیم.
ميرزايي در ادامه بيان داشت: گردشگرپذیری مازندران سبب شده تا توزیع مواد مخدر در صدر جرایم اجتماعی این استان قرار گیرد به طوری که در سال گذشته افزون بر سه تن انواع مواد مخدر در این استان کشف شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه شاخصهاي حوزههاي اشتغال، اعتياد،ازدواج، طلاق و محيط زيست براي تعيين روستاي پاک به فرمانداريها ابلاغ شده است، گفت: پس از تطبيق اين شاخصها و در ۶ ماهه دوم سال از هر شهرستان يک روستا به عنوان روستاي پاک معرفي و جشن روستاي پاک برگزار ميشود.
دبير شورا با اشاره به رويکرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در برخي از بندهاي سياستهاي كلي ابلاغي مقام معظم رهبري در مبارزه با مواد بر مشاركت مردم، خانوادهها و حضور دستگاهها و مراكز علمي، تحقيقي و مطالعاتي در اين مبارزه تاكيد شده است.
ميرزايي افزود: با وجود آن که موضوع اجتماعي کردن مبارزه در سدهاي گذشته در جامعه جهاني مورد توجه بود اما اين بحث در سدهاي اخير ودر کشورهاي توسعه يافته هم جدي گرفته شد و به نتايج خوبي رسيد.
وي با بيان اينکه مردمي کردن مبارزه با مواد مخدر از رويکردهاي مهم دولت است، گفت: مبارزه با مواد مخدر دغدغه مقام معظم رهبري ، سران سه قوا و دولت است که در نهايت بحث مبارزه با مواد مخدر و کاهش اعتياد در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرا گرفت.
دبير شورا اضافه كرد: بر طبق آنچه که در هدفمندي برنامه ششم توسعه وجود دارد اين است که با اجراي برنامه ها و اقدامات پيشگيرانه و مقابله اي در هر سال ۵درصد اعتياد کاهش و ۱۰درصد مانايي پاکي در بهبوديافتگان افزايش پيدا کند.
ميرزايي، با بيان اينکه بر اساس سياست هاي دولت تدبير و اميد در حوزه کاهش آسيب هاي اجتماعي و تاکيد استاندار محترم مبني بر انتخاب روستاي پاک ، گفت: به فرمانداري هاي ۲۲ گانه استان ابلاغ شد تا بنابر مصوبه شوراي معاونين و در حوزه ماموريتي خود ، يک روستا را بر طبق شاخص هاي اعلام شده شناسايي و معرفي کنند.
وي با اشاره به اينکه حدود ۵۰درصد از جمعيت استان در روستاها زندگي مي کنند، گفت: انتخاب روستاي پاک با هدف ترغيب افراد جامعه در جهت گريز از پديده ناميمون آسيب هاي اجتماعي و ارتقاي مشارکت عمومي در راستاي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي صورت ميگيرد.
ميرزايي، با بيان اينکه اجراي طرح روستاي پاک در راستاي اجتماعي کردن مبارزه با مواد مخدر و از ماموريت هاي سازماني اين شورا است، افزود: در تيرماه امسال و همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر همايش آموزشي و پژوهشي؛ يالبندان روستاي پاک برگزار شد.
وي اضافه کرد: انتخاب روستاي يالبندان بخش کلار شهرستان تنکابن بر اساس شاخص هاي تعريف شده و به عنوان پيشاني اين طرح بوده است.
دبير شورا در ادامه، عدم وجود مظاهر علني توزيع مواد مخدر و نداشتن پاتوق مصرف در روستا، نبود خرده فروش حرفهاي و سابقهدار، عدم کشت خشخاش و شاهدانه در محيط روستا و وجود تعداد کمي بهبوديافته و وجود کمتر از يک درصد مصرف کننده حرفهاي در روستا را از شاخصهاي انتخاب روستاي پاک و عاري از اعتياد برشمرد.
