• امروز : دوشنبه - ۱۶ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - محرم - 1447
  • برابر با : Monday - 7 July - 2025
کل پست ها: 74022اخبار امروز : 1
6

توسعه ظرفيت مركز ماده ۱۶ زنان مشهد با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده

  • کد خبر : 39463
  • ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم بهره برداری سالن چند منظوره تنها مرکز اقامتی اجباری ماده ۱۶ زنان خراسان رضوی در مشهد گفت: سازمانهای مردم نهاد بزرگترین ظرفیت اجتماعی در خصوص مبارزه با آسیب‌ها و موضوعات اجتماعی و کاهش آنها هستند و دولت دوازدهم نیز از این این سازمان‌ها به صورت […]


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مراسم بهره برداری سالن چند منظوره تنها مرکز اقامتی اجباری ماده ۱۶ زنان خراسان رضوی در مشهد گفت: سازمانهای مردم نهاد بزرگترین ظرفیت اجتماعی در خصوص مبارزه با آسیب‌ها و موضوعات اجتماعی و کاهش آنها هستند و دولت دوازدهم نیز از این این سازمان‌ها به صورت جدی حمایت و برای توانمندسازی آنها تلاش می‌کند.


به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی معصومه ابتکار افزود: یکی از رویکردهای دولت شناسایی سازمان‌های مردم نهاد، کمک به آموزش‌های تخصصی و حمایت از طرح‌های آنها است.


وی توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد را در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر توصیف و بیان کرد: برخی از آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها از درون خانواده آغاز و به اجتماع کشیده می‌شود كه با تقویت گفت‌وگو بین افراد خانواده می توان از آسیب‌های زیادی پیشگیری کرد.


معاون رئیس جمهور ادامه داد: نخستین مرحله گفت‌وگو، شنیدن است که خود این موضوع نیاز به مهارت دارد. اگر بخواهیم جوانان زندگی سالم داشته باشند سخن، درخواست و مطالبات آنها باید شنیده شود.


ابتكار گفت: باید به عزت نفس جوانان احترام بگذاریم. اگر این کار انجام شود جلوی بسیاری از معضلات گرفته می شود و این مهم نیاز به همکاری آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، رسانه ها و دیگر دستگاه‌ها دارد.


وي افزود: روشهای امر و نهی به شکل فیزیکی جواب نمی دهد بلکه گفت‌وگو زمینه‌ساز واقعی امر به معروف و نهی از منکر است و فضای سالم را برای طرح مسائل و توجه به عزت نفس و خود شکوفایی افراد فراهم می‌کند.

معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: ۶ مرکز ماده ۱۶ معتادان متجاهر در سطح این استان فعال است که یکی از آنها به بانوان اختصاص دارد.


دکترسید جواد حسینی ادامه داد: ۷۵۰ مرکز ماده ۱۵ نیز در خراسان رضوی وجود دارد و با نیروهای موجود برای ترک اعتیاد معتادان تحت درمان ، اقدام مي‌كنند.


معاون استاندار با اشاره به ویژگی مراکز ماده ۱۶ زنان گفت: یکی از ویژگی های این مرکز استفاده از ظرفیت خود مدد جویان در مدیریت مرکز است و این شکل مدیریت در بهبود و بازسازی مددجویان نقش عمده‌ای دارد.


وی افزود: در این مرکز کار آموزی و حرفه آموزی مددجویان در دستور کار است و از این طریق مددجویان مهارت‌های لازم را کسب می نمایند و لذا زمینه اشتغال آنان بعد از ترخیص فراهم است.


حسینی تصریح کرد: از ظرفیت تشکل های غیر دولتی به خوبی در این مرکز استفاده شده است و تشکلهای غیردولتی نیز نقش موثری در این مرکز و اداره آن بر عهده دارند.


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: فعالیتهای فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکت‌های مردمی و توسعه خدمات اجتماعی تاثیر زیادی در مقابله با گرایش افراد به سمت اعتیاد دارد و تلاش بر این است که هیچ زن معتاد متجاهری در شهر دیده نشود.


ابراهیم قربان‌زاده افزود: در مراکز ماده ۱۶ که افراد با حکم قضایی در آنجا حضور دارند برای توانمندسازی آنها کارگاه‌های آموزشی در زمینه های مختلف آشپزی، خیاطی، کشاورزی و قالیچه‌های تزئینی در کنار نشست های مشاوره و روان‌درمانی برگزار می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: براساس بند ۵۷ برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه همه جانبه با مواد مخدر حضور تمامی مردم، مسئولان و قشرهای مختلف در این بخش ضرورت دارد. اصلی ترین سیاست دولت بر روی بحث پیشگیری است و دراین زمینه برنامه‌ریزی‌های قابل توجهی داشته بطوری‌که در مدارس، دانشگاه‌ها، محیط‌های کار، مناطق شهری و روستایی این سیاست با اجرای طرح‌های آموزشی پیش می‌رود.


مدیرعامل موسسه غیردولتی پیشگامان سلامت سرزمین خورشید نیز در این مراسم گفت: تاکنون ۲۶۰۰ نفر در این مرکز بازپروری شده و هزار و ۳۰۰ نفر از آنها به آغوش خانواده‌هایشان بازگشته‌اند.


سید علی سلامت ادامه داد: هم اینک در این مرکز ۱۹۸ نفر از بانوان معتاد متجاهر حضور دارند که در زمینه های مختلف برای آموزش و مهارت افزایی آنها اقدام می شود.


۶۰ هزار نفر در مراکز درمانی ماده ۱۵ خراسان رضوی به عنوان خودمعرف و هزار و ۷۰۰ نفر معتاد متجاهر نیز هم اینک طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر در مراکز ترک اعتیاد مجاز این استان تحت مداوا قرار دارند.


مسعود هنربخش، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه «با کمبود اعتبار مواجه هستیم»، اظهار کرد: در سال ۹۶ برای مراکز ماده ۱۶ استان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون اختصاص داده شده که سرانه هر نفر ۱۴ هزار تومان است و با این اعتبار می‌توانیم ۸۷ هزار و ۴۱۳ نفر را اسکان دهیم.


وی با اشاره به اینکه « کمپ ماده ۱۵ نگهداری از زنان هم داریم»، عنوان کرد: باید برنامه ویژه‌ای برای معتادان زن استان داشته باشیم و خدمات مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ را ارتقای کیفی دهیم. همچنین باید فعالیت‌های کاهش آسیب، پیشگیری از اعتیاد و درمان تقویت شود.


سالن چندمنظوره مرکز اقامتی اجباری ماده ۱۶ زنان خراسان رضوی با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، معاون استاندار و مسئولان بهزیستی و مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در مشهد به بهره برداری رسید.


منبع:روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۶٫۰۶٫۱۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=39463

برچسب ها