ميرزايي همچنين نبود مصرف کننده صنعتي در روستا و کاهش نرخ تجاهر به اعتياد به رقم کمتر از يک دهم درصد از کل جمعيت را از ديگر شاخص ها عنوان کرد و افزود: شاخص هاي روستاي بدون طلاق هم شامل؛ رجوع به همسر پس از طلاق، ازدواج بالاي ۵ درصد بر مبناي جمعيت سال ۹۵ تا چهارماهه سال جاري و وجود حداکثر دو درصد طلاق از سال ۹۵ تا چهارماهه امسال هستند.
وي در ادامه درباره شاخصهاي انتخاب روستاي بدون بيکار گفت: روستاهايي که در مديريت زباله و پسماند خلاقيت داشته و نسبت به تعيين مکان دفن زباله و تفکيک زباله از مبدا اقدام کنند و روستاهايي که نسبت به ايجاد اشتغال در قالب تعاوني يا خرده برنامههاي مناسبي اجرا کردند و داراي ظرفيت هاي معدن، اماکن گردشگري و ساير استعدادهاي بالقوه ايجاد اشتغال هستند، ميتوانند به عنوان روستاي پاک و بدون بيکار شناسايي و معرفي شوند.
دبير شورا با بيان اينکه تمامي روستاها بايستي بر اساس شاخصهاي تعيين شده حوزه اعتياد، طلاق، اشتغال و محيط زيست و ساماندهي زباله و پسماند مورد ارزيابي قرار گيرد، افزود: اين روستاها از سوي فرمانداريها و در ۶ ماهه دوم سال به کميته فرهنگي و پيشگيري شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان معرفي و در اين کميته با شاخصها تطبيق داده ميشود و در نهايت از هر شهرستان يک روستا به عنوان روستاي پاک انتخاب شده و جشن روستاي پاک برگزار مي شود.
ميرزايي، در ادامه از انجام اقدامات بايسته و ارائه بسته هاي تشويقي توسط دستگاههاي استان نظير اداره کل فني و حرفهاي، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان، بسيج سازندگي و … در روستاهاي پاک خبر داد و گفت: در روستاي پاک فرآيند اعطاي تسهيلات مشاغل خانگي و روستايي، اقدامات عمراني، اجراي برنامههاي فرهنگي، آموزشي و مهارتهاي زندگي با شتاب بيشتر صورت ميگيرد ضمن اينکه از تشکيل تعاونيهاي روستايي هم در اين روستاها حمايت ميشود.
وي، در ادامه با بيان اينکه مازندران نخستين استاني است که اين طرح را اجرا ميکند و حتي براي اجرا در استانهاي ديگر از اين طرح استقبال شده است، گفت: پس از انتخاب يک روستاي پاک از هر شهرستان در نهايت و در پايان سال با آسيب شناسي که صورت ميگيرد نقاط ضعف و قوت اقدامات حوزه اجتماعي شدن امر مبارزه شناسايي ميشود.
دبير شورا با اشاره به پاکسازي ۳۳ منطقه آلوده استان در ابتداي شروع به کار دولت يازدهم در مازندران و با همکاري دستگاههاي مختلف گفت: بر حسب آلودگي که در برخي روستاها وجود دارد سمنها و سازمانهاي مردم نهاد ورود پيدا کردند ضمن اينکه در بعضي از اين روستاها و در نقاط حساس آن دوربين هاي نظارتي و مدار بسته براي کنترل رفت و آمدها و جلوگيري از سرقت در فصول کشاورزي و برداشت محصول نصب شده است.
ميرزايي افزود: از آن جايي که “اعتياد به مواد مخدر” پيشاني آسيبهاي اجتماعي است در برنامه ششم توسعه به بحث کاهش ۲۵درصدي اعتياد در مدت ۵ سال تاکيد شده است لذا مي طلبد مردم هم در اين بحث دغدغه مند باشند و به عنوان تکليف شهروندي ورود پيدا کنند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در شهرستان ها کار جديدي انجام داديم به اين ترتيب که از فرصت قرض الحسنه ها براي اعطاي وام به بهبوديافتگان از اعتياد استفاده کرديم تا آنان درگير چرخه اداري و ضمانت هاي سخت بانک ها براي دريافت تسهيلات اشتغال نشوند.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۶٫۰۶٫۱۷